Forum » Izdelava spletišč » Slika v sliki
Slika v sliki
JaaZoo ::
Ko kliknem na določeno sliko dobim koordinate v obliki (npr.: X = 400, Y = 234). Sedaj pa bi rad naredil, da mi na to mesto, torej 400,234 postavi določeno sliko!
Kakšen nasvet kako bi tole realiziral ?
Kakšen nasvet kako bi tole realiziral ?
mivsek ::
Če prav razumem, bi rad postavil malo slikico na določeno mesto na veliko sliko v ozadju? To narediš z CSS stilom te male slikice in sicer z z-index ter position. Takole imam narejeno za primer tretje slike na http://www.aidaweb.si/screenshots.html
img stye={position: absolute; float: left; z-index: 10; left: ', x printString, 'px; top: ', y printString, 'px} ...
To je definicija male slikice nad veliko v ozadju, ki jo narišeš tik pred to. y printString ter y printString sta koordinati male slikice relativno na večjo (če se prav spomnim).
img stye={position: absolute; float: left; z-index: 10; left: ', x printString, 'px; top: ', y printString, 'px} ...
To je definicija male slikice nad veliko v ozadju, ki jo narišeš tik pred to. y printString ter y printString sta koordinati male slikice relativno na večjo (če se prav spomnim).
JaaZoo ::
tole s printString mi ni delovalo ampak sem naredil podobno:
< div style="position:absolute; left: < ? echo $x; ? >; top: < ? echo $y; ? >; z-index:10;"
Hvala !
< div style="position:absolute; left: < ? echo $x; ? >; top: < ? echo $y; ? >; z-index:10;"
Hvala !
mivsek ::
tole s printString mi ni delovalo
Se opravičujem, pozabil sem omeniti v primeru uporabljeni programski jezik: Smalltalk.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 347766 (6903) | sunniegoldie |
» | meni razporejen po celotni dolžiniOddelek: Izdelava spletišč | 2256 (2124) | XzupanX |
» | Wampserver in FirefoxOddelek: Izdelava spletišč | 1867 (1747) | jonystar |
» | Slike s hiperpovezavami na ozadjuOddelek: Izdelava spletišč | 762 (676) | Arto |
» | Photoshop+dreamweaverOddelek: Izdelava spletišč | 1396 (1311) | gregy |