Forum » Strojna oprema » Webcam -> dolžina kabla in vzpostavitev webcam-serverja
Webcam -> dolžina kabla in vzpostavitev webcam-serverja
acerAspire ::
Zanima me, koliko kabla lahko potegnem do web-kamere, navadne. Lahko podaljšam kabel za kakšnih 5 metrov? Bo slika vredu? S čem podaljšam kabel, obstajajo mogoče kakšni USB podaljški?
Naslednje kar me zanima, pa je, kako lahko potem do slike s te kamere dostopam preko interneta z nekega X računalnika ali preko mobilnega telefona, preko katerega ni nujno da gibajoče slike, lahko samo fotke, preko gprs-a (mobile internet explorer iz Windows Mobile 5.0).
Sem probal z iskalnikom, in mi pod "webcam" ni našlo nič.
Naslednje kar me zanima, pa je, kako lahko potem do slike s te kamere dostopam preko interneta z nekega X računalnika ali preko mobilnega telefona, preko katerega ni nujno da gibajoče slike, lahko samo fotke, preko gprs-a (mobile internet explorer iz Windows Mobile 5.0).
Sem probal z iskalnikom, in mi pod "webcam" ni našlo nič.
XS!D3 ::
Odvisno za kakšn web-cam gre, jst sm enkrat probu z mislm da 5m al clo 10m podalška in je delal čist normalno, za server postavt morš pa na netu najdt primern programčk.
Jst ::
Samo za info: Točno to foro podpira moj access point Asus wl500g.
--
Malo poišči na netu po "webcam security". Prvi zadetek na googlu: crime-catcher.com
--
Malo poišči na netu po "webcam security". Prvi zadetek na googlu: crime-catcher.com
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
acerAspire ::
V čem je pa razlika med IP kamerami in USB? Mislim, kako delujejo IP kamere, kako se jih poveže z računalnikom? So pa te kamere tudi nekajkrat dražje od usb kamer.
Sem malo pregledal te programčke in se jih da kar nekaj dobiti zastonj. Posebej zanimivi so tisti, ki ob zaznanju gibanja posnamejo filmček, ki ga nato pošljejo na določen mail (Digi Watcher). Ta Crime-Catcher pošilja na mail slikice.
Sem malo pregledal te programčke in se jih da kar nekaj dobiti zastonj. Posebej zanimivi so tisti, ki ob zaznanju gibanja posnamejo filmček, ki ga nato pošljejo na določen mail (Digi Watcher). Ta Crime-Catcher pošilja na mail slikice.
OK.d ::
Samo za info: Točno to foro podpira moj access point Asus wl500g.
--
Awake, arise, or be forever fallen!
- John Milton, Paradise Lost
./M
in katero kamero ti imaš da ti dela?
--
Awake, arise, or be forever fallen!
- John Milton, Paradise Lost
./M
in katero kamero ti imaš da ti dela?
LPOK.d
Jst ::
Rekel sem "podpira," ne pa da tudi sam uporabljam. :)
Stvar je taka. Za ta router se dobi source od firmware-a in potem vključiš driverje za webcam. Compile. Upgrade. Proces ni za začetnike, a za ljudi, ki se vsaj malo spoznajo na programiranje, bi morala zadeva biti piece of cake.
Stvar je taka. Za ta router se dobi source od firmware-a in potem vključiš driverje za webcam. Compile. Upgrade. Proces ni za začetnike, a za ljudi, ki se vsaj malo spoznajo na programiranje, bi morala zadeva biti piece of cake.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IP kameraOddelek: Kaj kupiti | 8349 (6736) | xCore |
» | Nadzorna video kamera WifiOddelek: Kaj kupiti | 3877 (3548) | Voluharr |
» | IP Webcam SoftwareOddelek: Zvok in slika | 2698 (1436) | strajnarR |
» | WLAN router kot snemalna naprava?Oddelek: Strojna oprema | 1290 (1144) | rokec_mx |
» | USB podaljšek/izdelavaOddelek: Pomoč in nasveti | 2881 (2785) | SloMusty |