» »

Microsoft pripravlja SP1 za Visto

1 2
3
»

MrStein ::

RedArmy; kaj ima to veze z delovanjem ?
Če ne grem spreminjat glasnosti (preset), mi zvočna vseeno dela.
Če ne spremenim equilizer, mi zvočna vseeno dela.
Če ne spremenim konfiguracije zvočnikov, mi vseeno dela (mogoče le na dveh namesto 6-ih, ampak zvok bo vseeno).

Printer, scanner , kaj je treba nastavljat ??? Oboje sem instaliral v tem tednu. Nič nastavljal. Oboje dela brez problemov.

Grafična: edino kar spremenim po instalaciji je to, da izklopim nadležno systray ikono. Seveda stvar dela BP tudi brez te "nastavitve".


Glej, da ne nabijava brez veze. Nekdo je trdil, da določena stvar ne dela, ker ni "nastavljena". Jaz pa odgovarjam z : bullshit!

Da pa se stvari dajo spremenit/nastavit pa nikoli nisem zanikal.

Ampak to je da stvar prilagodiš svojim željam, ne pa da ga sploh spraviš v pogon.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Kenpachi ::

Ok, I agree.
Zaraki Kenpachi.

'FireSTORM' ::

Še vedno bom naprej Linux user, da bi namestil Visto mi še na kraj pamet ne pade :D


Word.
So pa hitri z temi service packi, ni kaj.

Nikoli mi ni bilo jasno, morda mi kdo tukaj lahko razloži.
Znano je da M$ poganja vsote denarja v raziskave in nevem kaj še vse za vsak nov operacijski sistem. Kako potem vedno po izdaji "novega" OS-a pride še pešnajst service-packov če so pa tako trdo raziskovali kaj in kako ter za koga? Ali so pozabili na testiranja v sami firmi? Ali jim je škoda denarja in raje še nekaj zaslužijo iz svojih bugov, ter naj drugi delajo testiranja za đabe? Aja pa, kaj za vraga so delali 5 let da so spacali skupaj to skropocalo?
Glede nekompatibilnosti da sploh ne govorim. Imagodei delno se strinjam z tabo da so imeli proizvajalci čas to porihtat, ampak vseeno, zakaj so sploh spreminjali take brezveznosti ki so prej v XP delovale brezhibno? Zakaj mi šofer ki je sporočal printerju, tu in tu naredi takšno in takšno piko v XPjih, ne zmore tega več sporočat v Visti? Ali bo zdaj morda moj printer tiskal kaj hitreje? Dvomim, ker že zdaj dela z polno paro. Bo tiskal lepše fonte? Ja kar naenkrat se bo naučil nekaj novih trikov. Torej zakaj za vraga zajebat vse in zamenjat vse?
Tukaj pride del ki se več ne strinjam z tabo Imagodei.
Zakaj bi moral potem proizvajalec spisat 1000 novih gonilnikov za 1000 različnih tipov STARE opreme ki je še v prodaji ali uporabi? Aja saj proizvajalci so zdaj dali 1000 tipov opreme in zdaj držijo noge na mizo in se praskajo da ne povem kje. Proizvajalci imajo pravtako polne roke dela z NOVIMI stvarmi in je morda malo težko za njih najt še čas popravljat stare gonilnike samo zato ker so v redmondu zjutraj vstali in na veliko prdnili ter rekli, dajmo naredit popolnoma nov sistem ki ne bo kompatibilen niti z notepadom iz XPjev...
Those penguins.... They sure aint normal....

imagodei ::

FireStorm,

saj imaš kar prav po svoje. Windows so pač OS, ki ga preganja kup otroških bolezni, kot sem že napisal. Za sabo vlečejo težave še iz časa Win 3.1, da so nekatere stvari vsaj še približno kompatibilne. V vsaki novi verziji od 2000 naprej se nekako trudijo izboljšat varnost, kar seveda pomeni toliko posegov v kernel in sam princip delovanja, da nujno nekatere stvari ne delajo več.

Linux ima teh problemov bistveno manj. Ko se je rodil, je bil zasnovan tako.

