» »

XP in jezik

XP in jezik

Pretorijanec ::

Tole bo pa eno totlalno n00b vprašanje, ampak mi pa predstavlja kr velik problem. Namreč sformatiru sm svojo sekundarno mašino in, kot prej, naložu Windowse XP. Ampak nekje na poti sem neke nastavitve verjetno označil drugače kot prej, ker mi zdaj vsi programi delajo v slovenščini :( To mi pa ni všeč. Firefox, ki je bil prej v angleščini mi zdaj namesto Tab-ov opnuja zavihke... Kar me živcira. A kdo ve, kako in kje spremenit jezik, da bodo programi tekli v anleščini. Ker tut moj torrent klient je prej bil v angleščini, zdaj pa je tudi on v nekem čudnem prevodu v slovenščino...

Hvala

jan01 ::

V nastavitvah programov izberi angleščino. Zakaj pa si firefox zloadal slo verzijo, ang verzija

StratOS ::

Ker si naštimal Slovenščino pri lokalnih nastavitvah v Control Panel-u ("Regional and Language options"),zato ti spletne aplikacije pri pregledu vidijo, da imaš nastavljena Slovenščino in DL ustrezno aplikacijo v Slovenščini, seveda, če obstaja.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

linuxdady ::

Globoko sočustvujem s tabo!

Da bi moral človek prenašati tak kmetavzarski jezik, kot je slovenščina? In da bi brskal po zavihkih, če lahko brovsa po tabih? Bog ne daj!

S to govejo spakendranščino nas posiljujejo že od 16. stoletja naprej, ko si je nek brezbožni duhovniški odpadnik z Raščice vtepel v glavo, da se Božjo besedo da širiti tudi v jeziku divjakov. Da ne govorimo o zapitem odvetniku iz Vrbe, ki si je domišljal, da se da sonete pisati v jeziku hlapcev in dekel. Tu mač! Saj smo vendar v Evropi!
In kaj sploh hočejo ti Korošci? Dobro, če bi zahtevali, da kraji, kjer od vedno živijo, poleg nemških dobijo še angleške krajevne napise, bi jih človek še nekako razumel.

Pretorijanec ::

linuxdady: pomiri se malo. Pač mi pri računalnikih bolj ustreza angleščina kot neki kvaziprevodi. Navajen sem nanjo in vem, kaj beseda pomeni. Zato tudi lažje upravljam z računalnikom. Ko pa je zdaj vse v nekem kvazi prevodu pa komaj da najdem Find funkcijo. Dejva se tko zment: js tebi ne serjem po glavi kakšen jezik imej ti, ti pa ne meni. Prav?
Ostalim pa hvala za pomoč.

5er--> ::

Find je praktično vedno pod Ctrl+F ;).

StratOS ::

Nope, ta je Najdi :D
Pa še vsi nimajo Acceleratorskih bližnjic, mislim na programe.
Torej zelo koristno je, da veš oboje, nebi sedaj o knjižnem strokovnem prevodu, ker me kdaj pa kdaj kr orng glava zaboli (dobesedno) od prevodov.

Naj se vsak znajde po svoje :)
Brskalnik, Zavihek in Raziskovalec, le kdo si jih je zmislil, vsaj na začetku sem se smejal, no vse se poleže, tudi če ti je priimek Kurbir ipd.

No hard feelings.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Pretorijanec ::

Lej, slovenščina se mi zdi prelep jezik. Rad jo berem, rad jo poslušam. Ko pišem z veseljem uporabim slovenske izraze zgoščenka, tlačenka,... ampak pri "upravljanju" računalnika pa mi bolj leži angleščina. Ko moram postaviti doma mrežo, mi je to že samo po sebi dovoljšen izziv. Pomaga mi le znanje, ki ga imam od prej, to pa je angleščina. Zato raje in lažje nastavljam podrobnosti v Settings-ih kot Nastvavitvah, ker pri Settingsih vsaj pribljižno vem za kaj gre.

opeter ::

Čudno... če bi res tako dobro govoril angleščino, verjetno ne bi imel probleme z nastavitvami. Ker računalnik je v osnovi angleško govoreča naprava (vsaj pri nas v Evropi). Ne glede na to, da so recimo Visto prevedli - hej, jo niso v celoti, kot so to na velko reklamirali - kajti, na delovnem mestu sva s kolegom dobila BSOD, ki je - HOPLA! - napako pisal v angleščini. 8-O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

setup.exe: slovenščina ali angleščina?

Oddelek: Loža
332632 (1628) Phantomeye
»

Pa smo zopet nekoliko manjši... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10322079 (17267) Sriple Tix
»

Firefox 1.0.4 in Mozilla 1.7.8 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
12114498 (11714) Marjan
»

Nova anketa!

Oddelek: Novice / Ankete
333246 (3246) CaqKa
»

Firefox 1.0 je tu! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
12710855 (10855) MrStein

Več podobnih tem