Forum » Zvok in slika » Odstranjevanje echo/reverb
Odstranjevanje echo/reverb
ChiefThunder ::
Zdravo!
Vem, da je načeloma jalovo odstranjevanje echota iz že posnetih zadev; vseeno pa me zanima, če obstaja kakšna funkcija/program/filter, ki bi vsaj malo izboljšal posnetek oz. omilil zadevo.
Hvala za pomoč!
ps: brskanje na netu ni odkrilo nič kaj produktivnega.
Vem, da je načeloma jalovo odstranjevanje echota iz že posnetih zadev; vseeno pa me zanima, če obstaja kakšna funkcija/program/filter, ki bi vsaj malo izboljšal posnetek oz. omilil zadevo.
Hvala za pomoč!
ps: brskanje na netu ni odkrilo nič kaj produktivnega.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Redorange ::
Jst sem se martral s produkcijo, ma za kaj takega kar ti hočeš nisem še slišal,
ker si tudi ne predstavljam kako bi lahko tole izpeljal.
Edino če si vzameš čas (ma veliko časa) in si uvoziš komad v kak program za produkcijo in se tam martraš sto na uro in še po tistem ne boš dosegel kar bi rad.
A posnetka ne moreš dobit brez echota?
ker si tudi ne predstavljam kako bi lahko tole izpeljal.
Edino če si vzameš čas (ma veliko časa) in si uvoziš komad v kak program za produkcijo in se tam martraš sto na uro in še po tistem ne boš dosegel kar bi rad.
A posnetka ne moreš dobit brez echota?
neres ::
Ja, dejansko je zelo zapleteno to odstranit, tudi v najmanjši meri. Če ima ta echo/reverb neko prevladujočo frekvenco lahko poskušaš malo z EQjem.
Sicer pa lahko poskušaš še z Algorithmix Noise Free. Po mojem najbolši plugin za odstranjevanje hrupa/šuma. In če se prav spomnem odstrani tudi nekaj reverba. Za ta plugin torej rabiš tudi en "host" program, priporočam kak Wavelab...
(za kej bolj konkretnega mi lahko tudi pošlješ ZS)
Sicer pa lahko poskušaš še z Algorithmix Noise Free. Po mojem najbolši plugin za odstranjevanje hrupa/šuma. In če se prav spomnem odstrani tudi nekaj reverba. Za ta plugin torej rabiš tudi en "host" program, priporočam kak Wavelab...
(za kej bolj konkretnega mi lahko tudi pošlješ ZS)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neres ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gimp (ali paint.net / ipd.) - odstranitev/skritje 'timestamp'-a?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1604 (1271) | slitkx |
» | Racunalnik potrebuje po zagonu se en rebootOddelek: Strojna oprema | 5287 (4779) | amdsup5 |
» | Kitarski efekti na računalniku?Oddelek: Zvok in slika | 2393 (1879) | RazzorX |
» | Audigy 2 in supa dupa drajverji?Oddelek: Zvok in slika | 1276 (1057) | Djuro |
» | Ločevanje glasbe in vokalov!Oddelek: Programska oprema | 1739 (1573) | pivmik |