» »

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana

««
8 / 8
»
»»

jype ::

Jaz predlagam, da se v skladu s Tuđmanovo lastnostjo, da je bil "dober človek" letališče poimenuje

Letališče Franja Dobermana - Maribor.

dukenukem ::

zdj se pa še v mariboru županu blede ,da še tam preimenuje letališče :\

mikena ::

Sam res :D

Baje ga nameravajo preimenovat v Letališče Janeza Pavla II

KLIK

metalc ::

Ne vem, kako bi to šlo, letališče Janeza Pavla II. že kakšno desetletje obstaja v Krakówu.

Ejsi_Disi ::

A se meni samo zdi, a se vsi izogibajo imena Letališče Jožeta Pučnika in raje govorijo Aerodrom Ljubljana?
Rock n' roll ain't noise pollution!

nevone ::

Kdo vsi?

V poročilih boš gotovo slišal ime Letališče Jožeta Pučnika. Ljudje so pa navajeni na Brnik, ali Aerodrom Ljubljana.

In če mene vprašaš, so vsa ta poimenovanja povsem u redu. Uporabiš pa tistega, za katerega misliš, da bo najbolj ustrezal.

Aerodrom Ljubljana poudari, da je to pač letališče blizu prestolnice. Brnik je bolj lokalno uporaben. Ime Letališče Jožeta Pučnika pa je popolnoma politično in patriotsko obarvano.

Zdej pa uporabljaj katerega hočeš, ali pa vse tri. Kje je problem?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

CaqKa ::

tam za mariborskega se mi je dobro slišalo letališče rudolfa maistra. ne pa papeža dajte no :)

Vajenc ::

Trend današnje oblasti je, da se malikuje. SDS je že izkoristila bonus vladajočih, sedaj je na vrsti NSi ... me zanima kaj bodo poimenovali po Marjanu Podobniku ;)

Jst ::

Tisto kurjo farmo, ki jo je dal zgraditi v bosni/srbiji/hrvaški (ne vem več kje).
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

nevone ::

Madona vas boli tole. Čisto po nepotrebnem. Ogromno imamo stvari poimenovanih po ljudeh. Dejte se potem zgražat nad vsemi, ki so kdajkoli karkoli poimenovali po kakšnem človeku. Pa ste glih Pučnika našli.

Kako to da se nobeden ne zgraža nad prejšnjim režimom, ki je Pučnika preganjal? Ene žal besede ni nihče napisal čez ljudi, ki so Pučnika poslali v zapor. To ste eni veliki "pravičniki" vsi skupaj. Res žalostno. :|

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Nevone, stranskarske "narodne heroje" smo nehali malikovati s propadom komunizma. Je nekaj čisto drugega, če poimenuješ stadion L.Štukelj, kot, da ga trenutna oblast poimenuje J.Pučnik.

SmeskoSnezak ::

Kdo je za to, da naredimo peticijo za preimenovanje letališča Maribor v letališče generala maistra ali pa po enem od prvih naši pilotov? Naj samo spomnim, da so na pop tv-ju kazali, kak našemu pilotu izkazujejo čast nekje doli (hrvati al srbi, not sure) , tukaj pa se noben noče ju spomnit. Ajde, zorganizirajmo(te) se.

p.s.:Morm pripomnit, da sta pilota zelo priznana in znana po svetu (no, vsaj to so rekli na tv, i believe them)
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

Naj samo spomnim, da so na pop tv-ju kazali, kak našemu pilotu izkazujejo čast nekje doli (hrvati al srbi, not sure)
V Beogradu, kjer je pokopan. Edit: Rusjan ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

Po Pučniku bi veljalo poimenovati kompleks državnega protokola (Brdo pri Kranju, na primer) ali pa kakšno njegovega imena vredno knjižnico (če bi jo imeli).

Tako kot letališče po Edvardu Rusjanu. Njegovo letalo že visi v avli potniškega terminala in njegovo ime je med letalci po svetu prepoznavno, saj je bil eden od pionirjev letalstva na stari celini.

Po Mariji pa lahko poimenujemo obrat za skale "256 lisic ki jih je videla Marija".

