Prijavi se z GoogleID

» »

Prosim za predloge in pripombe

Prosim za predloge in pripombe

msjr ::

Po dolgih mukah razmišljanjih in večernem programiranju sem končno realiziral idejo, ki se je v glavi kuhala že nekaj časa.

Adrialog.com je portalček, ki je namenjen ljubiteljem Jadrana. Osnova je zemljevid & log sistem za pisanje sporočil in komentarjev. Stvar še ni čisto dokončana (beta), prevodi v druge jezike so bolj bogi, tu in tam se najde še kakšen bug, sicer pa, saj veste kako gre pri no-budget projektih.

Že vnaprej se zahvaljujem za vse predloge in pripombe!

HardFu ::

Nimam pripomb, zemljevid na vrhu pritegne, mogoce bi lahko naredil da 'sledi' miski, da ne rabis klikat prevec. Dizajn preprost a pregleden in ni vsiljiv.
Za spremembo en projekt, ki je kljub manjku financ zastavljen (in postavljen) resno.

Pohvalno!

PS: od kje vleces dinamicno vremensko napoved, glede na lokacijo?
http://codeable.io

msjr ::

PS: od kje vleces dinamicno vremensko napoved, glede na lokacijo?


Vremensko vlečem iz meteo.si. Imajo xml za določene kraje na Jadranu. Vsak izmed krajev ima seveda določeno geografsko pozicijo.

Pogledam kje na zemljevidu se uporabnik nahaja in z malo osnovnošolske geometrije zračunam najbližji kraj, za katerega imam xml z napovedjo. Od tam poberem vremensko. Če je vremenska starejša od 6ur, jo preberem iz meteo.si in shranim na strežnik, tako da večalimanj deluje lokalno.

Tody ::

Zemljevid ne dela lih tko kot smo navajeni od google maps. Namreč če klikneš na eno točko in potem daš približaj te vrže kr na eno xy pozicijo. Če pa označiš kraj in drsnik povlečeš pa pravilno približa.

Malce izboljšaj galerijo, tako da slike pokažejo v javascriptu povečane in ne skočijo na novo stran.

Vseeno še en seznam manjka vseh krajov, ki imajo karkšnekoli vpise notr.

Drugače pa cool :)

msjr ::

Vseeno še en seznam manjka vseh krajov, ki imajo karkšnekoli vpise notr.


Zanimiva ideja, hvala, bom dodal eno dinamično zadevo.

opeter ::

Meni je zelo všeč. Super bi bilo, če bi normalno deloval "pan" funkcija, torej, da se s kurzorjem/rokico premikaš po zemljevidu. Drugače res odlično!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

pziral ::

Res manjka pan funckija, drugače pa je izgled strani profesinalen, dovolj vsebine,večjezična...vglavnem odlična stran...sigurno jo še v bodoče obiščem
www.spletneigre.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pziral ()

msjr ::

Vidim da je pan funkcija velika želja -> Sem izboljšal vse skupaj.

Hvala lepa za komentarje.

V-i-p ::

msjr: zelo, zelo všečna stran, bravo! Imam mimogrede samo en predlog. Lahko narediš tako, da ne rabiš kliknit na povečavo ampak, da poveča ali pomanjša zemljevid s koleščkom miške? Drugače pa kar tako naprej, obvladaš!
Kar lahko storiš danes ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

blewlelel ::

Zelo dobro porihtano sedaj po updatu

msjr ::

Zelo dobro porihtano sedaj po updatu


Odlično, hvala.

Lahko narediš tako, da ne rabiš kliknit na povečavo ampak, da poveča ali pomanjša zemljevid s koleščkom miške?


Pri mouse wheel-u imam problem z browserji, ki niso IE. Adobe predlaga tole rešitev. Če mogoče kdo ve za kaj boljšega, se priporočam. Takile js workaroundi mi niso všeč...

Čez vikend bom probal najti rešitev in se oglasim takoj ko bo nova verzija.

AmokRun ::

A si uporabil kakšen CMS, framework,...? Ali si vse skupaj naredil iz nule?

msjr ::

Narejeno iz nule, sem pa seveda predelal nekaj class-ov iz prejšnjih projektov. Najbolj ziher in za debug najhitrejša varianta, ker za vsako stvar vem natančno kje se izvaja in kaj dela.

gzibret ::

Odlična stran, samo vseeno mi ni čisto jasna funkcija zemljevida. Lahko bi recimo dodal na njega lokacije fotografij, prispevkov, ocenjenih marin, placov za priveze, lepe plaže, recenzije kampov itd....
Vse je za neki dobr!

msjr ::

Zemljevid deluje kot izbirnik za vsebine spodaj. V eni izmed naslednjih verzij se bodo pokazale tudi lokacije prikazanih vsebin - definitivno lepe pikice in naslov, mogoče tudi thumbnaili, če ne bo preveč motilo, to moram še videti...

