» »

Audigy 2 in supa dupa drajverji?

Audigy 2 in supa dupa drajverji?

damirez ::

Tole en tip prodaja na bolhi pa me zanima če kdo kaj več ve o teli zadevi?

Gonilniki niso standardni od firme CREATIV, ampak so prirejeni za odklep čipa na karti, ki potem omogoča studijske performance karte v cenovnem in kvalitetnem rangu 150.000.- ali več!!

Poleg je tudi vsa softwar oprema (EQ,recorder,efekti,nastavitvena plošča.....), ki je prirejen z temi gonilniki in je posebej za karte AUDIGY-I ter tudi AUDIGY-II.

To pomeni namesto 16bit ali 24bit recordin z pomočjo teh gonilnikov potem že odlični 32bit. Recordin je seveda tudi brez latence, kar pomeni brez zamika. Takšne performanse pa omogočajo le profi studijske karte v rangu 150.000.- ali več.

Te gonilnike ne priporočam samo tistim, ki imajo studio ali doma snemajo za svoj bend ali dušo in nočejo dati za profi karto 150.000.-da bi presegli kvaliteto zvoka demo posnetkov. Priporočam jih tudi tistim, ki bi hoteli iz svoje karte AUDUIGY iztisniti maksimlno kvaliteto pri gledanju filmov ali igranju zahtevnih igric. Saj se tudi pri reprodukciji zvoka zelo pozna na kvalititi z namestitvijo teh gonilnikov.

damirez ::

Aja tip jih prodaja za 3,5K.

zile ::

Če jih je on napisal, pol ok. Drugač pa ziher kje na netu najdeš. Kako se imenuje datoteka ali cel pack ?

CaqKa ::

hmm pomojem nateg.
teoretično je možno da je creative kaj premalo dol zaprl ampak ne verjamem.
in če že.
potem niso driverji ampak morejo bit obvezno driverji z novim firmwareom/biosom za audigiya.
povrh vsega pa samo 3500? definitivno ta zadeva zelo smrdi.

JanezekNovak ::

Ne vem točno kaj človek prodaja!

Je pa ena izmed možnosti
http://kxproject.lugosoft.com/index.php...
http://www.euroairsoft.com/

damirez ::

Evo še link:
http://www2.bolha.com/oglas890015

Če kdo kaj več naj please pove. Pa kaj pridobiš z temi KX drajverji jaz te perfomance dobim že z deafult driverji.

Djuro ::

Kot je napisal MAdnessMAt:

razvoj alternativnih driverjev za Creative kartice (podprte so vse kartice ki imajo čip Emu10k1 ali novejši) poteka pod KXproject.
V čemu je fora?
Sam čip je relativno zmogljiv, vendar so originalni gonilniki zelo omejeni. Kaj torej ponuja KX? Razne efekte (kompresor, delay,...) ki jih procesira kartica direktno (sam npr. uporabljam eq + dynemic proccesing na "line in " ter "wave" v realtime), omogočajo nižje latence (2 ms), popolna podpora VST programom (mislim da 8 VST kanalov, za vsakega lahko določaš svoje routinge), AC3 dekodiranje na kartici in še in še.

Ni pa to za vsakega. Ljudem, ki igrajo igre in sem pa tja gledajo filme, raje priporočim originalne creative gonilnike. Bo manj težav.

damirez ::

V čem je fora tega kar si napisal Djuro? Kaj je fora latence, vem da je dobr če je ni sploh sam če tko gledaš je isto a jo maš 2 al 20. Pa te efekti to itak ko že nekaj posnameš lahko potem editiraš tko da je isti shit a pride direkt not al pol sam naštelaš. Sj pravm nevem... v čem je fora?

CaqKa ::

kx driverji več ne grejo na moje xpje, ker je dovolj da so enkrat zapacali sistem, in ker so preveč nepregledno skup nareti.