Ejsi_Disi ::

nevone:

Meni je čisto vseeno, kako se imenuje. Zame je pač Brnik, ker sem v bližini doma. Je pa tako, da sem zadnjič enkrat dobil pomisleke, ker sem v časopisu bral in še po radiu sem slišal.
Rock n' roll ain't noise pollution!

poweroff ::

Hja, jaz pa mislim, da bi mariborsko letališče lahko poimenovali po Hermanu Potočniku Noordungu. Letališče Noordung bi se pa po moje res cool slišalo. Pa še povezano je (posredno) z letalstvom.
sudo poweroff

Cosmo ::

Tudi jaz mislim, da bi se lahko mariborsko letališče imenovalo po Noordungu. Poleg tega, da je posredno povezan z letalstvom, je nekaj časa tudi živel v Mariboru. Sem pa za to, da se letališče poimenuje s celotnim imenom in vzdevkom, torej Letališče Hermana Potočnika - Noordunga Maribor.

Čeprav je Edvard Rusjan pionir slovenskega letalstva, se mi zdi malo nerodno poimenovati letališče po nekomu, ki je umrl v letalski nesreči. Res pa je, da so Francozi naredili ravno to (Lyon-Saint Exupery)...

Poimenovanje po Rudolfu Maistru se mi ne zdi primerno zaradi tega dogodka, ki meče senco na generala.

Edit: typo & dodan link
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cosmo ()

Icematxyz ::

Poimenovanje po Rudolfu Maistru se mi ne zdi primerno zaradi tega dogodka, ki meče senco na generala.

Zato ker vsi tekoče govorimo nemško ne je link zelo primeren...

Icematxyz> Zato ker vsi tekoče govorimo nemško ne je link zelo primeren...

Spodaj levo imaš povezavo na slovenski članek, ki pa je siromašen. Nauči se nemško, ne bo ti škodilo.

SmeskoSnezak ::

Bolje je , da si pogledaš in prebereš slovenski vir.
@ Pusti soncu v srce... @

urban99 ::

@Cosmo: "Čeprav je Edvard Rusjan pionir slovenskega letalstva, se mi zdi malo nerodno poimenovati letališče po nekomu, ki je umrl v letalski nesreči."

hihihi... to se sliši, kot da tip ni znal pilotirat :))) Nič nam ne sme biti nerodno - brata Rusjan sta legendi. Edvard je med najbolj znanimi letalci na svetu. Prvi polet je zabeležil šest let po prvem letu bratow Wright, čez dve leti bo stoletnica. Me prav zanima, če se bo kdo od naših vrlih politkomisarjev tega spomnil... glede na to, da so "avioparkirišče" Ede, ki je že obešena pod stropom, sposobni poimenovat po politiku (in ex šefu trenutne vladne stranke), se ne bi čudil, da bodo na to pozabili... tako kot na njegov grob v Beogradu.

Kar se pa tiče papeža in mariborskega letališča pa sploh ne vem kaj naj si mislim... tip, ki je to predlagal je idiot par excellence. Ne samo zato, ker se mi zdi ideja "papeževega" letališča skregana z zdravo pametjo, ampak še bolj zato, ker je ta bukselj obenem povedal, da je Woytila prvi priznal suvereno Slovenijo. Če mu pa kdo to idejo požegna, bo pa čas za konkretno revizijo 20-letne zgodovine.

ahac ::

Povedal je tudi, da še ni letališča poimenovanega po tem papežu. Očitno pred objavo svojih briljantnih idej ni sposoben odpret niti Googla.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Nauči se nemško, ne bo ti škodilo.

Ne hvala. Mi je angleščina popolnoma dovolj.

Barakuda1 ::

Ne hvala. Mi je angleščina popolnoma dovolj.

Hja no, če ti je, tud prav.

Ampak jaz bi bil vesel Pa še marsikdo, če bi znal (zarad mene) tud 15 al pa več tujih jezikov.

Matev ::

biti poliglot je fajn

Povezava

Nevem se kdo norca dela ali kaj je takšnega v tem tekstu (za katerega sem si vzel čas in prebral besedo za besedo) zakaj si general Rudolf Maister neprimeren kandidat za poimovanje mariborkega letališča po njem?

Ampak jaz bi bil vesel Pa še marsikdo, če bi znal (zarad mene) tud 15 al pa več tujih jezikov.

Popolna neumnost če te jeziki ne zanimajo in se ukvarjaš z drugačmnimi zadevami. Jezikoslovci, prevajalci in ljubitelji jezikov pa le pogumno naprej. Sam čas raje vložim v stvari ki jih tudi drugače počnem in raje tam izpopolnjujem znanje.

Sam čas raje vložim v stvari ki jih tudi drugače počnem in raje tam izpopolnjujem znanje.

Zgodovina in objektivna zgodovinska dejstva ne spadajo zraven, a ne?;)

Zgodovina in objektivna zgodovinska dejstva ne spadajo zraven, a ne?

