» »

Nalaganje spletne strani

Nalaganje spletne strani

msmiha ::

Zanima me ali je mogoče brez frame-ov naredit da se na strani naloži samo tisto, kar potrebuje spremembo? Recimo da imam menu, spisan v javi, za katerega želim da se naloži le enkrat. V primeru da kliknjem na njem povezavo pa želim, da se na novo naloži le tekst, ne pa celotna tabela in grafika logototipa, ki se nahajajo na strani.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

mivsek ::

Ajax bo tisto,kar potrebuješ. Z Ajax tehnikami lahko obnoviš samo del strani, ne da bi rabil naložiti celo stran ponovno. Druga, za ačetek lažja možnost je IFRAME, neke vrste je stran v strani. Malce podobno običajnim okvirjem, le da so tokrat tokrat uporabni.

arjan_t ::

ajax je žq ql, ampak ne za takšne stvari

Tako google (in drugi search spiderji) ne morejo indeksirati podstrani

Tody ::

include v php ni cool ?

msmiha ::

Bi lahko kdo napisal kakšen primer kako se to naredi ali pa skopiral kakšno kodo, kjer je že to uporabljeno?
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

mte ::

Za opisan primer uporabe se teh stvari ne dela tako, ker obstaja cel kup problemov (indeksiranje iskalnikov je že ena taka stvar). Pač uporabiš kak dinamičen jezik (php, asp, python, jsp, ...) in uporabiš isti menu v vsaki datoteki, ampak naložit se še vedno mora vse. Je tudi odvisno od cache-a brskalnika, tako da ni nujno da se čisto vedno naloži vsakič, ampak nekako tako je.

Za posodabljanje samo določenih delov strani se res uporablja AJAX, ampak ne za tak primer uporabe, temveč gre tu za poenostavljanje uporabniške izkušnje v kakšnih web aplikacijah. Pa še pri tem mora biti vsaka stvar DOBRO načrtovana in zamišljena. Pri tem moraš spletne tehnologije poznati zelo dobro, čeprav se osnov naučiš hitro, ko enkrat poznaš malo javascripta. Precej strani namreč uporablja ajax in so zaradi tega MANJ uporabne in ne BOLJ.

Skratka, lahko sicer malo bolj podrobno razložiš zakaj bi rad tako naredil, ampak mislim da ajax ne bo prava stvar.
Poleg tega - menu v javi? Menuje se dela izključno s html in css (lahko tudi dinamično), kanček javascripta lahko ostane zaradi kompatibilnosti pri izgledu (funkcionirat mora vse tudi brez tega) v IE. Ne predstavljam si kaj si mislil s tem povedati. Javo kot JSP ne vem če poznaš (glede na to da ti php ni bil znan), java NI enako javascript, uporaba java appletov na strani kot menu je pa izginila kako desetletje od tega, tako da mi ni jasno kaj imaš in kaj bi rad.
lp

msmiha ::

No mogoče se nisem najbolje izrazil menu ni napisan kot java applet ampak kot java script in je implementiran v sam html dokument. Meni sem našel na internetu kot free scripto, nažalost ne vem več na kateri strani. Po vsej vrjetnosti pa jih bom tako zamenjal z drugimi, če je to res tako zakomplicirano napravit.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

mte ::

Raje kot da iščeš skripte:
tukaj imaš en osnoven css menu z nekaj javascripta zaradi IE. Druge pametne možnosti kot je to skoraj ni, so le izpeljanke. Oblikovat moraš sicer še vedno po svojih željah, ampak imaš nekaj primerov tam...
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

JS frameworks: knockoutJS, angularJS, react, ...

Oddelek: Programiranje
416803 (3648) kuall
»

Vsebina tretje spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
71353 (1136) alexa-lol
»

[php] preverjanje online uporabnikov

Oddelek: Programiranje
261917 (1573) cobrica
»

Nasvet pred izdelavo

Oddelek: Programiranje
162794 (2138) Gandalfar
»

Alternative server side jezikom?

Oddelek: Izdelava spletišč
222320 (1972) CWIZO

Več podobnih tem