» »

LCD TV/Monitor

LCD TV/Monitor

juice86 ::

hey
kateri lcd tv monitor 19' naj kupim?
gledal sem Samsung SyncMaster LCD 940MW+ 19"
ma kdo kake izkušnje
Lp Tomaž

Han ::

Solidna zadeva. Cena mu je padla na okoli 85k SIT. Pred nakupom preveri mrtve pixle!

juice86 ::

kaj pa SAMSUNG 931MP
ma kdo kake izkušnje?

kurjač ::

931mp dela dobro, ima PVA matrico tako da je vidni kot kar dober. TV moraš gledat dva metra stran da ne vidiš vseh napak v sliki, daljinc je dober, teletext oskubljen, radijski sprejemnik total neuporaben (ne lovi), zvok je dober če nisi zelo zahteven, ima cel kup vhodov (skart, s-video, ...), mrtvih pixlov ni, dokupit moraš DVI kabl. Glede na to kar ponuja je vreden tistih 8 prešernov več kot modeli z enako matrico.

LP

bepapa1 ::

Odličen je tudi SAMSUNG 910MP.
poldi

kurjač ::

Med Samsungi je model 931mp edini ki ponuja PVA matrico. Ostali uporabljajo slabšo TN matrico. 931mp sem zasledil oktobra lani, njegov naslednik je 932mp ki ponuja TN matrico (majši vidni kot, kontrast, ....)za enak denar. Kdor si želi boljše naj se ne obira predolgo.

LP

CitroX ::

Tudi gledam tak monitor...
Kako je s tem matrikami? 932 je movejši in naj bi imel sabšo matriko? Ni TN malo hitrejša od PVA? Kje je razlika med tema monitrojema (ne na splošno med matrikama) v praksi?
samsung 910MP

kurjač ::

Hitrost matrik je pri obeh modelih enaka. Opazna razlika v praksi je v vidni kot (TN-160 stopinj, PVA-178 stopinj). Sicer ne vem kako to merijo, ker v primerjavi z ravnim CRT televizorjem s strani ne vidiš preveč dobro kaj šele z slabšo TN matriko.
Še vedno ga lahko dobiš za tako ceno (v NM)
http://www.ceneje.si/samsung-lcd-monito...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kurjač ()

Keyser Soze ::

Stara tema, pa vseeno.

Sem gledal par Samsungov, ki ponujajo LCD in TV v enem. Konkretno 941MP in 940mw. Najbolj me interesira model 941, ker ima normalno 3:4 razmerje stranic, ki je nekako bolj naklonjeno pisarniškem delu ter današnjemu TV signalu.

Problem je v tem, da zadeve nikjer ni na zalogi. Nikjer, kjer bi imeli koliko toliko normalno ceno.

Sem pa dobil ponudbo za LG M1921A zaslon. In me zanima če ima kdo izkušnje z LGjevimi tunerji oz. LCD tv-ji.
OM, F, G!

karafeka ::

Si gledal na Moj-tv?

Pri njih sem kupil 931mp (kako slabo leto nazaj), brez kakih problemov, niti s kontaktiranjem, niti s kvaliteto. Cena je bila pa ista kot pa za 941mp

korenje_ver2 ::

napiše se matrika, ne matrica. matrica je čisto nekaj drugega.

Keyser Soze ::

Moj-TV?

Nisem gledal, hvala bogu. Se ti ne zdi, da imajo en mičken nečloveške cene? A tam sploh kdo kupuje? 400€ za SM 941MP?

Dobil sem ga za 300€ in nekaj sitnih. Pa nisem šel v najcenejšo trgovino. :\ Drugje na žalost ni bilo zaloge. Škoda. Ker bi ga lahko dobil za 280€. Kaj čmo, pa drugič.
Konec koncev sem se odločil za Samsunga. Ljudje se ne pritožujejo nad njihovimi tunerji in to je najpoglavitneje. Matrike so pa tako ali tako identične. Sodeč po specifikacijah.
Če sem ga usral, sem ga pa usral. Je** ga.

P.S.: Ampak res no, a sploh kdo kupuje pri Moj-TV? =/
OM, F, G!

karafeka ::

Verjetno bi koristilo komu, če bi povedal v kateri trgovini si kupil...
Ko sem jaz kupoval takrat, so pri mojtv imeli najcenejšega.