Se pa trudim vse skupaj delat čim bolj enostavno, da se ne zgubim v viskoletečih načrtih, pa potem ni nič iz tega.

msjr ::

Evo, se spet oglašam. Sem po dolgem času dodal par novosti:

- Slikice na zemljevidu, ki so 1. thumbnail (če obstaja) prikazanih uporabniških sporočil na desni strani. Nekaterim so bile odveč, zato je spodaj gumb, ki ti skrije sličice. Thumbnaili na zemljevidu so nalašč majhni, da čim manj "motijo"....
- na reply sem dal možnost uploada ene slike, tudi če nisi prijavljen v sistem.
- dodan search, manjka še stran ko ni rezultatov (tudi prazno ne izgleda tako katastrofalno)
- pa še par drugih stvari...

Pa še par bugov sem poštimal (ti se vedno najdejo...). Scroll zooma pa še vedno ni v Mozilli & co.

Vse skupaj na: www.adrialog.com

arjan_t ::

ko se premikaš po mapi z miško in med vlečenjem le-te zapustiš flash, se ob vrnitni drag ne sprosti (ne vem kako opisat =) )

msjr ::

Si prav predstavljam kaj si misliš:

- mouse down na zemljevidu start drag
- dragging
- mouse up izven zemljevida
- dragging še vedno deluje (čeprav bi moral biti zemljevid pri miru)

V katerem brskalniku se to dogaja?

arjan_t ::

ff3 in fp10

hamax ::

V Operi je enak problem.

msjr ::

Ha! Zanimivo, hvala. Zgleda da bo treba drag/scroll na Gecko in podobnih brskalnikih res kontrolirati z javascriptom in potem flashu pošiljat variable...

msjr ::

Evo, spet se oglašam, tokrat imam zanimiv problem. S flashem (drag zemljevida) kličem ajax in loadam novo lokacijo in pri tem spreminjam document.title, vse dela samo v IE8 (8.0.6001.18702) mi ne spremeni naslova v title baru.

Torej ne dela pa sem že probal document.title menjat v:

- v funkciji (takoj ko kličem ajax, ko se naloada stran)
- probal direkt iz html s <script...> tagom (trenutno stanje):

<script type="text/javascript">
document.title = 'AdriaLog - Ime Lokacije';
</script>

Vse variante so delale v ostalih brskalnikih (FF, Opera, Safari...)

Sajt je še vedno www.adrialog.com.

Halp please...

msjr ::

No, takole je, sem rešil kar sam, mogoče bo tudi komu drugemu pomagalo. IE sem "prepričal" da spremeni title s temle (replace je seveda zaradi tega da se znebimo neskončno #):

Funkcija:

function createMapTitle(logtitle){
	document.location = document.location + '#';
	document.location.replace('#','');	
	document.title = logtitle;	
}


Na koncu html-ja naloadanega z ajaxom pa seveda javascript:

<script type="text/javascript">
	createMapTitle('AdriaLog - Nek kraj');
</script>


Dela samo če je na koncu html-ja, IE me zeza pa ni panike.

Ice-Heki ::

Izgleda zelo všečno!

msjr ::

Evo, včeraj sem končno naredil mouse wheel zoom in zoom out, ki celo deluje na: IE, FF, Safari, Opera (pa še kje pa nisem testiral).

Tako da če bo kdo rabil, si lahko vzame spodaj (predvem je uporabna za flashe, ki imajo wmode="transparent" - v FF ne dela scroll), z malo predelave pa se lahko naredi tudi lepe scrolle div elementov. Hvala www.switchonthecode.com za tutorial.

