Forum » Operacijski sistemi » WinXP in nato še Win98
WinXP in nato še Win98
DanKick ::
Bom kratek - na eni particiji imam že WinXP, na drugo bi rad dal Win98. Kako je z dual boot-om in kasnejšim "sožitjem" ?
krucymucy ::
Mogu bi prej naložit 98 pa pol XP ...
s sožitjem je pa tako, če maš FAT32 vse particije je čist kul
s sožitjem je pa tako, če maš FAT32 vse particije je čist kul
andrej ::
S tehnicnega stalisca je cisto vseeno kaj prej instaliras. Je pa najlaze prvo win9x potem pa XP.
DanKick ::
Zanima me predvsem sledeče - bodo WinXP toliko pametni in bodo po inštalaciji Win98 sistema na drugo particijo, to zaznali in sami ustvarili dual boot menu pri samem zagonu računalnika?
Praktično sem že inštaliral računalnik z WinXP, kjer so bili pred tem že Win98 (tukaj WinXP zaznajo predhoden sistem in na zahtevo uporabnika naredijo dual boot).
Mene zanima obratna pot (najprej WinXP in šele potem inštalacija Win98). Predvidevam, da je treba tu dual boot menu ustvariti ročno.
Praktično sem že inštaliral računalnik z WinXP, kjer so bili pred tem že Win98 (tukaj WinXP zaznajo predhoden sistem in na zahtevo uporabnika naredijo dual boot).
Mene zanima obratna pot (najprej WinXP in šele potem inštalacija Win98). Predvidevam, da je treba tu dual boot menu ustvariti ročno.
ToniT ::
Ko boš naložil win98, ti bodo winxp "izginili" in boš moral na novo zagnati win XP in dati Repair instalation.
Yohan del Sud ::
Ne bljuzi. XP-ji te samo vprašajo ali hočeš povozit win98 ali hočeš dual boot. In samo to te vprašajo. Prazno particjo (v mojem primeru D:) najdejo sami. Se bodo pa po defoltu v dual bootu postavili na prvo mesto.
BC3 ::
to sem jst že velikrat prej naredu z windowsi 2000 (recovery console, fixboot itd.) pa je vedno lepo delal zdj sm pa hotu isto narest z XP-ji pa ne dela. nikakor ne morem popravt boota. torej kako naj pridem v XP-je?? (tut če bom s tem boot od 9x zgubu)
ToniT ::
Zaženi win98 in potem setup od winXP (zgoraj sem se zmotil, ko sem napisal zaženi XP - mislil sem setup XP) in potem delaš isto, kot pri win2000 ali pa po prvem resetu (ko ti obnovi boot record) zaženeš XP-je in pobrišeš temporary direktoriij ofd installa in potem še urediš boot.ini - po želji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov računalnik in WIN98SEOddelek: Pomoč in nasveti | 1991 (1635) | Azrael |
» | Win 98 se, win xpOddelek: Operacijski sistemi | 1276 (1134) | duh |
» | dejte plz povedat ta dual bootOddelek: Programska oprema | 1036 (908) | Tr0n |
» | Kako inštaliram WinXP preko Win98SE in hkrati obdržim dual boot?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1269 (1100) | [t502] |
» | WinXP & WinMEOddelek: Pomoč in nasveti | 1276 (1129) | Justy |