» »

Ob izklopu miška še kar deluje

Ob izklopu miška še kar deluje

Teych ::

Ojla,

spet en problemček. Pred kratkim sem zamenjala matično ploščo in napajalnik in od takrat se računalnik nekam čudno obnaša. Ne vem če je v povezavi s tem, sploh ne vem kaj bi lahko bil problem.

Namreč, ko računalnik izklopim in ko vse že neha delovati, miška še kar deluje. Pač, rdeče sveti. Na kišti nič ne utripa, gori, karkoli, vse je ugasnjeno, a ta zadeva pa še kar dela. "Izklopi" se komaj takrat, ko popolnoma izključim elektriko (preventiva). Ni mi jasno...

Pa še nekaj. Zdi se mi, da je miška rahlo "hiperaktivna". Ne vem kako naj opišem, sam deluje nekako tako... če kliknem na kak link, al pa hočem odpret kak fajl, al pa če pritisnem back, zaznamke, se obnaša kot da bi na zadevo kliknila 2x in mi hkrati odpre in zapre zadeve. Pa tudi označevanje teksta neki šteka, včasih sploh ne zagrabi cele vrstice. Aja, pa premikanje, recimo okenčka za MSN je tut nekam sumljivo, se ustavi rečmo na polovici in potem moraš z majhnimi premiki premaknit tja kamor želiš.

Opisi so mal čudni, ampak drugače ne znam... če se komu kaj svita, kaj bi to lahko bilo... hvala že vnaprej, pa LP!

JOKER ::

Imaš več vrst optičnih mišk .... na compu od otrok se tudi ne izklopi, tudi po nekaj minutah ne, razen če vse ugasnem na 220V.
Na mojem compu pa miška po določenem času neha svetit, tudi če je računalnik prižgan. Po kolkem času se to ugasne nebi vedel, morda po kakšnih 15 minutah, če je ne premikaš.
Tako da z njo ni kaj se tega tiče nič narobe ....
Drug problem ki ga opisuješ, pa bi znal kazat na to, da jo bo počasi pobralo, ni pa mus.
Probaj z bejbi palčko malo ščistit odspodaj celico ... mislim probat ni greh, preden se od nje dokončno posloviš.

Lp
________________________________________________________
Ka te češ ....

m.i.h.a. ::

Miško imaš prikloplejno na PS/2 port, predvidevam da preko konverterja. Tale USB - PS/2 konverter odstrani in jo priklopi v usb in bo nehala svetit, ko se bo pc ugasnil. Lahko pa, da se bo sama ugasnila čez čas.

Nastavitve klikov, premikanja, ipd. najdeš v nadzorni plošči. Če kazalec še zmeraj poskakuje in se čudno obnaša zamenjaj podlogo. Pomaga tudi čiščenje miške kot je napisal JOKER.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

JOKER ::

@ m.i.h.a
Miško imaš prikloplejno na PS/2 port, predvidevam da preko konverterja.


Jaz imam prav tako priklopljeno, kot si predvideval, pa deluje tako kot sem že zgoraj napisal.
Če je nekaj časa ne premikam gre v stanje "sleep" dokler ne kliknem, ko pa računalnik ugasnem, še gori nekaj časa (nisem siguren, ampak mislim da 15-20 minut), nato se pa sama spet ugasne, tako da to po moje nebi bil vzrok, razen če je miška že stara in nima teh funkcij že v sebi.
Povdarit moram, da je moja miška stara šele 2 tedna.

Pri otrocih pa imam isto priklopljeno, pa se ne ugasne, kot opisuje zgoraj, je pa res, da je miška stara že kar nekaj časa.

EDIT: pri teh miškah jaz ne uporabljam podlog, temveč jo imam na mizi.
________________________________________________________
Ka te češ ....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JOKER ()

m.i.h.a. ::

....skratka, če se ti ne ugasne jo vklopi v USB in bi morala ugasnit Moja s konverterjem gori vedno in se noče ugasnit, zato jo imam na usb...je pa že v letih ja.

5er--> ::

Finta ali po izklopu miška še sveti ali ne je ponavadi samo v enem jumperju na matični. Lahko določiš, če bodo naprave po izklopu še dobivale tok, ali pa ne. Poglejte malo v navodila.

Teych ::

Najprej hvala vsem za odg.! :) No, sem nardila kot je predlagal Miha in zdej je ok... spucala sem jo tudi, ni več tolk "poskakujoča" sam... ja, počas se bo treba poslovit od nje očitno..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobesedno cudni stvari ???

Oddelek: Strojna oprema
282471 (1337) *ziga*
»

miski se luc ne ugasne

Oddelek: Strojna oprema
7892 (737) jurre
»

Mogočni mišek na pohodu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10910126 (7674) Jaka83
»

problemi z miško

Oddelek: Pomoč in nasveti
7762 (674) Matek
»

Optična miška gori tudi, koje računalnik ugasnjen!

Oddelek: Strojna oprema
372108 (1475) mlakar

Več podobnih tem