Forum » Pomoč in nasveti » PC ne boota, maticna ne beepa
PC ne boota, maticna ne beepa
deda ::
Imam naslednji problem: PC se je med delom ugasnil in se ne zboota vec. Sam sem ga sestavu in je delal bp vec kot leto.
Ko ga vzgem se zazenejo vsi venti, cd lahko ejectam, lucke gorijo, ni pa OK beepa od mPlosce.
Ce vzamem ven graficno beepa error.
Ce vzemem vec ram ne beepa.
V nobenem promeru ni OK beepa in istem se ne zboota.
Probal sem tudi z drugo graficno pa ne pomaga. Resetiral sem tudi bios, vse na novo povezal in preveru kondenzatorje na plati in napajalcu, vse izgleda ok.
Izklopil sem vse razen cpu, ram in grafo in spet isti rezultat. reset in power on delata normalno.
Skor bi reku, da je plata, a mi ni jasno kako lahko beepa error, ko ni grafe not? A lahk pokvarjena plata detektira, ce je grafa not?
Ima kdo kak predlog kaj bi lahko bilo (napajalc, plata, cpu)?
hvala in lepo vrocino se naprej :)
Ko ga vzgem se zazenejo vsi venti, cd lahko ejectam, lucke gorijo, ni pa OK beepa od mPlosce.
Ce vzamem ven graficno beepa error.
Ce vzemem vec ram ne beepa.
V nobenem promeru ni OK beepa in istem se ne zboota.
Probal sem tudi z drugo graficno pa ne pomaga. Resetiral sem tudi bios, vse na novo povezal in preveru kondenzatorje na plati in napajalcu, vse izgleda ok.
Izklopil sem vse razen cpu, ram in grafo in spet isti rezultat. reset in power on delata normalno.
Skor bi reku, da je plata, a mi ni jasno kako lahko beepa error, ko ni grafe not? A lahk pokvarjena plata detektira, ce je grafa not?
Ima kdo kak predlog kaj bi lahko bilo (napajalc, plata, cpu)?
hvala in lepo vrocino se naprej :)
- spremenilo: deda ()
Macx95 ::
Ja probaj še z drugim procesorjem in če bo tema je definitivno plošča skurjena (skurjen(i) regulator(ji) ali pa celo NB ali pa SB) - ne vem kakšno ploščo imaš.
lp
lp
deda ::
Vceraj sem probal se z drugim napajalnikom, brez uspeha. Potem sem odstranil se CPU in ni piskala, tako da ne vidim druge kor MB.
lep vikend
aha: plata pa je gigabyte GA-K8NF9 Ultra
lep vikend
aha: plata pa je gigabyte GA-K8NF9 Ultra
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: deda ()
proA ::
Meni je delalo isto, dokler nisem vrgel rama vn in ga ponovno vstavil... Izgleda da je imel ram slab kontakt z matično..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako dobit signal iz plate brez PC speakerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1216 (897) | perci |
» | PC ne bootaOddelek: Strojna oprema | 1734 (1458) | BorutK-73 |
» | ko prižgem računalnik se ne prikaže slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1406 (1300) | FX6300B |
» | Ali matična plošča deluje tudi brez procesorja?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1197 (999) | amigo_no1 |
» | QDI KuDoZ 7 (rev 2.0) in DDROddelek: Strojna oprema | 1383 (1264) | 20sdfj093f |