» »

Vsebina tretje spletne strani

Vsebina tretje spletne strani

Boomerang ::

Zanima me, ali je dovoljeno, da z neke spletne strani pobereš podatke, jih urediš/sortiraš in jih prikažeš na svoji? Še enkrat poudarjam, da moja spletna stran pobere samo podatke, ne pa tudi css oblikovanje ali karkoli drugega.

Še eno vprašanje: Zanima me, kako bi izdelal spletno stran (lahko v asp ali php), ki spremeni podatke, ne da bi se ponovno naložila. Na primer digitalna ura - vsako sekundo je potrebno popraviti vrednosti, pri tem pa se spletna stran ne sme ponovno naložiti. Kako oz. s čim bi tole naredil?

k--p ::

Mislim da odvisno od vsebine, če je avtorska ter zasščitena, potem moraš načeloma objavit še link nazaj na stran. Lahko pa, da ponujajo kak web API, namenjen branju podatkov in navadno navedejo pogoje ...

Glede drugega vprašanja, za uro bi uporabil kakšno frontend tehnologijo, ki se poganja v uporabnikovem brskalniku, php/asp tečeta na serverju (JavaScript oz kakšno njeno knjižnico, npr. jQuery).

Na splošno pa lahko php skripto na serverju brez refresha strani kličeš s pomočjo ajax tehnologije, za kar tudi načeloma uporabiš js/jquery. Vendar lahko večino stvari, kjer ne dostopaš do kakšne baze, izvedeš direkt v brskalniku brez php oz. backend jezika le z javascript/jquery.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: k--p ()

bluefish ::

Boomerang je izjavil:

Zanima me, ali je dovoljeno, da z neke spletne strani pobereš podatke, jih urediš/sortiraš in jih prikažeš na svoji? Še enkrat poudarjam, da moja spletna stran pobere samo podatke, ne pa tudi css oblikovanje ali karkoli drugega.
Načeloma so tudi podatki avtorsko delo in potrebuješ dovoljenje lastnika strani.

black ice ::

Naceloma je to sivo podrocje. Podatki so vazni, kaj ti bo css :D

Na drugo vprasanje je odgovor Ajax. Pa s tem ne mislim na cistilo.

alexa-lol ::

@Boomerang: Če želiš pridobiti podatke server-side je to trivialno (če ni stvar za kakšnimi logini skrita), če želiš iz client-side moraš pa uporabiti JSONP pristop in ker ponavadi vir ne podpira JSONP potrebuješ še en proxy, npr. tale http://benalman.com/projects/php-simple...


za uro se ne uporablja ajax..
če želiš intervalno povečevati števec (uro) uporabiš http://www.w3schools.com/jsref/met_win_... , za trenutni čas pa http://stackoverflow.com/questions/1021... , da se tudi z CSS3 animacijami sam to je bolj tko da se da, ne pa praktično uporabno. JS pristop je bolj enostaven.


Server za AJAX dostop ni nujno PHP, lahko je karkoli, RoR, ASP.NET.... etc , fora je le da se ob poizvedbi ne izvrši page load

Potem je pa tukaj še en link za perfekcioniste, ki so proti uporabi jQuery ker doda tistih nekaj kb k velikosti strani: http://youmightnotneedjquery.com/

Goran's Blog ::

Moje mnenje je,da vprašaj lastnika spletne strani ponavadi ne pustijo kopirati vsebine!
Zakaj? Zato ker potem tvoja stran pa tudi njegova dobi slabšo rangiranje na Googlu. Google namreč kaznuje spletne strani z isto in ne unikatno vsebino!

Boomerang ::

Jaz pa sem bil prepričan, da so stvari na internetu na voljo vsakomur, brez upoštevanja kakšnih pravic... Ko nekaj daš na internet je to javno dostopno in ni več nobene zasebnosti.
Zgodilo se mi je tudi že, da sem svoje slike (katere sem sam poslikal in obdelal) našel na tretjih spletnih straneh. Isto je tudi s posnekti na YouTubu - tako svoje kot tudi druge posnetke sem že našel na tretjih spletnih straneh, pa me do sedaj še nihče ni vprašal ali lahko mojo sliko uporabi na svoji spletni strani in tudi Google zaenkrat takih spletnih strani ni odstranil - se še vedno pojavljajo v rezultatih iskanja.

Bom potem raje še premislil ali tako spletno stran sploh javno objaviti. Sicer pa sem na svoji spletni strani mislil prikazati le dnevne novice. Iz neke spletne strani sem prebral html kodo (novice) in to sem potem na svoji spletni strani obdelal in prikazal. Tako sem dodal na primer menije Zanimivosti, Šport, Kronika, Najbolj brano itd., česar originalna spletna stran nima. Torej, novice sem dobesedno vzel z druge spletne strani, vendar sem dodal nekaj "okraskov", tako da se izgled popolnoma razlikuje.

alexa-lol ::

http://novice.najdi.si/

Ta stran "zbira" novice in v osnovi dela to kar ti govoriš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Učenje programiranja (Front-end) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5212784 (9880) matjash
»

Spletna stran ne dela pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
8833 (666) blackbfm
»

[javascript] XML problem

Oddelek: Programiranje
132454 (2294) Kocka
»

Frame

Oddelek: Izdelava spletišč
251643 (1371) Mesar
»

linkanje med div-i?

Oddelek: Izdelava spletišč
141511 (1329) MrBrdo

Več podobnih tem