Forum » Pomoč in nasveti » boot system failure - ne zazna diska - help
boot system failure - ne zazna diska - help
ripmork ::
Sobota zjutraj je, in stroj se je pokvaril...kaj je vzrok okvare?
2 dni stara mašinca, laufala kot poezija, potem pa mi danes ob zagonu začne piskat ko hudič in napiše - boot system failure - please insert disc.
Enostavno ne zazna diska... šel sem v Bios in poskusil auto-detect, a brez uspeha. Diska sploh ne zazna.
Mi lahko kdo pove - je za ziher da je šel čisto nov disk kaput, je še kaka druga možnost kaj bi lahko bilo narobe?
Lahko še kaj poskusim razen tega da ga nesem direkt na servis?
konfiguracija:
E6600
Gigabyte 965P - DS3
2x A-Data 1Gb 800mhz
SATA 320 Gb (16Mb) Western digital
sistem je lepo hlajen in drugače ni bilo prav nikakršnih težav....do danes
2 dni stara mašinca, laufala kot poezija, potem pa mi danes ob zagonu začne piskat ko hudič in napiše - boot system failure - please insert disc.
Enostavno ne zazna diska... šel sem v Bios in poskusil auto-detect, a brez uspeha. Diska sploh ne zazna.
Mi lahko kdo pove - je za ziher da je šel čisto nov disk kaput, je še kaka druga možnost kaj bi lahko bilo narobe?
Lahko še kaj poskusim razen tega da ga nesem direkt na servis?
konfiguracija:
E6600
Gigabyte 965P - DS3
2x A-Data 1Gb 800mhz
SATA 320 Gb (16Mb) Western digital
sistem je lepo hlajen in drugače ni bilo prav nikakršnih težav....do danes
ripmork ::
prva stvar ki sem jo naredil je da sem odprl kišto in preveril ali je vse povezano in "vštekano" kot treba - a rezultat je bil enak. Ni ga zaznalo sploh.
Potem pa sem pred kratkim spet zagnal PC in se je zbudil...spet je bilo veliko piskanja (nekaj dolgih piskov in potem nekajminutno tuljenje), a OS se je zagnal (disk hvalabogu ni crknil kot je sprva izgledal),
tako da sem vsaj lahko nekaj pomembnih zadev na backup dal.
Trenutno deluje ok, izgleda pa kot da so nekak slabi kontakti bili ,
tnx za help:) , bom sporočil če bodo še kake težave, bom zdajle še potestiral pa večkrat zalaufal sistem, upam da piskanja ne bo več.
Potem pa sem pred kratkim spet zagnal PC in se je zbudil...spet je bilo veliko piskanja (nekaj dolgih piskov in potem nekajminutno tuljenje), a OS se je zagnal (disk hvalabogu ni crknil kot je sprva izgledal),
tako da sem vsaj lahko nekaj pomembnih zadev na backup dal.
Trenutno deluje ok, izgleda pa kot da so nekak slabi kontakti bili ,
tnx za help:) , bom sporočil če bodo še kake težave, bom zdajle še potestiral pa večkrat zalaufal sistem, upam da piskanja ne bo več.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z matično ploščo in novo grafično karticoOddelek: Pomoč in nasveti | 2418 (1975) | Mitch |
» | HP 4720s - Ne zazna novega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3366 (2829) | N0t0ri0us |
» | ne najde ssd diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1488 (941) | Auba |
» | Težave pri na novo sestavljenem računalniku.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2004 (1467) | Dominik91 |
» | Loop pri inštalaciji Win XP in no master disk problema!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1721 (1603) | alien13 |