Forum » Zvok in slika » LCD monitor brez DVI
LCD monitor brez DVI
micky84 ::
Lep pozdrav!
Imam 19"CRT monitor. Odločil sem se, da ga zamenjam z LCD-jem. Videl sem ugodno Beline-o 22" WideScreen.
Specifikacije ima dokaj solidne, edino kar me moti je pa to, da nima DVI, ampak samo VGA.
To mi je malo čudno glede na to, da ima moja grafična 2 DVI, gre pa tudi za novejši monitor.
No zanima me, če se mi splača vzeti tega 22", ki nima DVI, ali naj vzamem kakšnega drugega z DVI.
Uporabljal ga bom pa praktično za vse od igric, filmov, do pisarniškega dela.
Lep pozdrav
Imam 19"CRT monitor. Odločil sem se, da ga zamenjam z LCD-jem. Videl sem ugodno Beline-o 22" WideScreen.
Specifikacije ima dokaj solidne, edino kar me moti je pa to, da nima DVI, ampak samo VGA.
To mi je malo čudno glede na to, da ima moja grafična 2 DVI, gre pa tudi za novejši monitor.
No zanima me, če se mi splača vzeti tega 22", ki nima DVI, ali naj vzamem kakšnega drugega z DVI.
Uporabljal ga bom pa praktično za vse od igric, filmov, do pisarniškega dela.
Lep pozdrav
bluefish ::
Raje vzami takega, ki ima DVI, saj je opazna razlika v kvaliteti slike ob igranju iger in predvsem predvajanju filmov.
podtalje ::
Tudi pri mojem monitorju Samsung 205BW je razlika med VGA in DVI res velika, verjetno pa je to odvisno tudi od monitorja.
Moje mnenje je, da probaj videti monitor v živo in če boš zadovoljen s sliko, ga kupi, drugače pa raje vzemi kakšnega z DVI priključkom.
Moje mnenje je, da probaj videti monitor v živo in če boš zadovoljen s sliko, ga kupi, drugače pa raje vzemi kakšnega z DVI priključkom.
micky84 ::
Tako, sedaj sem odločujem med tema dvema, na stran sem dal oba, ne vem pa še, katerega bi vzel:
MONITOR BELINEA 2225 S1W 22" brez DVI
SAMSUNG 226BW 22" z DVI
Hvala za odgovor.
MONITOR BELINEA 2225 S1W 22" brez DVI
SAMSUNG 226BW 22" z DVI
Hvala za odgovor.
kixs ::
Osebno bi se izognil analognem priklopu.
Ce te moti razlika v ceni. Potem nujno preveri kvaliteto slike - to je sicer obicajno pri monitorjih.
Ko sem sam kupoval LCD, sem bil v isti dilemi, saj so cene D-SUBov res nizke. In po testiranju nekaterih monitorjev je razlika med D-SUB in DVI minimalna, pri nekaterih pa ZELO opazna. Ker seveda nisem hotel imeti nekaj vmes, sem se odlocil za DVI.
LP
Ce te moti razlika v ceni. Potem nujno preveri kvaliteto slike - to je sicer obicajno pri monitorjih.
Ko sem sam kupoval LCD, sem bil v isti dilemi, saj so cene D-SUBov res nizke. In po testiranju nekaterih monitorjev je razlika med D-SUB in DVI minimalna, pri nekaterih pa ZELO opazna. Ker seveda nisem hotel imeti nekaj vmes, sem se odlocil za DVI.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri kabel (povezava računalnika in plazme) ?Oddelek: Kaj kupiti | 4056 (3240) | Okapi |
» | LCD doublemonitor na 7600gsOddelek: Strojna oprema | 1688 (1619) | Pesimist |
» | Monitorji Acer vs. Samsung vs. ASUSOddelek: Kaj kupiti | 2899 (2600) | Odsoten |
» | DVI vs VGAOddelek: Zvok in slika | 4729 (4224) | KoMar- |
» | Zakaj LCDji z VGA only?Oddelek: Zvok in slika | 1243 (1093) | Stepni Volk |