Forum » Kaj kupiti » VIA C3 platforma: nasvet pri nakupu
VIA C3 platforma: nasvet pri nakupu
kuglvinkl ::
Torej, kupiti moram kišto, ki bo imela zmogljivosti na ravni Celerona 400 in mora biti NOVA (garancija, stranka...) Stvar bo delala na prozvodnji mašini in bo sprejemala podatke preko RS232 ali paralelca (nisem ziher), nekako comma separ. database. Torej, reč mora biti STABILNA.
Vprašanja, sploh in oh:
1. Se mi blede ali je C3 700 MHz/100 nekako v rangu Cel. 400 in tako ustreza pogojem?
2. Katero plato naj ubodem? Je to chipset PLE133? Je že kdo morda poizkusil QDI Advance 6E, ki jo ima PCX za okoli 21k SITnih? Se splača počakati na EDEN?
3. Glede na to, da ima Via prste vmes, so tudi tu kakšni 4in1 packs?
5. Stabilnost?
6. Ohišje, mora imeti airflow ali ne?
7. Vse kar sem spregledal...
tnx
Vprašanja, sploh in oh:
1. Se mi blede ali je C3 700 MHz/100 nekako v rangu Cel. 400 in tako ustreza pogojem?
2. Katero plato naj ubodem? Je to chipset PLE133? Je že kdo morda poizkusil QDI Advance 6E, ki jo ima PCX za okoli 21k SITnih? Se splača počakati na EDEN?
3. Glede na to, da ima Via prste vmes, so tudi tu kakšni 4in1 packs?
5. Stabilnost?
6. Ohišje, mora imeti airflow ali ne?
7. Vse kar sem spregledal...
tnx
Your focus determines your reallity
tha_man ::
1. ne blede se ti ;)
2. najcenejšo z Intel i810 chipsetom
3. da
5. Via: v redu, ampak ne tako v redu kot Intel
6. ni nujno, C3 se ne greje zelo, pa tud počasnejši Celeroni ne, zato kupi raje najcenejši Celeron kar jih dobiš
Sklep:
Kupi eno poceni plato z Intelovim i810 chipsetom in najcenejšega Celerona. Ne bo dosti, če sploh kaj dražje od raznih kombinacij C3 + VIA plate, izognil pa se boš morebitnim problemom.
Fora Eden je predvsem v tihosti delovanja (ne potrebuješ ventilatorja za procesor) in nizki ceni, čeprav dvomim da bo toliko nižja kolikor bo stvar počasnejša.
2. najcenejšo z Intel i810 chipsetom
3. da
5. Via: v redu, ampak ne tako v redu kot Intel
6. ni nujno, C3 se ne greje zelo, pa tud počasnejši Celeroni ne, zato kupi raje najcenejši Celeron kar jih dobiš
Sklep:
Kupi eno poceni plato z Intelovim i810 chipsetom in najcenejšega Celerona. Ne bo dosti, če sploh kaj dražje od raznih kombinacij C3 + VIA plate, izognil pa se boš morebitnim problemom.
Fora Eden je predvsem v tihosti delovanja (ne potrebuješ ventilatorja za procesor) in nizki ceni, čeprav dvomim da bo toliko nižja kolikor bo stvar počasnejša.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave s starejšim računalnikom (PIII)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1233 (1074) | amigo_no1 |
» | Menjava maticne in CPU hkrati pa ohraniti OSOddelek: Pomoč in nasveti | 1310 (1181) | bacek |
» | Koliko minimalno ram-a za Windows XP?Oddelek: Operacijski sistemi | 4755 (3851) | Jan987 |
» | Nova plošča za celeronaOddelek: Kaj kupiti | 1336 (1192) | rhabdo |
» | Kako je to možno - crknila mamaplata?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1476 (1302) | AtaStrumf |