Djuro ::

Glej recimo primer kako se snema s studiu:

posnameš nek zvok (instrument, vokal, pac karkoli). Nato preko insertov dodajas efekte. Tem efektom lahko realtime spreminjas parametre in takoj slisis razliko (heh, no odvisno kako dobra usesa imas ;-).

KX gonilniki ti omogocajo prav to. Vem da lahko isto dosezes na dva nacina:

editiranje posameznega tracka (spremembe so slisne sele ko apliciras efekt na zeljeni kos tracka - kar traja in vmes ne mores spreminjati parametrov)

ali

uporaba raznih VST ali DXi pluginov (recimo da uporabljas sonar ali cubase).

Slednje je cudovita moznost (ker obstaja ogromno dobrih pluginov), vendar pozira cas CPUja.

Latenca je pomembna ravno zaradi tega. Kakor sem omenil, omogocajo tudi direktne VST routinge.

Glej, sami driverji dajejo tisto, kar je Creative obljubljal ze pri karticah SBLive verzije 1: tu mislim predvsem tisto, kar je obljubljal da se bo dalo delati za namene glasbene produkcije pa ni nikoli tega naredil.

To je poceni zamenjava za recimo kako drago Yamaho (zvocno karto), seveda ni pa to popolna zamenjava (premalo izhodov, izhodi niso balansirani ipd).

Kar se tice neke normalne uporabe (99% ljudi) pa tega ne priporocam.

wonderboy ::

Djuro, en vprašanje zate k vidm da si stručko na tem področju:D

Sam uporabljam program Cubase SX 2.0 in delam midije tko da posnamem stezo prek sinta na računalnik. Potem pa inštrumente zamenam z VST plugini (Hypersonic, Virtual Guitarist,...) Skratka inštrumenti se slišjo kot originalni:D Problem je k jest naprimer furam 5 stez naenkrat s temi VST plugini, in mi začne zadeva štekat. Je problem v procerju al zvočni kartici? Domnevam da v procesorju k je najbrž prešvoh. Mam pa AMD Duron 800 in 448 SDRAMA. Zvočna je pa SB Live Platinum.

LP, Luka

Djuro ::

Žal nisem tak stručko kot praviš. Mi služba, družina in gradnja toplega domeka vzameta ves čas, ki je bil včasih namenjen hobiju. Tako da vem o teh stvareh samo še bolj 'na splošno'.
Sicer pa kakor si rekel, verjetno bo tukaj težava počasen CPU. Namreč, plugini se po porabi CPUja močno razlikujejo. Recimo kakšen enostaven delay, je procesorsko totalno nezahteven, reverb (s kakšnimi finimi nastavitvami prostora) pa požre ves CPU time.

Če imaš čas, se pozabavaj z VST plugini na KXu (sam tega še nisem testiral). Prej mogoče preberi kake manuale. Kakor je bilo omenjeno, je vmesnik 'čuden' in se ga je potrebno navadit. Amapak, ko ugotoviš kakšne cukre ti omogoča na navadni za par jurjev zvočni kartici, je zadeva kr kul.
No, so pa tut kaki bugi v tem. Sam sem imel recimo težave, ko sva bila jaz in žena hkrati prijavljena v winxp: zvok je delal samo prvemu prijavljenemu.


LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Creative Labs po več kot dveh letih izdal gonilnike za X-Fi zvočne kartice za Linux

Oddelek: Novice / Grafične kartice
344900 (3479) RejZoR
»

Audigy soundfont ali kaj boljšega-profi???

Oddelek: Pomoč in nasveti
352122 (1745) matrix2
»

zvočna kartica in kitara

Oddelek: Zvok in slika
334305 (3891) DOOM_er
»

Pro zvočna kartica

Oddelek: Zvok in slika
242918 (2475) codegen
»

zvočna do 150k

Oddelek: Zvok in slika
162367 (2052) LunKi

Več podobnih tem