» »

DVI --> HDMI in FULL HD 1080p

DVI --> HDMI in FULL HD 1080p

XS!D3 ::

Doma mamo Sony LCD 40", k je full HD, vendar se da Full HD gor spravt le prek HDMI(pa component vrjetn), zdej bi pa rd nabavu kabl da bi prklopu gor računalnik. Te kabli so v različnih cenovnih rangih, pa me zanima če je tale vredu (piše da je HDMI --> DVI, je to isti kabl?) za priklop X1900 XT z DVI izhodom na HDMI za FULL HD signal?
  • spremenil: XS!D3 ()

KoMar- ::

Jaz imam tudi Equip in je v redu zadeva. Ne nasedat marketingu, ker vsi HDMI kabli dajejo enako kvaliteto slike.

Zheegec ::

Ja, pri digitalnih kablih je "kvaliteta" zelo vprašljiv pojem, dokler se ne začnemo pogovarjatih o nadstandardnih dolžinah.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

KoMar- ::

Škoda, ker eni še vedno mečejo čez 100 € stran za neke "high-end" digitalne kable... sicer jim je pa čisto prav - neumnost ni poceni :)

XS!D3 ::

A se pozna razlike med 3 in 5m tazga kabla, ker razlika v ceni ni velka, pa mogoče bom kdaj rabu, zdej trenutno bo najbrž 3m dost, sam če pr 5m še ni kšnih posebnih problemov bom raj uzeu 5m kabla za usak slučaj.

itak37 ::

Jest imam tega 5 meterskega in mi dela v redu. Baje da so bolj problematicni kabli daljsi od 10m.

KoMar- ::

Jaz imam tudi 5 m, če se ne motim. Pa lej, če bo predolg, boš to takoj videl, ker ne bo slike - to je digitalen signal, ne analogen. Sploh pa je verjetnost, da se to zgodi, tako majhna, da ni vredno govort o tem.

XS!D3 ::

No sej to me je zanimal če je to lahko že kritična dožina pr tem kablu, tko da hvala za odgovore bom kr tega 5m naroču.

XS!D3 ::

A pozna kdo štacuni nakupi.net in G&Z e-Trgovina, ker te dve trgovini mata tale kabel dost ugodbno ralzlike u ceni je pa pou €, ne poznam pa ne ene ne druga, zato me zanima če mate z kero od teh dveh štacun dobre/slabe izkušnje, ozeroma me zanima kje je bolš da naročim?

jype ::

Pri nakupi.net sem dobil precej ugodne originalne tonerje za HP tiskalnike. Še nikoli me niso razočarali, res pa da od njih nikoli nisem zahteval ničesar posebnega.

Z G&Z nimam izkušenj.

itak37 ::

Jest sem ga pri Aperio.si kupil za 9,24EUR.

XS!D3 ::

Ewo sm naroču pr Nakupi.net, tko da bom vidu kako funkcionera k dobim kabl.

XS!D3 ::

Dubu kabl vendar me še neki muč. Najprej k sm prklopu mi je sliko na robu rezu, pol sm se pa mal z nastavitvami igrou, zdej se pa sicer vid celo sliko, vendar je 1cm črnga roba ob strani. Problem je pa še, ker slika ni taka kot bi mgola bit, ni čist ostra, ozeroma črke pa to je kt da bi blo mal popačen, resolucija sicer je 1920*1080p, vendar to ni to, ker če prklopm prek VGA-ja z res 1360*768 in 1:1 Pixel mapingom, se prav da je pač slika tok manša, pixli pa tm k morjo bit, je slika super, ostra, kot na normalnem monitorju. Kdo ve kako bi to porihtu, mam pa LCD TV Sony 40X2000, kabl tale Equip HDMI -> DVI in grafo X1900 XT s tazadnimi driverji (Win XP)?

Klemzz ::

jst mam isti problem na svojem samsungu, če je prek vga je use lepo, če je prek hdmija je slika popačena pa ni važno katera resolucija je...

XS!D3 ::

In HDMI nej bi bilo isto kt DVI z dodanim zvokom in drugačnim priključkom, učitno neki ni ql kle, problem je ker je TV FULL HD, prek VGA-ja pa podpera le resolucije do 1360*768, ravno zato sm kupu tale kabl, pa očitno to ni to, če ma pa kdo še kšno idejo pa nej pove.

KoMar- ::

Starejše serije Samsungov pač ne podpirajo 1:1 prek HDMI/DVI... glej stran http://pixelmapping.wikispaces.com/

Kako ti je ratalo met full screen 1:1 1360*768 na 1080p panelu?

yurch ::

fantje ki imate Atijeve kartice poglejte temo o full hdtv lcd....tam je link do regfixa, za catalyst cc, ki uredi pixelmapping da ni črnega roba. Nvidia nima teh problemov.

XS!D3 ::

A maš slučajno kšn link do tega, ker me resno zanima če se da to zrihtat, sej drgač bom še mal poisku sam če slučajno prbližn veš kje kej piše o tem.

EDIT: Sm že najdu, nisem vedu da je kle ta tema, tko da bom zadevo sprobu ko pridem domov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XS!D3 ()

yurch ::

meni na x1600xt pa samsungu le 4697bd zadeva deluje....

XS!D3 ::

A pa je treba tud tist ročno neki narest k so navodila al je dost če sam un fajl poženš.

yurch ::

sam tist file poženeš.....jst sem mogu še restartat....

XS!D3 ::

Sm že mislu da ne bo nč, ker nikakor ni hotl delat, nakar sm na internetu najdu da ma ta tv možnost nastavitve Full Pixel, kar pomen 1:1 pixel mapping, sicer je tud trajal da sm nastavitev najdu ampak slika zdej je super in dela tko k more zadeva.

fizolcek ::

A mi lahko kdo pove na kaki razdalji se še da dokaj normalno surfati na 40" full hd lcdju pri 1920x1080?

XS!D3 ::

Prou daleč glih ne, že zarad reesolucije in posledično dokaj majhnih črk, slika je sicer super, vseen morš bit pa mal bližji da se ne matraš pr branju, zdele ti pa ne morm povedat v metrih.

KoMar- ::

Pomoje ni glih pametno delat takih stvari na tko velikem monitorju... če že, zmanjšaj svetlost, da ti ne izžge oči hh... Jz mam za normalno delo še vedno zvestega Samsunovega 17-inčnika in mu čisto nič ne fali :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

XS!D3 ::

Ma sej to nimam za delo, to je blo en dan mal igranja, drgač pa za kšne HD filme gledat, k se rab pouno resolucijo, sam tm itak gledaš od dl, za normalno dela po zaenkrat še 17" LCD, trenutno pa nabavlam eno 22ko.

KoMar- ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220008 (9521) kozorog
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5334464 (30062) popster
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5523583 (14887) al3n
»

Kateri TV za starša?

Oddelek: Kaj kupiti
192956 (2628) dela

HD ready ali full HD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6114569 (9945) Akssi

Več podobnih tem