Forum » Kaj kupiti » Remote control aka daljinec aka pilot kar tako
Remote control aka daljinec aka pilot kar tako
grisin ::
Najprej me zanima, če kaj takega sploh obstaja?
Pilot bi uporabu npr. za MythTV, če mi bo delal, pa mogoče še za kakšno
zadevo poleg tega. A se da za linux naložit programe, ki bi to omogočal,
če ja, me potem še zanima kje se da takšen pilot kupit. Verjetno univerzalni
daljinci ne rpidejo v poštev?
lp, grisín
------
Sem vidu, da je programsko nekže urejen, in sicer Lirc. Čeprou še zmeri ne vem kakšen
daljinec kupit.. :)
Pilot bi uporabu npr. za MythTV, če mi bo delal, pa mogoče še za kakšno
zadevo poleg tega. A se da za linux naložit programe, ki bi to omogočal,
če ja, me potem še zanima kje se da takšen pilot kupit. Verjetno univerzalni
daljinci ne rpidejo v poštev?
lp, grisín
------
Sem vidu, da je programsko nekže urejen, in sicer Lirc. Čeprou še zmeri ne vem kakšen
daljinec kupit.. :)
- spremenil: grisin ()
dedi542 ::
Ne razumem zakaj tocno rabis samo useen..
Kupis lahko bluetooth sprejemnik ter Wii remote. Dela lahko v Winsih in v linuxu. Tko da tisti ki hocete kupit Wii, raje kupte samo remote pa lahko igrate na racunalniku igre ^^. Se kak emulator manjka pa bo.
Kupis lahko bluetooth sprejemnik ter Wii remote. Dela lahko v Winsih in v linuxu. Tko da tisti ki hocete kupit Wii, raje kupte samo remote pa lahko igrate na racunalniku igre ^^. Se kak emulator manjka pa bo.
bluefish ::
Logitech tudi prodaja daljince, vendar pa cene niso ravno nizke. Dobiš ga tudi v nekaterih kompletih tipkovnic. Že kar nekaj časa nazaj pa je daljinec prodajal tudi ATI.
steev ::
Ja. Daj malo poišči po forumu. Je bilo veliko povedano o tem, kako naresti IR kontroler.
:|
roli ::
Jap potrebuje IR sprejemnik (ne IRDA!).Z lircom delujejo vse vrste daljincev (če tvoj ni podprt lahko sam napišeš konfiguracijsko datoteko). Prav tako deluje tudi večina univerzalcev.
Veliko večji problem kot daljinec pa je sam sprejemnik in kako lircu dopovedat, da začne delat. Sprejemnike lahko narediš sam (USB ali COM) vendar za to potrebuješ nekaj znanja elektronike. Ne pa ravno veliko. Sam o tem nimam absolutno nič pojma (ne še ampak kmalu) in sem sprejemnik kupil. Prodal pa mi ga je en prijazen uporabnik tega foruma.
Veliko večji problem kot daljinec pa je sam sprejemnik in kako lircu dopovedat, da začne delat. Sprejemnike lahko narediš sam (USB ali COM) vendar za to potrebuješ nekaj znanja elektronike. Ne pa ravno veliko. Sam o tem nimam absolutno nič pojma (ne še ampak kmalu) in sem sprejemnik kupil. Prodal pa mi ga je en prijazen uporabnik tega foruma.
http://www.r00li.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Daljinec za pc?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1881 (1519) | techfreak :) |
» | IR sprejemnik ali daljinec za PC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7375 (6342) | sidd |
» | Upravljanje predvajanja pesmi(recimo winamp) z daljincemOddelek: Strojna oprema | 3230 (2699) | nokia6310 |
» | IR sprejemnik!!!Oddelek: Strojna oprema | 2447 (1955) | msmiha |
» | Daljinec za ručunalnikOddelek: Strojna oprema | 4518 (3484) | msmiha |