» »

Kabel za slušalke - pomoč

Kabel za slušalke - pomoč

JamesBond ::

Ojla!

mam težavo in bi vprašal avdiofile, kaj pomeni, če mi leva slušalka ne dela, razen če bananico (na slušalkini strani) porinem notri samo do ravno prave meje, takrat delata obe, ko pa celo notri porinem pa samo desna. Jaz si predstavljam, da pač en kanal ne dela in potem če ravno do prave mere porinem delujoči kanal deluje na oba zvočnika.. mogoče to pomeni, da je del kabla precvikan, ali da je bananica zanič? Ali pa je morda vtič v slušalkah lahko poškodovan? Ke rnebi rad novega kabla brezveze kupil (stane bivših 5 jurjev). Upam, da sem dovolj jasno opisal problem. Hvala.

Edit: Aja, skoraj bi pozabil - nekaj cajta je delovalo tudi, če sem malo izmaknil bananico na drugi strani kabla.. isti efekt, tako, da verjetno ni kriva vtičnica v slušalkah. Tako, da bo novi kabel skoraj ziher rešil zadevo, ane?

bluefish ::

ali se gre to za MP3 player?
Če ja, potem je prišlo do poškodbe tankega trožilnega kabla v notranjosti playerja. Sicer se lahko zamenjave lotiš sam, vendar pa boš težko našel ustrezen nadomestni del. Imel sem podobne težave (Aiwa), na servisu so za popravilo in nadomestni del zaračunali 32 €.

JamesBond ::

Uf. Ne, ne gre za mp3 player, gre pač za slušalke. Ne glede na to, kam so priklopljene.

bluefish ::

aha, potem pa ignoriraj moj post :)) .

Djkodro_ ::

si kabel okrog banance veliko prepogibal. ker ponavadi to pride zaradi preognenega kabla. jaz sem imel iste probleme na slušalkah samo imel sem problem da je bila bananica z nekega čudnega zlatega materiala in je isto delalo enostavn sem uzel nož v roke in postrgal bananico in glej ga glej delalo je vredu. če ni s kablom nič potem probaj to varijanto samo narahlo praskaj in pazi na tiste črne gumice umse potem pa bananco speri z alkoholom ali acetonom pa probaj če ni kabel je definitivno to. samo če praviš da ti tako dela dokler neporineš do določee lege potem je vrjetno to ali pa če je v babanici kakšna ovara... nevem sporoči kako si odpravil težavo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"ropotanje" v zvočnikih ob bolj obremenjeni grafiki

Oddelek: Zvok in slika
13786 (483) 737
»

VGA to DVI to HDMI

Oddelek: Zvok in slika
265606 (5172) Stupo
»

Z-5500 premalo od sebe?

Oddelek: Zvok in slika
141405 (977) t3hn0
»

Kako imate priklopljene zvočnike + slušalke?

Oddelek: Zvok in slika
72294 (2085) vlak
»

Računalniški zvočniki z ločenima L in R stereo vhodoma, kje?

Oddelek: Kaj kupiti
71158 (979) teedy

Več podobnih tem