» »

Nestabilen sistem - RESNA težava

Nestabilen sistem - RESNA težava

para! ::

Imam resno težavo in ne vam kako jo naj na kratko opišem, zato bo ta tema morda malo daljša, a vseeno prosim tiste, ki poznajo rešitev, da odgovorijo.

Torej, pred približno pol leta sem kupil prenosnika, Gericom Overdose 3, s konfiguracijo mobile pentium III 1GHz, 256MB RAMa, radeon mobility, toshiba dvd, 20GB disk. Računalnik sem dobil s prednaloženimi windows millenium edition, ki so tistih par mesecev, ki sem jih uporabljal, delali povsem normalno, sistem je bil stabilen, tu pa tam kakšen blue screen, a tudi slednji so bili izredno redki. Pač, sistem je delal kot bi moral.

Kasneje sem se le odločil, da namestim windowse xp. Tudi tu na začetku ni bilo večjih težav, gonilnike sem dobil takoj, skratka vse je delalo kot prej, le da so bili zdaj na disku xpji. Po kakšnem mesecu uporabe pa so se začeli pojavljati problemi, pa naj jih naštejem:

• Blue screen

• Teh sem sicer vajen pri vseh windowsih, a tu so bili zelo zelo pogosti. Naprimer, pri poslušanju glasbe z winampom, se je moder ekran pojavil že po nekaj deset minutah. Pa ne samo z winampom, tudi kar tako, neke napake, ki jih je našel sistem,...

• UGAŠANJE SISTEMA

• To pa je najhujši problem. Nekaj delam na računalniku, pač karkoli, nekaj časa deluje vse normalno, potem pa se kar naenkrat računalnik ugasne. Dobesedno ugasne, kot bi držal tipko power. Brez razloga, nič da bi prej štekal ali kakorkoli oznanjal slabo stanje. Lahko bi bila baterija, pa ni. Potem sem pomislil tudi na to, da računalnik predolgo polnim in se zato vgaša. A dvomim, ker sem ga polnil na enak način tudi pri winMe. Z windows ME se to ni nikoli dogajalo. Res ne vem, kje bi lahko bil problem. In to ne parkrat na teden, mesec, tudi po večkrat na dan. Naprimer dela pet ur neprestano, brez težav, potem se pa vgasne, in ko ga spet prižgem komaj pride do tam, ko šteje RAMe in se spet vgasne. Zadnje čase opažam, da se to večinoma dogaja po tem, ko ponovno zaženem računalnik zaradi blue screena. Kaj bi lahko bilo narobe?

Upam, da mi boste lahko pomagali glede tega. Imam pa še eno vprašanje, ki se tiče windowsov. Kateri so najbolj stabilni? Baje 2000. No, imam windows 2000 pro cd, ampak tam sem naletel na veliko blue screenov, na več računalnikih. Res je, da nisem imel popravkov. Je možno, da je cd slabo posnet? Dvomim, ker namestijo se normalno. Torej, kateri windowsi:

• Windows 98 (SE)
  • ali
  • Windows 2000 pro

• ?

Prosim za pomoč, hvala.
    Death before dishonor!
    • spremenil: para! ()

Gandalfar ::

win2k z vsemi service packi. Ce nic drugega pridobis hibernacijo, kar zna biti na notebooku zelo koristna.

Pa racunalnik je tudi dovolj mocen, da s tem ne bos nicesar izgubil.

krucymucy ::

Tud jest ti priporočim W2k ... vsaj zame najboljši winsi, ker mam z XP-ji glih take probleme kot ti, le da na desktopu...

SLO-Security ::

Težave se gotovo skriva v hardwerju. Lahko pa poizkusiš tole: pojdi v bios in ga nastavi na tovarniško začetno postavitev. Konfiguriraj le AGP, procesor in ram,...vse ostalo pusti. Men je to pomagalo >:D -tako so mi svetovali na Microsoftu.
    KO SE ZAVEŠ [NE]VARNOSTI HTTP://www.SLO-Security.com
    NOVO: Na SLO-Security.com sedaj tudi FORUM-2! s strokovnjaki !

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    »

Težava z blue screeni

Oddelek: Pomoč in nasveti
    327206 (6599) smotanc
    »

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
    15810823 (7293) ___
    »

Nadlezen Blue Screen v Win 2000 Pro

101006 (881) krneki
    »

Operacijski sistemi[splosne izkusnje] (strani: 1 2 )

606382 (5276) LordWorm
    »

Kateri operacijski sistem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
    361623 (1197) andrej

Več podobnih tem