Forum » Zvok in slika » MX ali KYRO
MX ali KYRO
Pepo ::
Lucio. kupi Kyro! Vsi drugi imamo geforce, pa bos porocal, ce si ga posral ali ne.
Tehnika ljudstvu!
Brody ::
Hm, v q3 kyro res sekne, k je skor tok hitr k gf1 DDR, sam v UT pa recimo guzne po celi črti in je tako "hiter" kot tn2 ultra oz. g400max. Sam pomoje je to sam driver issuie tko da se bo to s časom popravl, upam vsaj.
Po drugi strani ma MX super driverje in podporo, kakršne ni nikjer drugje, pa tud dokaj hitra je , sam jo 32 bit barve zlo sjebejo, v 16 bit ji pa ni para in je do 2x tud hitrejša od kyrota, sam je pa kyro superiornejši v 32 bit, in to kar dosti.
Je pa še ena fora:), kyro ima namreč veliko veliko lepši prikaz 16 bitne slike k gf (katerikoli) in nasploh ima zelo dobro kakovost slike tako 2D kot v 3D kot seveda.
Je pa šit, k je kyro 0.25 mi. gf pa 0.18, zato se pomoje bl greje, slabši ima overclock in tud ne vem, če zdrži na 133fsb na BX plati. Pa tud ni mi jasno zakaj popajo zravn 7ns ram, da ga niti navit ne morš dobr in gre najvec na okol 150/160 mhz, ne stekam naj bi raj dal gor 5.5ns in bi ga lepo navil na 220mhz:)
Cena mx, kot kyra je 27k, jst bi skor raj mxa vzel, oz. najraj bi kyra pa da ga lepo stestiram in ce mi nebi bil vsec bi ga zamenjal lepo za mxa:)) Do it!:)
Po drugi strani ma MX super driverje in podporo, kakršne ni nikjer drugje, pa tud dokaj hitra je , sam jo 32 bit barve zlo sjebejo, v 16 bit ji pa ni para in je do 2x tud hitrejša od kyrota, sam je pa kyro superiornejši v 32 bit, in to kar dosti.
Je pa še ena fora:), kyro ima namreč veliko veliko lepši prikaz 16 bitne slike k gf (katerikoli) in nasploh ima zelo dobro kakovost slike tako 2D kot v 3D kot seveda.
Je pa šit, k je kyro 0.25 mi. gf pa 0.18, zato se pomoje bl greje, slabši ima overclock in tud ne vem, če zdrži na 133fsb na BX plati. Pa tud ni mi jasno zakaj popajo zravn 7ns ram, da ga niti navit ne morš dobr in gre najvec na okol 150/160 mhz, ne stekam naj bi raj dal gor 5.5ns in bi ga lepo navil na 220mhz:)
Cena mx, kot kyra je 27k, jst bi skor raj mxa vzel, oz. najraj bi kyra pa da ga lepo stestiram in ce mi nebi bil vsec bi ga zamenjal lepo za mxa:)) Do it!:)
NiggerBob ::
hmm, kyro "sekne" samo pri 3Dmark2000 in še to samo pri 1024x768 32 bit, v q3 ga MX poseka, tako 16 bit kot 32 bit. v UT je razlika minimalna, saj je UT zelo odvisen od procesorja.
Zna pa kyro zaživet, če bodo gonilniki dodelani....
Test je tukaj.
Drugi test pa tukaj.
Zna pa kyro zaživet, če bodo gonilniki dodelani....
Test je tukaj.
Drugi test pa tukaj.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"
LinuxJet ::
vse lepo in prav samo KYRO ima samo 270 Mhz RAMDAC tako da ce posedujes monitor ki zmore vec kot 1920x1280 true color pri 75Hz ga enostavno ne priporočam...
Lp,
Lp,
----------------------------
|_ | |\| I_I X
|_ | |\| I_I X
robertos007 ::
bi pa rad videl tistega ki ma tak monitor in uporablja te ločljivosti. zakaj bi jih sploh uporabljal? za igre že ne, ker bi bilo pošastno malo fps.
sleby ::
Postastno premalo glih ne .. men je uspel v q3 na resol. 1600*1200 vn spravt celih 100 fps :) .. sicer je slika taka da glava pece, ampak je :>
pikasti ::
>>>Lucio. Pa ja ne bodi nor! Pa kaj boš okleščeno verzijo GeForca kupu. Kako ti sploh MX pride na misu. Rajše V5 kupi, ki zdej so full padle cene, ker ...
ŽE VEMO ZAKAJ.
ŽE VEMO ZAKAJ.
luni ::
pikasti ne deli svoje nasvete, ce so glupi!
cena voodoojem RASTE in sicer zato, ker jih NIKJER NI VEC ZA DOBIT, oziroma kartic sploh ne proizvajajo vec, tako da ne sekaj... pa ce si ti dovolj nor da kupujes kartico za katero cez dva mesca vec ne bo nobene podpore pol daj, samo ne tega svetovat tudi drugim!
cena voodoojem RASTE in sicer zato, ker jih NIKJER NI VEC ZA DOBIT, oziroma kartic sploh ne proizvajajo vec, tako da ne sekaj... pa ce si ti dovolj nor da kupujes kartico za katero cez dva mesca vec ne bo nobene podpore pol daj, samo ne tega svetovat tudi drugim!
Artificial Intelligentia
Dobro dobro, nisem mislil razburjat ljudi.
Poleg tega sedaj ne mislim kupit V5, ker ga že mam, a pred tremi meseci se mi niti sanjalo ni (in verjetno tudi nobenemu drugemu), da bom ostal brez programske podpore. Prav zato mislim, da se cena V5 niti najmanj ni povečala. nasprotno, če sm jo jst kupu za 65.000 SIT, kako da jo zdej prodajajo še za 40.000. A je že tak oldtimer, da ma zgodovinsko vrednost?