Ampak, glede na to, da je Win tako hudičevo razširjen sistem in da ima toliko supporterjev - ja, da je Microsoft pravzaprav monopolist, za katerega hlapci veselo pišejo SW; hja, potem naj se pa kar potrudijo. Če svojega SW ne morejo izdati za Linux in s tem pripomoči k lažjemu prehodu tudi v poslovnem okolju, potem naj pišejo gonilnike. Vedno znova. Za vsako novo verzijo Polken. Kdor spi s psi, dobi bolhe. Tako so se sami odločili.
- Hoc est qui sumus -

'FireSTORM' ::

Če svojega SW ne morejo izdati za Linux


Ne morejo? Ali nočejo? Saj ne da sem M$ fan, ampak če bi hoteli bi lahko napisali SW kompatibilen, oz. vsaj delno kompatibilen z Linux-om ali nasploh UNIX sistemi.
M$ ima neke svoje "standarde", če pa pogledaš Linux software, se ga da kar preprosto portat na Windows, edino par manjših posegov v kodo in je. Seveda to lahko narediš iz Linux na Windows ker imaš možnost spreminjanja kode. Windows SW pa nikakor ne moreš dirat.
Support na M$ je pa monopol. Ker je samo ena družba ki ima programsko kodo in ni tako kot je pri odprti kodi kjer lahko vsakdo nudi support ki to želi, ti pa kot stranka izbereš tistega ki se ti zdi najboljši, torej imaš možnost izbire, kar pri M$ pri tej zadevi nimaš(kot pri večini).

Ampak saj niti se ne gre toliko za kompatibilnost Windows SW z Linux. Gre se že da SW ki je deloval prej odlično na 2000 ali XP zdaj nikakor niti približno ne deluje na Visti. Ne vsak, ampak je kar nekaj takih koliko slišim, ok zdaj se je že zmanjšalo ker so že proizvajalci to pošlihtali.
Pa saj ma tiste emulacije tudi Windows, ampak še nikoli nisem našel nobene koristi od tega.
Those penguins.... They sure aint normal....

imagodei ::

FireStorm,

saj se v bistvu strinjava, ane? Tudi mene motijo popolnoma iste stvari, kot tebe. Pravim samo, da če je proizvajalcem tako grozno všeč mainstream monopolistični produkt, da se mu vsi klanjajo in vztrajajo, da bodo pisali SW samo zanj (oz. kakršenkoli je že ta razlog, da ne morejo/nočejo portat svojih programov za *X sisteme), potem naj se pa podredijo temu in dejansko pišejo gonilnike in popravke, kadarkoli se Gatesu dvigne kita in se odloči nekaj spremenit.

Hočeš večjo kompatibilnost z novimi kerneli? Portaj program na Linux!
- Hoc est qui sumus -

'FireSTORM' ::

Seveda se strinjava ;)
Ampak očitno te nisem razumel.
Če svojega SW ne morejo izdati za Linux < - tole sem mislil da leti na M$ in ne na proizvajalce ki izdelujejo aplikacije za M$ okolje. :)
Ampak zraven tega, malo ne zmorejo, malo pa nočejo. Zakaj nočejo je pa vprašanje.

Je res čudno da nihče ne izdeluje gonilnikov in programja kot za M$ okolje. Ampak se gonilniki naprimer začenjo počasi odpirat. Tako da potem piscem gonilnikuv na *NIX sistemih ni tako hudo spacat nekaj skupaj.
Those penguins.... They sure aint normal....

Bramac ^^ ::

Zakaj noče? Odgovor je preprost - biznis. Sicer pa po mnenju linux uporabnikov je itak vse kar je Microsoft zanič, torej zakaj bi sploh rabli njihove programe? Tistih par procentov itak skoraj sovraži vse kar je povezano z Microsoftom, ne razumem zakaj bi oni rabli njihove "zanič" programe. S tem pa v bistvu živcirajo samo sebe, ker drugi vzamejo kar je zanje najboljše. Kompleksi pač.

Itak pa lahko samo linux user reče da je Vista skrpucalo. Po tem sistemu si linux sploh ne zasluži da se mu reče OS?

Edina stvar kar trenutno manjka visti je nek sistem, ki bi pregledu stare driverje za starejše njihove OSje, potem pa bi to nekak predelu da bi delal za Visto. Ampak sej linux tko to že ma ane, ker se nekateri tako zelo jamrate da tega ni? Stvari se spreminjajo, malo poglejte tudi drugje, ne bo vedno vse kompatibilno med sabo. Če tvoja naprava ni v teku s tehnologijo, potem pač ne uporabljaj kar je najnovejšega na tem področju. Sej tudi fičkota ne moraš kupit z opremo, ki jo ima npr Audi.:\

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Bramac, kolega... Pri svojem delu v službi in doma uporabljam Polkna 90-95%. Žal sem velik Linux n00b, trudim se, da bi se to spremenilo, pa žal delo ne dopušča hitrejšega prehoda.