Jaz nevem ne če nekdo nekaj zatrdi pa da povezavo z nemškim tekstom in ga na to opozoriš potem se pa ti reče naj si prebereš spodnji tekst v slovenščini in to storiš in spet ni to ok.

In ne zgodovina ni moje področje zato pa sprašujem. Ker če ne nebi spraševal in bi že imel mnenje o tem kar se skuša zdaj podtakniti v tujem jeziku in z tem da češ ker nisi zgodovinar tako ali takol nebi razumel?

Torej bo kaj konkretnega kdo rekel ali smo že pri nakladanju spet?

Nevem se kdo norca dela ali kaj je takšnega v tem tekstu (za katerega sem si vzel čas in prebral besedo za besedo) zakaj si general Rudolf Maister neprimeren kandidat za poimovanje mariborkega letališča po njem?

Mogoče pa je razlog v temle spodnjem detajlu, na katerega nekateri opozarjajo.
(tud če ne znaš nemško, bi lahko našel v slovenščini - je bil dan napotek kako;) )

27. januarja 1919 je prišla v Maribor ameriška vojaška delegacija pod vodstvom podpolkovnika Shermana Milesa. Z generalom Maistrom so se pogovarjali o določitvi meja. Po nemških podatkih naj bi bil Maister odgovoren za smrt 13 neoboroženih občanov, ker je istega dne pred prihodom ameriške delegacije ukazal odpreti ogenj na množico 10.000 Mariborčanov oziroma Spodnještajercev, ki so z nemškimi in avstrijskimi zastavami izražali svojo voljo, da bi Maribor ostal nemško mesto pod avstrijsko oblastjo.

Nenazadnje so umirali tudi Slovenci v tem času ki so v rokah držali slovensko zastavo?

Ali pač ne?

Drugače pa
Po nemških podatkih naj bi bil Maister odgovoren za smrt 13 neoboroženih občanov,

Seveda vrjamem da bi nemci kaj takšnega izjavili.

Mislim jaz sem bil prepričan da česa nevem pomebnega o generalu Rudolfu Maistru potem pa s tako ven priti.

Hvala lepa sicer za razlago.

Ampak lepo vas prosim drugič če se direkt pove takšna stvar da nebom izgubljal časa z neumnostmi.

djordjevic ::

Ne vem sicer, če imajo drugi narodi tudi take gnile navade, ampak blatit človeka, ki nam je priboril severno mejo, je skrajno podlo. Valjda, da ne bojo v nemški wikipediji pisali, da so Nemci napadli mestno hišo in izzvali streljanje, temveč bojo skušali prikazati čimveč lastnih žrtev. Floskule o tem, da je vsako življenje neprecenljivo, aside. Nemci in predvsem Avstrijci imajo milijone nedolžnih na vesti, pa so za predsednika izglasovali celo bivšega nacija. Toliko torej o neoporečnosti. Izpade Maister tudi ob očitanih zločinih samo navaden falot.

djordjevic> Izpade Maister tudi ob očitanih zločinih samo navaden falot.

Saj v tem je problem - če bi postopal civilizirano, bi bila severna meja še vedno naša, madeža pa ne bi imel. Če bi 13 protestnikov zgolj pridržali (in morda pretepli, kot je bila že takrat navada) se ne bi nihče vsajal, odpreti ogenj na neoborožene demonstrante je pa lahko samo eno: narobe.

djordjevic ::

Mnja. Če bi Avstrijci ravnali civilizirano, ko se je meja določala na Koroškem, bi bila naša severna meja precej bolj severno, kot je danes, ampak to je že off-topic. Seveda ni prav, da se folk mori, reči hočem samo to, da je nedolžnost zelo relativen pojem. Enostavno ne verjamem tistemu nemškemu članku z wikipedije. Zlasti kar se tiče staroavstrijske večine v Mariboru. Mimogrede, po svojem je jeba sodit dogodke na začetku prejšnjega stoletja z vatli iz začetka sedanjega.

Žalostno res.
««
8 / 8
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vera Ban (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8721320 (17091) MrStein
»

Flight Simulator X, texture za Slovenijo

Oddelek: Igre
94344 (2245) pegasus
»

najcenejsa varianta celje - letalisce jozeta pucnika?

172105 (1677) xsum1
»

Vzeti prenosnik na dopust v tujino?

Oddelek: Pomoč in nasveti
242868 (2400) poweroff
»

Jože Pučnik (strani: 1 2 )

685204 (4276) Jackass

Več podobnih tem