Forum » Pomoč in nasveti » Moj mali disk je velik (nujno
Moj mali disk je velik (nujno
NOOB-ek ::
Imam en velik problem. Imam disk ki je velik 576, 6 gb zasedeniga pa imam 575, 9 gb. Računalnik sem že formatiral in nikakor mi nič ne koristi jaz vas prosim če mi lahko kakor koli pomagate ker disk polnim že v nedogled ko sem ga kupil ko je bil novi je pisalo da je velik 140 gb sedaj pa že kar 576, 6 gb. Imate kakšne predloge kako to stvar odprpavit?
Pleas help me!
Zahvaljujem se že v narpej hvala!
Pleas help me!
Zahvaljujem se že v narpej hvala!
- zaklenil: Ziga Dolhar ()
;-) ::
Magični disk maš al kaj?
Ko sn bil mali sm rad gledal šov "resnične zgodbe" ja.
Ko sn bil mali sm rad gledal šov "resnične zgodbe" ja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Izi ::
To so XP-ji, z preveč naloženimi dodatki, zaradi katerih verjetno tudi prihaja do napak pri preračunavanju.
Kot piše imaš 80 GB disk, od katerega je 60 GB zasedeno in 20 GB imaš še prostega.
Tam ko preračuna iz bajtov v Gigabayte pa pride do napake.
Kot piše imaš 80 GB disk, od katerega je 60 GB zasedeno in 20 GB imaš še prostega.
Tam ko preračuna iz bajtov v Gigabayte pa pride do napake.
sidd ::
Ziher ma core 2 procesor not....
pobriši tote čudne dodatke, pa bo vrjetno spet kul.
pobriši tote čudne dodatke, pa bo vrjetno spet kul.
no idea for signature
signed
I
signed
I
To je sam skin pa nobenih drugih dodatkov, mudel je moj bratranec zato vem. Procesor pa ni dual core ampak amd sempron 3100 64bit
dzinks63 ::
In kaj bi ti sedaj rad naredil. A se lahko požvižgaš na vse kar imaš gor, potem je simpl, če pa stvari rabiš, pa si jih moraš prvo shraniti na kak prenosni USB disk. Če ga nimaš , si ga sposodi. Potem pa naredi kompet na novo instalacijo diska. MBR na nulo , pa particije, format, in instalacijo windowsov, pa še programe in intrenet naložit. Kar nekaj dela, samo potem , bi moralo biti normalno.
koliko jaz opažm se to polni v nedogled tako da men je vredu.Samo čudno sed mi zdi.Vam sporočiim ko bom imel 2 terabajta.Ali je možno da so mi vstavili nrobe disk ker zdaj že imam en terrabajt zasedeno rekel sem pa naj mi dajo 240BG not tam neki. Sedaj pa že kar 1terabajt .Zanimivo a ne?
ČASTNA TITOVA DA SE NE DELAM NORCA.Imam samo en normalen problem ki ga lahko ima vsak (i have a KOMPLEKS).Pa ne pametuj ker to kaj pišem je resnično ja ne pa pravljice če pa so za tebe to pravljice pa ne piši pod to temo ki sem jo zaj odprl.Ljudje ali imam prav?
R33D3M33R ::
Hecno, ampak kako misliš "polni"? A kopiraš podatke nanj ali se dogaja samo od sebe? Če nanj kopiraš podatke in si nanj spravil že 400GB, potem je edina razlaga, da ti stare podatke prepisuje ali pa novih podatkov ne zapisuje. Če ti je mar za stare podatke jih boš shranil, formatiral disk (low level format) in na novo namestil windows. Če pa boš še naprej jamral o tem pa je jasno da se delaš norca.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Matev ::
meni se je enako dogajalo
imel sem disk velik 8 giga in sem gor spravil v parih letih za najmanj 100x več podatkov
mislim da trgovci ker nimajo diskov določene kapacitete - uporabijo večje diske in jih prodajo kot manjše
recimo 300giga prepišejo v 30 giga - da imajo polno ponudbo
/sarkazem on
imel sem disk velik 8 giga in sem gor spravil v parih letih za najmanj 100x več podatkov
mislim da trgovci ker nimajo diskov določene kapacitete - uporabijo večje diske in jih prodajo kot manjše
recimo 300giga prepišejo v 30 giga - da imajo polno ponudbo
/sarkazem on
Icematxyz ::
Sam sem imel pred leti prbližno enak problem.
Finta je bila v tem da mi disk ni pravilno preračunaval velikosti in tudi če je meni pisalo 100 GB namesto 10 GB še jaz realno gledano vedno nisem imel več podatkov na disku kot 10 GB.
Je pa mislim da bla to softwerska naključna napaka in da sem jo rešil in je disk deloval normalno.
Finta je bila v tem da mi disk ni pravilno preračunaval velikosti in tudi če je meni pisalo 100 GB namesto 10 GB še jaz realno gledano vedno nisem imel več podatkov na disku kot 10 GB.
Je pa mislim da bla to softwerska naključna napaka in da sem jo rešil in je disk deloval normalno.
muzičar ::
Hehe.. hehe. heh. Smeh je pol zdravja pravijo - po tem sem že pol zdrav, še mal na bicikl pa kšno pivce pa bom čist zdrav (al pa še enkrat preberem tole :P).
