» »

Dilema glede ram performance

Dilema glede ram performance

freejack ::

Mam PC v sigu in sm prišu do zaključka, da bo treba rame dokupit. Sam zdej je pa dilema. Če vzamem še 2x512MB Twinmosovih, me pride ca.200 evrov, AMPAK obdržim comp navit. Lahk pa vzamem npr. 2x1gb GEIL za 150 evrov, sam pol je vprašanje na kolk bom mogu odvit procesor.

Ma kdo kakšno idejo katero pot ubrat, je bil že kdo v tej situaciji?

Urc ::

Zdi se mi da se ti edino splača kupiti še 1 x 512 rama in furat dual-channel če je to možno:\ Naj še drugi povejo kaj več

frudi ::

najenostavneje bi bilo dokupiti še 1x512 MB, dat v dual-channel in konec. problem je, da istega modula več ne boš dobil, dva različna pa ni nujno da bosta sploh delovala skupaj (ali pa boš moral znižati frekvenco/zvišati timinge, da bosta skupaj delovala stabilno)

najbolj siguren bi bil nakup novega kita, 2x512 MB ali celo 2x1 GB, star modul pa prodaš. tako boš imel najmanj problemov s stabilnostjo, poskrbeti moraš le, da dobiš module, ki so sposobni delovati na taki frekvenci, kot jo želiš. za 2.6 GHz očitno trenutni ram furaš vsaj na ~240 MHz... za 2x512 MB kite to večinoma ni problem, pa tudi boljši 2x1 GB moduli to komot prenesejo. problem je le, da se večinoma prodajajo samo še kake value varjante 1 GB modulov, kaki 500 MHz pa so predragi. sem sam razmišljal o nadgradnji iz 2 na 4 GB, pa sem ugotovil, da bi me dodatnih 2 GB dobrega DDR rama stalo skoraj toliko, kot da zamenjam platformo in kupim 4 GB DDR2, kar sem na koncu tudi naredil.
in če si lahko privoščim še malo nesramne reklame - ta star 2x1 GB DDR kit sedaj prodajam :). po specifikacijah je 400 MHz @ 2.0-2-2-5, gre pa vsaj do 550 MHz @ 3.0-3-3-8, višje pa nisem niti poskušal... ZS če te slučajno zanima.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje o dual channel RAMu?

Oddelek: Kaj kupiti
252267 (1096) Mitja358
»

DDR2 PC6400

Oddelek: Kaj kupiti
161724 (1475) HyperGL
»