Polkna nikakor niso zanič izdelek. Sploh po tem, ko jih ustrezno popatchajo in preteče dovolj vode, da gonilniki postanejo dovolj kompatibilni - kar se ne dogaja samo od sebe. V trenutku, ko Polkna izidejo pa so žal polizdelek. Že vsaj od Win2000 naprej, pred-2000 Winsov pa itak ne moreš šteti za resne operacijske sisteme. Jaz si tako luknjastega SW-ja ne bi upal ponuditi na trg, Microsoft si pa to lahko privošči, ker se uporabniki vrtimo v začaranem krogu

(Večina podjetij uporablja Windows sisteme, Office sisteme s proprietary formatom, specifične programe (aka AutoCad, P-Cad...), ki so narejeni samo za Windows, zato za normalno delo in izmenjavo podatkov z drugimi podjetju takšen SW potrebuje tudi npr. moja firma. Ker ima moja firma tak SW, ga potrebujejo tudi moji poslovni partnerji. Ker cel svet uporablja pretežno Office programe, si težko neka resna firma privošči ne imeti Office)

Glede ostalega povedanega pa lahko rečem le, da nehaj igrati nekega užaljenca. Če ti Vista odgovarja in je krasen sistem, potem se ti nikar ne sekiraj zaradi tega, ker par (menda) oslov na forumu govori, da ni vse v redu z njo...
- Hoc est qui sumus -

'FireSTORM' ::

Zaradi biznisa...
Hmm, ni to malo skregano z logiko? Če je na svetu 60% Win uporabnikov, 40% pa *NIX uporabnikov. In če imam jaz nek program ki ga prodajam samo tem 60% uporabnikov in je res dober da mu ni primerjave. Zakaj nebi še malenkost mozga vključil in bi lahko prodajal še svoj program ostalim 40% uporabnikov?

Pa nikjer nisva z imagodei-em rekla da bi morali to postoriti ker na Linuxu ali kjer drugje tega ni. Sploh ne, me sploh ne mika da bi se z wine zajebaval samo zato da bi spravil v pogon naprimer Photoshop, ko imam pa GIMP in mi je popolnoma dovolj za svoja "grafična" oblikovanja.
Govorila sva samo, da če že ne spraviš nekakšne kompatibilnosti skupaj z prejšnim OSem izpod svoje strehe kako bi še potem lahko spravil v pogon v čist drugem sistemu? Odgovor je enostaven. M$ uporablja oz. izdeluje popolnoma obraten pomen standarda.
Ok saj na Linux se tudi zgodi da nekaj kar je prej laufalo na 2.4.x kernelu zdaj ne deluje ravno najbolje na 2.6.x kernelu. Ampak se zadeva kar hitro pošlihta in še boljše, imaš na izbiro in lahko po mili volji menjuješ kernel.

Sej tudi fičkota ne moraš kupit z opremo, ki jo ima npr Audi.:\

Če je ta fičko Linux in Audi M$ Polkna, potem te moram razočarati. V tem primeru fičkota ni treba kupiti ker je brezplačen, lepše in bolje si ga lahko prilagodiš samemu sebi in ima tudi vso opremo, v nekaterih primerih celo več opreme iste vrste naenkrat.

Oprosti če sem te užalil z Vista je skropucalo. Glede na svoje izkušnje z tem "produktom" drugega ne morem rečt kot skropucalo in Linux si zasluži še več kot ime Operating System ;)

Glede ostalega povedanega pa lahko rečem le, da nehaj igrati nekega užaljenca. Če ti Vista odgovarja in je krasen sistem, potem se ti nikar ne sekiraj zaradi tega, ker par (menda) oslov na forumu govori, da ni vse v redu z njo...

Se strinjam popolnoma.
Nekaterim je pač to zanič in neuporabno kar je tebi vredu in super. Kako bi blo če bi vsem bila všeč ena stvar? Npr. kaj bi blo če bi vsem moškim na svetu bila všeč samo ena ženska?

