» »

Kako potovati v Ukrajino??

Kako potovati v Ukrajino??

mali tapravi ::

Naslednji mesec moram iti za dva tedna poslovno v Ukrajino. Pa me malce zanima, kako najhitreje in najceneje priti v Ukrajino. Ne mislim potovati z avtom, saj je za enega kr dolga pot, pa še marsikaj se lahko zgodi. Zanima me avion ali vlak do Dnepropetrovskega in Krivoj roga. Pa še kakšen nasvet za na pot bi tud prav prišel.
Pa lep dan še naprej....

Mercier ::

Ne mislim potovati z avtom, saj je za enega kr dolga pot, pa še marsikaj se lahko zgodi.

Da ti ne bo potem žal, že noter prit je avantura. >:D

Carina je kot štart formule. Ko zjutraj odprejo, imajo pač človeški delovni čas, štarta kolona po sistemu, kdor prej pripelje, prej scarini. Ustrezno temu trpi pleh, ampak ne zamerijo, ni nič vreden.

Jan987 ::

Iz Brnika leti adrija v Kijev, vendar cena ni ravno najbolj ugodna!l Vseeno pa poglej sam imajo večkrat kakšne akcije! Poglej še kdo iz sosednjih, bližnjih letališč (benetke, minhen, Dunaj, zagreb, Gradec leti dol in poglej cene! verjetno boš skozi prišel dosti ceneje!
Za po Ukraini pa imaš z Ukraine international airlines in pa tudi z drugimi letalskimi družbami zelo ugodne cene letov!

Skratka malo posurfaj in poglej za te možnosti in boš lahko veliko prihranil!:D

Balandeque ::

Z vlakom. Imaš varianto čez Turčijo, še bolj slikovito je čez Bolgarijo, do Varne in potem na hidrogliser do Odesse(90$ business class, prileti čez Črno morje v 7 urah). Tretja z vlakom je pa čez Nemčijo in Poljsko. Za vse boš rabil 2-3 dni, nesi s sabo dovolj knjig in PSP. Vlak te bo stal tam od 100-130$ za prvi razred. Tudi po Ukrajini priporočam vlak (noro udobno, kot Orient express v filmu) ali pa maršrutke, to so oni kombiji in minibusi, ki vozijo za drobiž.

Sicer je pa po moji izkušnji potovati varno, zlasti to velja za turistični jug. Te bodo pa poskušali pretentati za kak dolar na vsakem vogalu, potem ko bodo pogruntali, da si zahodnjak.
Ne meči stran denarja v restavracijah, ker je hrana tudi v najboljših bolj kot ne zanič. Nimajo odnosa. Odlično se je v številnih kioskih razne šašlike, šaurme. Potem pa hitro eno vodko, ker ima tip, ki pripravlja ponavadi malo črno za nohti.

Midva z ženo sva velika fena in vsakič obiščeva tudi republiko Kazntip (na zahodu, kake 2 uri od Sevastopola z maršrutko), ki je nekaj najbolj norega, kar sem v življenju doživel. Vzami si nekaj časa, ker je tudi pomnikov 2. SV kar nekaj, če te seveda to zanima.

kazantip
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Zgodovina sprememb…

ivanuscha ::

Kazantip - 8-O 8-O 8-O Tole mora bit pa totalno noro... je res tako kot je opisano na homepage?


edit - typo

edit2 - povej malo več! :D

Zgodovina sprememb…

Balandeque ::

Čisto na kratko: Ja. Je.

In nisem tam srečal nobenega zahodnjaka, razen nekega Avstralca, ki sva ga srečala na poti tja. So pa rusi, belorusi, ukrajinci... Nisem rajver, ampak scena je tako fantastična, da mora bit vsakemu všeč. Umetna tahiti plaža, fake palme, narejen je Stonehenge, lahko se greš kite surfing... V gostilnah se leži, tako kot v starem Rimu.Poleg tega pa svobodna ljubezen, poceni pivo ipd.
Je pa po moji oceni stvar postavljena s kakim denarjem za oprat, ker je vse zelo razkošno, viza (karta) pa stane 100$ za en mesec za en dan pa mislim da 10$.

Stvar stoji 2 meseca na leto, sicer pa je Popovka ena taka vukojebina, da je še nisem videl. Prvi kraj na svetu, kjer v gostilni niso vedeli kaj sta kokakola in fanta.8-O

Za več, al pa kake fotke me pa PM-jaj, da ne bova smetila.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

mali tapravi ::

Zanimivo. Škoda da v dveh tednih ne bo časa za vse. Mislim da sem se že odločil za vlak, samo da še poiščem najboljšo varianto kako priti do Dnipropetrovsk. Gledal sem sicer na strani slovenskih železnic vendar nič kaj uporabnega, mislim da bo treba jutri poklicat ali pa se oglasit. Kak nasvet??
Pa lep dan še naprej....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

potovanje - Iran (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
647190 (4283) Pika na i
»

Potovanja po svetu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6221045 (11854) VolkD
»

EuroTrip - Z vlakom po Evropi

Oddelek: Loža
126080 (5794) kr1ženska
»

Kako najceneje na Poljsko (Lodz)?

Oddelek: Loža
103690 (3523) Ales
»

popotovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
557330 (6246) daisy25

Več podobnih tem