Forum » Operacijski sistemi » CPU in trdi disk r/w benchmark test v Linuxu
CPU in trdi disk r/w benchmark test v Linuxu
poweroff ::
Zanima me, kako bi v Linux sistemu izmeril porabo CPU pri določenem opravilu in hitrost pisanja na disk ter branja z njega.
Pri pisanju na disk me ne zanima pisanje direktno na disk, pač pa pisanje preko datotečnega sistema - rad bi namreč izmeril razliko v hitrosti pri pisanju na navaden in na kripto disk (se pravi bo moral pisati v datoteko).
Kakšna rešitev?
Pri pisanju na disk me ne zanima pisanje direktno na disk, pač pa pisanje preko datotečnega sistema - rad bi namreč izmeril razliko v hitrosti pri pisanju na navaden in na kripto disk (se pravi bo moral pisati v datoteko).
Kakšna rešitev?
sudo poweroff
Quikee ::
Za testiranje hitrosti pisanja/branja lahko uporabiš bonnie++. Porabo CPU se mi zdi, da tudi meri.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težavni še Crucialovi SSD-jiOddelek: Novice / Optične enote / mediji | 3948 (2980) | 3man |
» | NTFS in removable USB diski?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1882 (1490) | Pyr0Beast |
» | RAID5 - software, s pomocjo maticne, kako drugace.Oddelek: Strojna oprema | 2191 (1710) | Brane2 |
» | USB kjuč - hitrost branja in pisanjaOddelek: Strojna oprema | 2639 (2260) | zile |
» | Naredil RAID 0 SATA, ampak zakaj tako čuden rezultat v Hdtach?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1356 (990) | TribesMan |