Aja še, M$ ni zanič. Zanič je samo njihov način dela in manipuliranja z uporabniki(Moje mnenje). Zakaj? Nebom spet pisal ker se že ponavljam z tem kot pokvarjena plošča.

Edit:
Pri svojem delu v službi in doma uporabljam Polkna 90-95%. Žal sem velik Linux n00b, trudim se, da bi se to spremenilo, pa žal delo ne dopušča hitrejšega prehoda.

Tudi jaz sem še kar n00b za Linux, ampak ga uporabljam 100% doma. V službi pa 100% win. Na žalost.
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

FireStorm@ Tudi jaz sem še kar n00b za Linux, ampak ga uporabljam 100% doma. V službi pa 100% win. Na žalost.

[Zgroz!]8-O Če si ti Linux n00b, zame očitno še niso izumili besede... :D
- Hoc est qui sumus -

'FireSTORM' ::

Ok n00b več ravno nisem(noob-newbie-novinec-začetnik), saj ga uporabljam že kar nekaj let. Ampak vseeno moje znanje o Linuxu lahko enačiš z pljunkom v morje.
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

Bramac ^^ ::

To da Windowsi rabijo miljon service packov ni res, Vista nova je flawless (zame osebno). Nevem od kje tebi da ima toliko lukenj.. :\ Sicer pa bolj je sistem razširjen, hitreje se najdejo in tudi v večjem številu, to je jasno.

Zarad biznisa ja, tko bi oni nardil še za druge OSje, a ker niso moraš s tem ti kupit tudi njihov OS potem pa še določen program. Pa še program deluje dosti boljše. Se ti ne zdi da priteče mal več denarja, kot v tvojem primeru?

Če je ta fičko Linux in Audi M$ Polkna, potem te moram razočarati. V tem primeru fičkota ni treba kupiti ker je brezplačen, lepše in bolje si ga lahko prilagodiš samemu sebi in ima tudi vso opremo, v nekaterih primerih celo več opreme iste vrste naenkrat.


Narobe si razumel. Govoril sem da je fičko hardware, oprema pa nek najnovejši kos Windowsev (zate lahko tudi Linux če češ). Nove in stare stvari pač nekako ne gredo preveč skupaj. Tako nek star kos strojne opreme ne deluje najboljše na najnovejšem OSju.

Glede ostalega povedanega pa lahko rečem le, da nehaj igrati nekega užaljenca. Če ti Vista odgovarja in je krasen sistem, potem se ti nikar ne sekiraj zaradi tega, ker par (menda) oslov na forumu govori, da ni vse v redu z njo...


Užaljenca :D , zakaj? Hotel sem samo razjasnit da nekatere stvari pač niso tako zelo slabe kot si nekdo predstavlja samo zaradi tega ker jo naredi Microsoft. Ampak so v dosti smereh njihove rešitev pač najboljše, četudi plačljive. Sicer pa zgleda da sem pisu za brez veze..

'FireSTORM' ::

Zarad biznisa ja, tko bi oni nardil še za druge OSje, a ker niso moraš s tem ti kupit tudi njihov OS potem pa še določen program. Pa še program deluje dosti boljše. Se ti ne zdi da priteče mal več denarja, kot v tvojem primeru?

Za Adobe PhotoShop moram kupiti še Adobe OS da mi deluje? Misliš da ima M$ kaj denarja od prodanih photoshopov npr.?
Za M$ programje razen Windowsa pa obstajajo dost dobre ali celo boljše alternative in še neplačljive.

Po čem sklepaš da so njihove "storitve" najboljše?
Misliš da je tvoje delo z računalnikom bolj efektivno z windowsem kot moje z linuxom npr.?
Ker nazadnje ko sem gledal primerjave obeh OSov, Vista in Linux kernel 2.6.x sta zelo tesno skupaj, zelo težko je rečt kdo je pred kom. Ampak pač ljudje so takšni. Linux? Kaj za boga je to? Ker kaj jim pokažejo v službi/šoli/prijatelji je za njih edino kar obstaja. Če se pa že kdo odloči malo sprobat druge zadeve, naleti na eno malo težavico in sploh brez truda raje reče. Eh to je drek, grem nazaj.

Vseskupaj me je spomnilo na podpis enega tipa na drugem forumu:
Someone told me Linux was just a headache. So then I have a choice:
- 200$ headache
- Free headache
hmm....
Those penguins.... They sure aint normal....

