» »

Je to normalno delovanje klime ??

Je to normalno delovanje klime ??

clip ::

Smo novi uporabniki klimatske naprave in sicer Panasonic invert, ki naj bi zadostovala za prostore do 42 m2.
Včeraj je bilo veni 33 stopinj in klima ni uspela razhladiti prostora velikega cca 30 m2 manj kot na 26,5 stopinj.
Imel sem jo na powerfull in nastavljeno na 18 stopinj.
Je kaj narobe ali morda sam delam kaj napačno ??? Hvala za odgovor.
Pozdrav od Clipa

BlackHole ::

Skoraj sigurno nekaj ni v redu. Pa si prepričan, da si imel na daljincu nastavljeno na hlajenje in ne gretje ali kaj drugega. Ker, tudi če si nastavil na 18 in si imel gretje, ti ne bo hladilo. Kakšen zrak je pa pihal, če si dal roko tik pred klimo, kjer piha?
LP Marko

energetik ::

Koliko časa je klima delovala? Kako je izoliran prostor? Koliko ljudi je bilo v prostoru? S ali J stran bajte? So bile rolete spuščene ali je sijalo sonce skozi okna?

Dokler ne odgovoriš na ta vprašanja, ti bomo težko pomagal.. Teh 42 m2 ni mišljeno pri vseh pogojih, ampak pri nekih točno določenih. In če ti sije sonce direktno skozi okno, je potrebno veliko moči, da se ta toplota spravi spet ven.

lp

Dead_Eye ::

Je delala TV? še kakšen PC zraven? Štedilnik, hladilnik? Sicer meni se 26,5 zdi kar vredu, 7C razlike od zunanjosti. Itak je glavna stvar, da ti pobere ven vlago, ne pa da toliko ohladi...
The one and only

Torej... delal je PC z LCD 17", LCD TV 66 cm dve osebi.
Tri velika balkonska vrata vendar zaprta z žaluzijami od jutra.
Stanovanje je staro 7 let in je dobro izolirano, je pa res da sije celo popoldan sonce direktno na dnevno sobo.
Klimo sem imel sigurno na COOL in ne na gretje.Ne želim imeti v stanovanju 20 stopinj ampak da ohladi prostor le na 27 se mi pa zdi vseeno malo premalo.
Klical sem serviserja ki mi je dejal naj restartam klimo in pilota in poskusim znova.
Bom poskusil, ko se vrnem iz službe.
Aja pa še to me moti da piše v navodilih da se POWERFULL izklopi sam po 15 min.
Meni se ne !!!!
Pozdrav od Clipa

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: clip ()

Sej res, kolk je pa moč klime? Jst bi reku, da bi ti moralo ohladiti še na manj, če je res izolirana soba in zaprta okna. Mora pa laufati že od zjutraj, če prižgeš ko prideš iz službe ti jasno ne more hitro ohladit na recimo 24°, ker so zidovi pregreti.
Meni 2,65kW Panasonic v podstrešni sobi (20m2, strešno okno, PC, 1 oseba) v tej vročini za šalo drži na 25°, pri tem da se vklaplja vsake 10min za recimo pol minute. Če bi delala od jutra non-stop bi po mojm prilezla temp komot do 21°.

Tko da možno da tvoja soba le ni tko dobro izolirana al je pa kej s klimo narobe (recimo premalo plina)

lp

clothes ::

Izmeri še temperaturo izpihanega zraka tik ob klimi oz previdno potisni termometer še kak cm notri.

Dusan_HD ::

Aha... Jaz imam pa 25° do 26°C brez klime, hkrati pa prižgan PC 10 ur na dan + TV cirka 4 ure. TOREJ NE POTREBUJEM KLIME? :D
raY_

Izmeri še temperaturo izpihanega zraka tik ob klimi oz previdno potisni termometer še kak cm notri.

Sej res. Razlika med temperaturo zraka pri vhodu v klimo in izpihanim zrakom mora biti 8° ali več (navodila od Panasonica). Torej če imaš v sobi 26, mora pihati iz klime zrak z 18° ali manj.

raY
TOREJ NE POTREBUJEM KLIME? :D

Odvisno kako se počutiš. Koliko pa imaš vlage v zraku? To je namreč bolj pomembno kot temp.

energetik
Torej če imaš v sobi 26, mora pihati iz klime zrak z 18° ali manj.

