» »

Flash združevanje

Flash združevanje

kekc ::

V Flashu sem naredil zemljevid, da se lahko obiskovalec po njem premika tako, da klikne nanj z miško in ga premakne v smer ki jo želi.
Sedaj pa bi želel označit še eno lokacijo na tem zemljevidu kot utripajočo točko. Karkoli počnem, ko zaženem program, točka ostane na mestu, ko premaknem zemljevid. Brez animacije, sicer lahko dodam ikono na sliko, vendar potem ni tako vidna, kokr če je le-ta animirana.

Ziga Dolhar ::

Okej, v Flashu nisem nikoli resno/sploh delal, pa vseeno. Ustvariš nov simbol, al kako se že imenuje, nanj prilimaš utripajočo piko, in nato ta kompleten simbol premikaš (namesto samo "slike", kar si počel prej)?
https://dolhar.si/

#000000 ::

Ti moraš to piko-animacijo, prilimat točno v tisti movie Clip kjer je slika ki jo premikaš, odpreš ta movie oz. karkoli si naredu s to sliko, dodaš še en layer v njega postaviš tvojo piko, in ima da dela.

LP

kekc ::

Ja sej sem nardil tako, pa ne dela. Če dam nov layer se vsak od njiju obnaša drugače. Verjetno obstaja neka funkcija združevanja layerjev, al kaj podobnega.

#000000 ::

Dej nekam Uploadi ta fla da vidim to čudo. LP

kekc ::

Sem uploadav tukaj. Upam, da povezava dela.

#000000 ::

Ne vem kaj si ga motovilu, ampak gre tko k sm reku, poglej si file (veliko točko sem postavil nad staro vas) KLIK LP

arjan_t ::

Če narediš tako kot so ti že povedali:

en "parent" mc:
v njem pa mc z zemljevidom in mc s točko. Potem pa premikaš ta parent mc in se bo premaknilo vse skupaj

kekc ::

No zdaj mi je uspelo.
Sem odprl novo datoteko in poskusu od začetka. Združil sem vse skupaj (sliko in utripajočo točko) in spremenil v novi simbol in (temu skupnemu) simbolu dodal lastnosti (za premikanje z miško). Sedaj dela kot mora.
Hvala vsem za pomoč!

kekc ::

Zopet imam eno prošnjo:
Sedaj ko sem osvojil dodajanje animacijskega gifa na MovieClip 8-O , poskušam na to točko dodat nevidni gumb, ki bi pri prehodu kazalca miške prikazal eno malo obvestilno ikono. Vse lepo in prav, vendar ko zadevo poskusim, se pri prehodu miškinega kazalca čez piko sproži ikona na startu, ko pa z miško premaknem zemljevid le-ta (področje nevidnega gumba) ostane tam kje je (se ne premika kot zemljevid).
Kako naj prilepim nevidni gumb na zemljevid, da se bo obnašal enako kot zemljevid (premikal)? Sem poskusu združit vse skupaj v novi MovieClip, pa potem nevidni gumb ne funkcionira.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash - določanje hitArea v MovieClip

Oddelek: Izdelava spletišč
6772 (706) lesnik24
»

Prosim za predloge in pripombe

Oddelek: Izdelava spletišč
322001 (1144) msjr
»

interaktiven zemljevid v Flashu

Oddelek: Izdelava spletišč
61444 (1187) Dr X
»

Flash 5 - menuji

Oddelek: Programska oprema
141363 (1205) Lunik
»

Flash (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
754191 (3350) kleDo

Več podobnih tem