SmeskoSnezak ::

Malo spremeni:

- 200$ headache
- Free headaches

:D

Mal heca. ;)
@ Pusti soncu v srce... @

'FireSTORM' ::

Bi kar pri obeh moral dodati s na koncu. No pa saj sig ni moj, sem ga samo prilimal ;)
Those penguins.... They sure aint normal....

Tr0n ::

Vista SP1 RTM.

Release sredi marca.

SebaR ::

Download ki naj bi deloval :P. Sam še nisem probal.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

BendeR ::

Tole ni final. ;)
:=)

WhiteWolf ::

Kdaj bo kaj final?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

BendeR ::

Beri post od Tr0na.

Menda bomo čakali na marec, da proizvajalci napišejo ustrezne gonilnike. Beta testerji so namreč meli nemalo težav z gonilniki v beta fazi.
:=)

SebaR ::

@BendeR

Kako veš? Če pa na strani zatrjujejo da je, pa pod komentarji tut pravijo da je =)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

BendeR ::

Verjeno je leakan escrow build, ki pa NI final.

Naj ugibam. Build number je 6001.18000.080118-1840 ? ;=)
:=)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

SebaR ::

Mah stran mi ne dela več...očitno se jim je sesul strežnik, tako da še build ne morem preveriti =)

Sem pa probal instalirat in ne morem ker imam slovenske Windowse medtem ko je ta SP1 samo za angleško verzijo...

Če se bo komu dalo lahko proba (ko bo delala stran :) )

LP
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

bluefish ::

kot že povedano bo SP1 izšel okoli marca oz. proti koncu februarja. To, kar pa trenutno kroži naokoli je, kot že povedano, escrow build. Sicer pa mi ni jasno, zakaj se ljudem tako mudi nameščati nedokončane verzije, ko pa se ob izidu samodejno prenese preko Automatic Updates oz. je popravek najavljen z velikim pompom.

gfighter ::

/rant on

Vista nova je flawless (zame osebno). Nevem od kje tebi da ima toliko lukenj.. :\


Hehe. Sicer sem vesel, da imate nekateri tako malo problemov z njo, ampak ko bi se ti explorer sesul parkrat na dan med resnim delom na mašini, bi najbrž spremenil mnenje. No ja, vsaj bluescreenov je manj...v primerjavi z Win95...

/rant off
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

darkolord ::

ko pa se ob izidu samodejno prenese...


danes je izšla, na automatic updates bo pa čez en mesec... zato

MrStein ::

BendeR:
Menda bomo čakali na marec, da proizvajalci napišejo ustrezne gonilnike. Beta testerji so namreč meli nemalo težav z gonilniki v beta fazi.


Kaj so spet spremenili API za gonilnike ??? Ali gre za kaki nesporazum ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

darkolord:
danes je izšla, na automatic updates bo pa čez en mesec... zato

Izšla kje ?
Na Automatic updates (kot si rekel) - ni.
Download na microsoft.com - ni.

Torej kje je ?

Popravek:
Tale MS-ov dokument od včeraj namreč piše le : SP1 is currently scheduled for release in Q1, 2008.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

darkolord ::

Na Connectu.

bluefish ::

če se ne motim je na Connectu potrebno biti registriran, poleg tega pa je vsebina, ki se nahaja tam, ponavadi v fazi pred zaključkom oz. je na voljo testerjem. Skratka, SP1 bo URADNO na voljo takrat, ko bo objavljen bodisi na Microsoft Downloads bodisi na voljo preo AU.

noraguta ::

ne bluzi , rtm je release to manufacture. PIKA. izid. Stvar distribuiranja ne spremeni dejstva ,da je "izdelek" končan.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

bluefish ::

potem pa moja napaka. Kateri build pa je na voljo preko Connecta? 6001.18000.080118-1840 ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

SebaR ::

The remaining languages will RTM in April.


Tisti s slovensko Visto čakamo še dlje |O
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SebaR ()

Tr0n ::

Kaj hitite. Bo ko bo.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva beta SP1 za Windows 7 že julija (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6515443 (13027) MrStein
»

Microsoft pripravlja SP1 za Visto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
13411646 (7368) Tr0n
»

Windows XP SP2 Final (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
908015 (8015) MrStein
»

xp sp1 1106 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
554656 (3343) Paramedic
»

Win XP SP1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
554554 (3306) CaqKa

Več podobnih tem