Za delovanje rabimo:

- div z id, kjer bomo scrollali (variable element v js), zaradi varnosti naj bo to en div okoli flasha
- v flashu moramo dodati swliveconnect="true" in mu dodati id


//v elemntu z id-jem mapdisplay, bomo uporabljali event mousewheel in klicali funkcijo scrollFlash

function init(){
	hookEvent('mapdisplay', 'mousewheel', scrollFlash);	
}

//s tole funkcijo dobimo flash element, ki ga bomo uporabljali za komunikacijo s swfliveconnect getVariable in setVariable

function getFlash(id){
	if (window.document[id])return window.document[id];
	if (navigator.appName.indexOf("Microsoft Internet")==-1){
    		if (document.embeds && document.embeds[id])return document.embeds[id]; 
	}else{
    		return document.getElementById(id);
  	}
}

//hook event, v glavnem, mouse wheel naj deluje samo v tem elementu, zunanji scrool naj bo pri miru

function hookEvent(element, eventName, callback){
	if(typeof(element) == "string")element = document.getElementById(element);
	if(element == null)return;
	if(element.addEventListener){
		if(eventName == 'mousewheel')element.addEventListener('DOMMouseScroll', callback, false);  
		element.addEventListener(eventName, callback, false);
  	}else if(element.attachEvent){
    		element.attachEvent("on" + eventName, callback);
    	}
}

//na koncu spustimo event, tako da lahko uporabnik še vedno scrolla po strani (če seveda ni na elementu)

function cancelEvent(e){
	E = e ? e : window.event;
	if(e.stopPropagation)e.stopPropagation();
	if(e.preventDefault)e.preventDefault();
	e.cancelBubble = true;
	e.cancel = true;
	e.returnValue = false;
	return false;
}

//evo in zdaj scroll flasha

function scrollFlash(e) {
	
		
  	e = e ? e : window.event;
  	
  	//izračunamo mouse wheel scroll, raw sem pustil za vsak slučaj, če ga bom rabil kasneje
  	
  	var raw = e.detail ? e.detail : e.wheelDelta;
  	var delta = e.detail ? e.detail * -1 : e.wheelDelta / 40;
	
	map = getFlash('map');
	
	//samo prvič poloadam zoom iz flasha (movie clip: main, variable mwzoom
		
	if (zoom < 1000){
		zoom = parseFloat(map.GetVariable("/main:mwzoom"));
		// zoom množim s 1000, ker ima flash pri nekaterih browserjih težave z parseFloat
		zoom = zoom * 1000;	
	}
	
	//evo, nov zoom!
	
	zoom = zoom + ((delta * 1000) / 20);
	
	if (zoom < 1000)zoom = 1000;
	if (zoom > 5000)zoom = 5000;
	
	map.SetVariable("/main:mwzoom", zoom);
	
	cancelEvent(e);
		
}

var zoom = 0;
window.onload = init;



To je to!

msjr ::

Spet bi prosil za en test.

1) V ozadje sem pri zemljevidu jadrana dodal en lažji efekt morja. Bi prosil če pogledate, če komu preveč obremeni procesor.

2) Dodal sem "screensaver", če 60s nisi aktiven z miško na zemljevidu se prižge random izbor fotografij userjev. Bi bilo mogoče potrebno tukaj dodati kakšno interaktivnost (previous/next) oz je timing glih ta prav za malo lurkat?

Če se komu ne da skrolat, ponavljam link: www.adrialog.com

Hvala že vnaprej vsem!

bluefish ::

Procesor gre na okoli 70% - sicer še stari Athlon X2 4200+ (2,4GHz) na S939.

Tody ::

na chromu efekt ne dela ? Tud v FF ga ne vidim.

DiTi ::

Odstrani morje. Na intel core 2 1,8ghz gre iz 30% na 90%

opeter ::

Wow, morje je hudo. Kolegu na njegovem osemjedrniku deluje odlično.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Gregor P ::

Meni je tudi morje videti super (Google Chrome 5.0), čeprav mi res nabije procesor (Intel Core Duo 2GHz) na cca. 90%
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

MrBrdo ::

Če se to morje sproti računa lahko namesto tega narediš kot filmček (zaporedje slik...) potem nebi smelo toliko nabit procesorja. V tvojem primeru gre itak le za nekaj sekund videa in verjetno nebi smelo preveč bandwidtha pobrat.
MrBrdo

msjr ::

Hvala vsem, morje je 163Kb flv. Glede na navedene specifikacije in nekaj testov, ki smo jih opravili na wirelesu v Planici z mac bookom, hp-jevim notebookom in par nedefiniranimi mašinami v cšod, sem se odločili da zaenkrat ostane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: msjr ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash združevanje

Oddelek: Izdelava spletišč
9936 (788) kekc
»

Windows Live Local prenovljen

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
202733 (1806) Azrael
»

MSN Virtual Earth

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
314983 (3577) kopernik
»

interaktiven zemljevid v Flashu

Oddelek: Izdelava spletišč
61156 (899) Dr X
»

slika na več delov

Oddelek: Izdelava spletišč
7692 (562) Ziga Dolhar

Več podobnih tem