Mislim pa, da je lastnikov Voodoojev tolko, da razvoj drajverjev zanje ne bo lih utonu u pozabo.
Poleg tega Luciota poznam, pa vem, da take neumnosti pri nakupu ne bi naredil.
Poleg tega, za svojo stvar pa moram se malo potegovat, a ne?
Poleg tega sedaj ne mislim kupit V5, ker ga že mam, a pred tremi meseci se mi niti sanjalo ni (in verjetno tudi nobenemu drugemu), da bom ostal brez programske podpore. Prav zato mislim, da se cena V5 niti najmanj ni povečala. nasprotno, če sm jo jst kupu za 65.000 SIT, kako da jo zdej prodajajo še za 40.000. A je že tak oldtimer, da ma zgodovinsko vrednost?
Mislim pa, da je lastnikov Voodoojev tolko, da razvoj drajverjev zanje ne bo lih utonu u pozabo.
Poleg tega Luciota poznam, pa vem, da take neumnosti pri nakupu ne bi naredil.
Poleg tega, za svojo stvar pa moram se malo potegovat, a ne?
Senitel ::
Pa pismo kje še sploh prodajajo V5?? Sem glih preveru cenike pri Mlacomu, JAE, Iskra računalniki, Dar... Pa ga nimajo nikjer več na ceniku.
Heh... Podpora... To je pa zdej eno ogromno vprašanje... Precej 3dfx-ovih inžinirjev že dela pri NVidi. 3dfx je že praktično v grobu... Kdo bo pisal driverje?? Microsoft težko da... Zelo vprašljiva je že sama podpora v DX 9.0 (zna se zgodit, da V5 v DX 9.0 sploh ne bo zagotovil osnovnim pogojem za strojno pospeševanje, zaradi driverjev). Pol so pa tukaj še programerji iger... Pri njih je pa itak zdej nekak postalo dejstvo, da bodo kmalu funkcije GeForce-a postale splošna zahteva.
Heh... Podpora... To je pa zdej eno ogromno vprašanje... Precej 3dfx-ovih inžinirjev že dela pri NVidi. 3dfx je že praktično v grobu... Kdo bo pisal driverje?? Microsoft težko da... Zelo vprašljiva je že sama podpora v DX 9.0 (zna se zgodit, da V5 v DX 9.0 sploh ne bo zagotovil osnovnim pogojem za strojno pospeševanje, zaradi driverjev). Pol so pa tukaj še programerji iger... Pri njih je pa itak zdej nekak postalo dejstvo, da bodo kmalu funkcije GeForce-a postale splošna zahteva.
Tzar ::
mal ste zašli s teme.
Ja cena Kyra je že skor eneka GeForce-u tko da se splača mal tvegat,mogoče pa bo zakj.konc koncev je pa res pol vse od driverjev odvisno.Tko da mal gamblaj
Ja cena Kyra je že skor eneka GeForce-u tko da se splača mal tvegat,mogoče pa bo zakj.konc koncev je pa res pol vse od driverjev odvisno.Tko da mal gamblaj
Življenje je lepo!
NiggerBob ::
Luni, si že prisankal do LJ in dobil Kyrota na test?
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"
Lucio ::
Na koncu pa sem se odločil in nabavu zalo poceni in dober V5.
Pri Essediju sem ga dobil za 300.000 ITL (33.000 SIT) - kao cena za stalne goste.
Pri Essediju sem ga dobil za 300.000 ITL (33.000 SIT) - kao cena za stalne goste.
Brody ::
tud 30k je prevec za v5, driverjev novih videl ne bos vec nikol sploh, torej kakrsna kol podpora v prihodnosti odpade!!
now, go figure!
now, go figure!
luni ::
Lucio bodi ponosen... cez dva/tri mesca bos to kartico probaval nekomu uturit za 5k
Artificial Intelligentia
Ma luni, si ti en polde!!!!
Prvo težiš, da je V5 narasla cena, dva posta naprej, pa da jo bo prodau še za kusur. Ja polde, odloč se že enkrat!
Lahko si ti računalničar (ma kolkor vidim tudi to ne), ma kot ekonomist si pa njampolo!
Prvo težiš, da je V5 narasla cena, dva posta naprej, pa da jo bo prodau še za kusur. Ja polde, odloč se že enkrat!
Lahko si ti računalničar (ma kolkor vidim tudi to ne), ma kot ekonomist si pa njampolo!
TheJack ::
Tole je bil pa hiter odgovor, ni kaj....
Se srečata Gorenjca po 25. letih. Pa reče prvi: ''Ti, a greva kaj spit?'
''Prav, ampak zadnjič sem jaz plačal!'', mu odvrne drugi.
Star, ampak v tem primeru aktualen štos.
Se srečata Gorenjca po 25. letih. Pa reče prvi: ''Ti, a greva kaj spit?'
''Prav, ampak zadnjič sem jaz plačal!'', mu odvrne drugi.
Star, ampak v tem primeru aktualen štos.
Bonis nocet, qui malis parcit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kyro2 ali ati 7200Oddelek: Kaj kupiti | 1308 (1018) | Senitel |
» | kyro2 32MB?Oddelek: Kaj kupiti | 1425 (1130) | Senitel |
» | GF1 nice price :) (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 5305 (4610) | Shadowman-x |
» | KYRO 2 -- najboljši (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 5169 (4165) | Paramedic |
» | Konkurenca nVDIA vs. 3dFXOddelek: Strojna oprema | 1556 (1216) | element |