» »

LCD TV: PHILIPS 37PFL7331 ali PHILIPS 32PF9541!?

LCD TV: PHILIPS 37PFL7331 ali PHILIPS 32PF9541!?

357M ::

Rabim pomoc pri nakupu LCD TV!

Odlocam se med 37" PHILIPS 37PFL7331 in novejsim 32" PHILIPS 32PF9541. Sprva sem bil ze odlocen da vzamem 9541, ko pa sem danes videl oba tudi v zivo, v svojo prvotno odlocitev nisem vec popolnoma siguren. Prvo kar sem opazil je na prvi pogled za mene nekoliko motec mat rob okoli displaya pri 9541, okoli katerega pa je potem še standardni glossy okvir, medtem ko je okoli 7331 zgolj slednji. Imam obcutek da vsa ta plastika okoli displaya 9541 vizuelno pomanjsa ze tako "mali" ekran, pa tudi po nepotrebnem odvzema pozornost od same slike. Ne vem, morda ekranu delam krivico, navsezadnje sem ga imel priliko v zivo videti le enkrat, a vendar... Drugo kar sem opazil pa je, da je ekran 37" (94cm) je precej vecji od 32" (82cm) (kdo bi si mislil :p), in se med drugim tudi zaradi tega vse bolj nagibam k 37PFL7331. Ze res da ima 7331 nekoliko manjsi kontrast, povprecen daljinec in da mu manjka ambilight, a nisem siguren da to odtehta ostalo kar sem omenil.

Naj se omenim da ju dobim po prakticno isti ceni, zatorej le-ta ni faktor pri odlocitvi. Edini faktor naj bo kateri od njiju je boljsi, in od katerega TVja bom imel vec... Prosil bi da kdor je imel priliko omenjena dva ekrana videti v zivo, ali se bolje, si katerega od njiju lasti, pokomentira moje opazke in posledicne zadrzke, ter mi tako pomaga pri dokoncni odlocitvi.

Vprasanje katero vam (ob zgornji prosnji za kometar) postavljam glasi: "Katerega od omenjenih dveh LCD TV bi izbrali vi, če bi ju lahko dobili PO ISTI CENI?" Odlociti se moram najkasneje do ponedeljka (morda celo do jutri!), zato le pogumno priskocite v debato.

37PFL7331:
PRO (+) : Precej vecji od 32PF9541 (12cm po diagonali); Minimalisticen design, brez odvecne plastike in širokega okvirja
CON (-) : Brez ambilighta, slabsi daljinec

32PF9541:
PRO (+) : Ambilight (2 channel), nekoliko vecji kontrast, boljsi daljinec
CON (-) : Precej manjši; Nekoliko motec mat plasticen rob okoli displaya, okoli katerega pa je potem še svetlec okvir TVja (za razliko od 7331, okoli katerega je samo minimalen svetlec okvir)

PS: Ce sem spregledal kaksno pomembno prednost oz lastnost katerega od njiju, v kateri se razlikujeta, me prosim opomnite!

Za pomoc se ze vnaprej iskreno zahvaljujem!
  • spremenil: 357M ()

Vidim da je prislo zelo veliko teksta, kar bi znalo marsikoga odbiti. Ce se komu ne da vsega brati...
Bistvo: "Katerega od omenjenih dveh LCD TV bi izbrali vi, če bi ju lahko dobili PO ISTI CENI?"

Odlociti se moram najkasneje do ponedeljka (morda celo do jutri), zato prosim pomagajte pri odlocitvi. Hvala!

POMOTA! Gre za Philips 37PFL7332, in ne 37PF(L)7331, kot sem prvotno napisal. Se opravicujem za lapsus... Toliko razlicnih modelov, stevilk (in evrov) se mi mota po glavi, da sem se zmotil :8)

37PFL7332

Prosil bi moderatorja ce lahko prosim popravi podatke v prvotnem sporocilu, kot tudi naslov teme! Hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 37" LCD FULL HD Televizor?

Oddelek: Kaj kupiti
213651 (3020) Mitja358
»

Izbira med konkretnimi modeli LCD TV

Oddelek: Zvok in slika
183758 (3159) podtalje
»

Philips 32PFL5322 - Kdo jo ima in kak deluje DVI>hdmi

374285 (3370) TornadoTDi
»

LCD TV do 650 evrov;

333679 (2966) ant
»

začasna rešitev: kupiti velik CRT televizor za cca 400 eur ali LCD 32'' za cca 650 eu

492934 (2176) Mr.B

Več podobnih tem