Sputnik59 ::

tudi sam se zanimam za kombinacijo Tv/monitor, nic nisem zasledil o Samsungu 225mw, a ima kdo kaj povedat o tem modelu?hvala lp

Keyser Soze ::

Mislim, da je najcenejša Enaa kar se tiče 941MP(če vštejemo še njihov popust). Solo je še cenejši samo naj ga ne bi imeli več na zalogi.
Se pa splača pogledat še malo ven iz Lj. Včasih imajo kakšne bolj decetnralizirane trgovine krepko nižje cene.

Razočaran sem edino zato, ker sem bil sveto prepričan, da ekran poseduje DVI vmesnik. Pa ne vem od kje mi ta ideja.:\

P.S.: Me pa še vedno matra firbec kakšna je kvaliteta LG M1921A. Bo treba enkrat mimo BOFa.
OM, F, G!

Kibby ::

Kako pa je recimo z temle Samsugovim MW225 al kaj je ze... cena je dokaj visoka, 400€, in me zanima ce se pol ne spalca vzet raje kak LG 22 al Samsung, al pa tudi eventuelno kak Cibox 22 (cca. 250€) pa en tv tuner vrct v comp pa pol imet tako tv preko?! Bi rad mel v sobi tv, rabil bi neko lcd varianto, saj ni placa za navadno tv na mizi... Ce je npr. oni samsung 22 z vgrajenim tunerjem 400€ ali se pol ne splaca bolj vzeti lcd tv recimo 80cm diagonale ki so ponekod ze za 600€?! Seveda pol verjetno nebo kvaliteta slike z rac. tako dobra, ampak bo pa tem boljsa tv slika... No nevem, nimam izkusenj, zdi se mi pac tako najbolj logicno... Hvala & LP

iskra ::

Moje izkušnje: imam navaden monitor in eno 3 leta staro gajbo s TV tunerjem. Fajn je, ker lahko delam še par stvari poleg spremljanja poročil, ni pa dobro, ker mi TV tuner kuri procesor, da lahko pečem zrezke na njemu. Če bi sedaj izbiral nov monitor, bi izbral takega z vgrajenim tunerjem, ker sploh ne rabiš vžgat računalnika in deluje popolnoma ločeno od PC-ja.

22" LCD s TV-jem je po moje dobra izbira, če je 5:4. Kako je z izbiro formata slike na 16:10 LCD-ju ne vem, ker sem se s tem igral samo na 32" TV-ju. Žal pri nas nimamo kaj dosti programov v 16:9 načinu, če pa se že odločijo kje predvajati v 16:9, je treba spreminjati format slike. Če ima kdo širok PC LCD+TV, naj pove kako je s tem, da tudi meni malo olajša izbiro, ker me bolj mika nakup širokega LCD-ja (zaradi DVD-jev).
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Keyser Soze ::

Od naših "klasičnih" programov se na 16:9 TVju najbolje obnese TV3. Sem opazil, da kar nekaj oddaj predvajajo v 16:9.

Drugače pa...

Bolj kot kupovanje teh LCD+TV kombinacij se absolutno splača ločen LCD + TV tuner (lahko zunanji - AverMedia BOX serija).
S tem lahko ločeno menjaš ali LCD ali TV, glede na zastarelost. Izbira je večja. Pa več rabljenih artiklov je na to temo. Skratka... Če bi jaz kupoval zadevo zase, bi se obesil na bolho ali e-Bay ter kupil dober LCD ter en tuner iz zgoraj omenjene serije.

Kupovanje flat TVjev v rangu do 600€ je zelo nehvaležen posel (če se pogovarjamo o 32" +). Jaz bi se jim izogibal, razen če testi pokažejo nasprotno. Sploh pa za priklop na računalnik.
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 22" LCD je boljši?

Oddelek: Kaj kupiti
133062 (2540) Kibby
»

LCD TV - monitor

Oddelek: Kaj kupiti
102093 (1692) Venturer
»

LCD monitor z vgrajenim TV tunerjem

Oddelek: Kaj kupiti
82403 (2250) Imovincek
»

kater LCD monitor s temi zahtevami?

Oddelek: Kaj kupiti
101066 (836) karafeka
»

ali bo delalo ? (nov 16:10 monitor na staro grafično)

Oddelek: Strojna oprema
71579 (1449) Grill

Več podobnih tem