Fizična kapiciteta diska je fiksna in se ne more "magično" povečati tako da ne sanjaj tja v tri dni. Tvoj disk je velikosti 80GB kot že povedano samo s sranjem, ki si ga nametal na že v osnovi ne preveč kvalitetno jedro :P, je zjajcalo določene funkcionalnosti tvojega OS - med drugim preračunavanje kapacitete diska. Mehki ware napaka amapak ti svetujem da narediš freš inštalacijo vse od null, ker jedro verjetno zgleda dele kot švicarski sir.
Fizična kapiciteta diska je fiksna in se ne more "magično" povečati tako da ne sanjaj tja v tri dni. Tvoj disk je velikosti 80GB kot že povedano samo s sranjem, ki si ga nametal na že v osnovi ne preveč kvalitetno jedro :P, je zjajcalo določene funkcionalnosti tvojega OS - med drugim preračunavanje kapacitete diska. Mehki ware napaka amapak ti svetujem da narediš freš inštalacijo vse od null, ker jedro verjetno zgleda dele kot švicarski sir.
Pa še nekaj. Si se kaj igral z stiskanjem podatkov?
Ker takrat sem jaz zaradi tega ravno dobil software bug.
Ker takrat sem jaz zaradi tega ravno dobil software bug.
ne stiskam podatkov vsi podatki ki jih imam gor delajo ko jiz zapišem na DVD ali na CD.Zgleda da ima moj disk zelo veliko kapaciteto.Ne polni se sam ampak ga jaz osebno polnim z nalaganjem filmov itd.Zgleda da pravilno preračunava samo da je disk zelo zelo velik (kapaciteta) zanima me samo kdaj ga bom lahko napolnil da se nanj nebo dalo več nalagat.Ker ga že polnim več kot dve leti in še ni poln. Od danes pa začnem nalagat filme 100 na uro ker me zanima velikost diska.Koliko je največja velikost diska??
Matev ::
naredi par map in v vsako skopiraj isti film
mogoče boš ugotovil das imaš tanov 5terabajtni disk notri
tudi to se dogaja
mogoče boš ugotovil das imaš tanov 5terabajtni disk notri
tudi to se dogaja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matev ()
Skratka jaz ne vrjamem ne da imaš disk ki bi naj bil 120 GB kot pravi ali celo 80 gb kot kaže slika pa že maš realno 500 GB podatkov gor.
To je bullshit.
Poglej na trdi disk pa spiši točen model dol pa kapaciteto.
To ko pa klikneš na neko mapo pa daš properties pa ti pokaže velikost pa je očitno da ni resnična velikost saj maš nekaj zmrdano.
To je bullshit.
Poglej na trdi disk pa spiši točen model dol pa kapaciteto.
To ko pa klikneš na neko mapo pa daš properties pa ti pokaže velikost pa je očitno da ni resnična velikost saj maš nekaj zmrdano.
Steinkauz ::
Očitno je:
-al se za*ebavaš
-al si star 10 let
-al si zabit k štirna, da po tolkih odgovorih ne poštekaš, da se diski ne povečujejo kr tko
-al se za*ebavaš
-al si star 10 let
-al si zabit k štirna, da po tolkih odgovorih ne poštekaš, da se diski ne povečujejo kr tko
Kami ::
Res je.
Že nekaj dni nazaj je napisal podobno temo v kateri se je delal norca s podobnim nesmiselnim postom. Teme več ne najdem, najverjetneje je bila izbrisana.
Že nekaj dni nazaj je napisal podobno temo v kateri se je delal norca s podobnim nesmiselnim postom. Teme več ne najdem, najverjetneje je bila izbrisana.
Pa kaj se vedno delate norca iz takih ki manj vejo od vas, namest da bi ga eden vprašal za msn ali naslov pa da skupaj rešita problem. Skrajno neokusna zadeva če te pač disk zabava
bluefish ::
dejstvo je, da se dotični osebek že nekaj zadnjih postov samo še norčuje in ne upošteva predlaganih rešitev.
priporočen mu je bil low-level format.
poleg tega sploh ni povedal natančnega modela diska ipd.
poleg tega sploh ni povedal natančnega modela diska ipd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
krneki ::
Itak sta une dve petki in enka dodane v Photoshopu ali podobno. Namreč, če jih ne bi bilo, bi vse štimalo. Enmu je dolgcajt...
lahko tudi to, saj so v status bar-u explorerja pravilne cifre.
Dajte človeku kakšen naziv, da se spametuje in preneha z bednimi forami.
Dajte človeku kakšen naziv, da se spametuje in preneha z bednimi forami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Ziga Dolhar ::
Pogled na explorerjev sidebar v zadaj odprtem okencu več kot utemeljuje pomisleke mnogih v tej temi.
Dovolj bo.
Dovolj bo.
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiranje usb ključaOddelek: Pomoč in nasveti | 15348 (15348) | tomaz- |
» | Resetiranje velikosti diska ter odklep diskaOddelek: Strojna oprema | 1495 (1036) | suse80 |
» | Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6074 (5187) | bajsibajsi |
» | Izgubljeni prostor na trdem disku!Oddelek: Strojna oprema | 1247 (1045) | Caligula |
» | IBM disk 80 GBOddelek: Kaj kupiti | 2159 (1536) | AngelOfDeath |