Po mojem manj. Mislim, da sem nekje tu na forumu prebral da servisrji pri temp. izpiha nad 10°C že menjajo oz. dopolnjujejo plin v klimi oziroma iščejo napako. Pa tudi moja klima doma ima izpih 10°C, v avtu pa celo 5,5°C. Je pa verjetno res tudi odvisno od temp. vstopnega zraka, ampak 18 se mi pa zdi preveč.

Pa sploh ni potebno imeti klime prižgane cel dan ali pa ko vas ni doma!

Živim v dokaj slabo izoliranem mansardnem stanovanju (15cm izolacije, 3,5m višina, 50m² tlorisa, en prostor, 3 strešna okna, ena oseba, laptop 24 ur, hladilnik 24 ur, TV 1uro), ki se brez klime segreje do 32°C pod stropom in na 29 pri tleh.
Z 3,2kW klimo ga lahko shladim do 20°C, morda še manj (nisem probal, ker je že to preveč).
Timer imam nastavljen 1 uro pred prihodom iz službe(ob 13h k nabolj žge) na 27°C, funkcijo razvlaževanje. Ko pridem domov je že prijetno hladno.
Ker je klima pod stropom nastavljena na 27°C, je pri tleh temp. nekoliko nižja , okoli 25C in 40-45% vlažnost. In to mi paše.
Se pa klima dokaj pogosto vklaplja, da vzdrzuje to stanje, ki pa ga kot pravim zelo hitro doseže.
Zato se meni zdi potrata energije imeti klimo prižgano non-stop, sploh pri slabo izoliranih stanovanjih na sončni legi ali pa pod strehami!
Povprečno se mi poveča poraba elektrike 2kW mesečno v zimski (dogrevanje) ali poletni sezoni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clothes ()

Zdaj je zunaj 36°C, pri meni pa je 25,8°C in 39% vlažnost. Nastavljeno mam pa na 27° razvlaževanje.

Pa mal me že zebe v noge!:D

Ne, tko piše v original Panasonicovih navodilih za sestavo. Razlika med vstopom/izstopom zraka naj bo 8°ali več. Seveda je pomembno, kakšen zrak vstopa v klimo - izstop je povsem odvisen od te temperature. Saj so hladilna rebra vedno približno iste temperature in ohladijo zrak pač za neko temp. razliko.

Cel dan imet prižgano klimo se splača po mojem v stanovanjih z zidanimi stenami, ker če se te ogrejejo, se zlepa ne ohladijo. Meni npr. ohladi sobo hitro, ker so stene iz gips plošč, zadaj pa 15cm izolacije in gips plošče nimajo take toplotne vztrajnosti kot zidana stena. Sicer pa imam danes že ves čas konstantno 25°C:D

Torej po nasvetu serviserja sem resetiral klimatsko napravo in je bilo danes, ko je bila zunaj temp 36 v stanovanju 25, pri nogah 24.
Klima je bila 2 uri nastavljena na 16 stopinj nato na 23.
Mislim da bo na zgoraj prebrano kar Ok.Čepram me še vedno čudi da se to hitro ohlajevanje na ustavi samo po 15 min, tako kot piše v navodilih.
Hvala za vse odgovore.
Pozdrav od Clipa

pizdindim ::

Toliko je pri meni brez klime. V sobi. V kuhinji je pa veliko več. Ne samo zato, ker se kuha, ampak je tik pod oknom (1,40mx1,40m) pločevinasta streha. 2m nad njo je bilo vsak poletje krepko čez 40°C.

OrkAA ::

clip: Malo pretiravaš s hlajenjem. Maksimalna priporočena temperaturna razlika zunaj/notri je tam okoli 8 stopinj.

Ma ja, tebe sem čakal, da mi to poveš.
Gre se za pravilno delovanje, ostalo prepusti meni in se brigaj zase.
Pozdrav od Clipa

OrkAA ::

Sem vesel, da si me končno dočakal in slišal za ta prijazni nasvet.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4127 128 129 130 )

Oddelek: Kaj kupiti
64661278106 (3420) Steinkauz
»

Ogrevanje s klimo?

Oddelek: Loža
2710910 (8149) Dzhimen
»

klimatska naprava

Oddelek: Kaj kupiti
414880 (3653) Pyr0Beast
»

Prenosna klima???