Forum » Omrežja in internet » Vprašanja: brezžični internet
Vprašanja: brezžični internet
Marcel P. ::
Lep pozdrav vsem!
Sem velik nepoznavalec , zato bi vas rad prosil za nekaj nasvetov glede internetne povezave. Trenutno uporabljam navadno klicno povezavo, želel in potreboval bi pa hitrejšo širokopasovno povezavo. Tukaj pa se pojavi problem, saj sem precej oddaljen od centrale in tako ADSL ne pride v upoštev, prav tako kabelski internet.
Sedaj pa me zanima, če obstaja še kakšna druga možnost za širokopasovni internet razen satelitski interneta?
Ker se bom verjetno moral odločil kar za brezžični internet, bi vas poporosil za nekaj odgovorov in nasvetov:
Na mojem območju nudi podejtje A.L.P PECA brezžični internet s hitrosjo do 1Mbps/256Kbps za 59 evrov.
Ali ima kdo kakeršne koli izkušnje s podjetjem A.L.P PECA in njihovim internetom?
Kakšna se vam zdi cena (59€)? Je to veliko/malo?
Ali obstajajo še kakršni koli dodatni (skriti) stroški, kot npr.: plačilo prenešenih GB,...?
Ali bom s to povezavo lahko počel vse, kar se sicer da z ADSL internetom, kot npr.: pošiljanje mailov, MSN, spremljanje radija, TV preko interneta, prenos MP3, video posnetkov,...
Ali me satelitski internet kakorkoli omejuje?
Ali je hitrost zmeraj enaka, neglede na to, koliko GB prenesem na moj računalnik, ali hitrost po določenem število prenešenih GB začne padati?
Kolikšna bo dejanska hitrost na mojem računalniku?
Kako pogoste so motnje, nedelovanje povezave?
Na kaj je še potrebno biti pozoren in kaj je še dobro vedeti?
Za vsak odgovor, nasvet, svarilo vam bom nadvse hvaležen.
LP!
Sem velik nepoznavalec , zato bi vas rad prosil za nekaj nasvetov glede internetne povezave. Trenutno uporabljam navadno klicno povezavo, želel in potreboval bi pa hitrejšo širokopasovno povezavo. Tukaj pa se pojavi problem, saj sem precej oddaljen od centrale in tako ADSL ne pride v upoštev, prav tako kabelski internet.
Sedaj pa me zanima, če obstaja še kakšna druga možnost za širokopasovni internet razen satelitski interneta?
Ker se bom verjetno moral odločil kar za brezžični internet, bi vas poporosil za nekaj odgovorov in nasvetov:
Na mojem območju nudi podejtje A.L.P PECA brezžični internet s hitrosjo do 1Mbps/256Kbps za 59 evrov.
Ali ima kdo kakeršne koli izkušnje s podjetjem A.L.P PECA in njihovim internetom?
Kakšna se vam zdi cena (59€)? Je to veliko/malo?
Ali obstajajo še kakršni koli dodatni (skriti) stroški, kot npr.: plačilo prenešenih GB,...?
Ali bom s to povezavo lahko počel vse, kar se sicer da z ADSL internetom, kot npr.: pošiljanje mailov, MSN, spremljanje radija, TV preko interneta, prenos MP3, video posnetkov,...
Ali me satelitski internet kakorkoli omejuje?
Ali je hitrost zmeraj enaka, neglede na to, koliko GB prenesem na moj računalnik, ali hitrost po določenem število prenešenih GB začne padati?
Kolikšna bo dejanska hitrost na mojem računalniku?
Kako pogoste so motnje, nedelovanje povezave?
Na kaj je še potrebno biti pozoren in kaj je še dobro vedeti?
Za vsak odgovor, nasvet, svarilo vam bom nadvse hvaležen.
LP!
Senitel ::
Najprej: nikol slišal za A.L.P PECA...
Brezžični ali satelitski? Glede na ceno bi že skoraj moral bit satelitski. V tem primeru pa se moraš zavedat, da boš imel tudi omejitev prenosa (x GB na mesec) in verjetno še kakšno "fair use" klavzulo.
Kakšen link bi pomagal...
Brezžični ali satelitski? Glede na ceno bi že skoraj moral bit satelitski. V tem primeru pa se moraš zavedat, da boš imel tudi omejitev prenosa (x GB na mesec) in verjetno še kakšno "fair use" klavzulo.
Kakšen link bi pomagal...
Marcel P. ::
A.L.P PECA je podjetje za razvoj in trženje produktov Koroške. Na njihovi spletni strani pa ne piše kaj dosti o njihovi ponudbi interneta:
http://www.alppeca.si/projekt/index/v_i...
Njihov osnovni namen je omogočiti tudi podeželju Koroške širokopasovni internet in nudenje internetnih storitev ni njihova edina in primarna dejavnost.
So mi pa poslali neko brošuru, kjer piše, da bi mi montirali anteno z vgrajeno radijsko napravo.
Gre to za brezžični ali za satelitski internet? Kakšna je sploh razlika? Kot sem že napisal, se res ne spoznam na te stvari, zato sem mislil da je brezžični internet in satelitski internet ena in ista stvar.
kakšna je običajna omejitev prenosa?
Kaj lahko s tako povezavo počnem? Kaj ne morem?
Pošiljam maile? MSN? Radio po netu? TV po netu? MP3? Filmi? Video posnetki?...
http://www.alppeca.si/projekt/index/v_i...
Njihov osnovni namen je omogočiti tudi podeželju Koroške širokopasovni internet in nudenje internetnih storitev ni njihova edina in primarna dejavnost.
So mi pa poslali neko brošuru, kjer piše, da bi mi montirali anteno z vgrajeno radijsko napravo.
Gre to za brezžični ali za satelitski internet? Kakšna je sploh razlika? Kot sem že napisal, se res ne spoznam na te stvari, zato sem mislil da je brezžični internet in satelitski internet ena in ista stvar.
kakšna je običajna omejitev prenosa?
Kaj lahko s tako povezavo počnem? Kaj ne morem?
Pošiljam maile? MSN? Radio po netu? TV po netu? MP3? Filmi? Video posnetki?...
amigo_no1 ::
IMHO precej drago...
Nekje proti koncu sem nalepil en link za dvosmerni dsl
Za vse željne satelitskega interneta
Na njihovi strani (www.alppeca.si) je samo naslov "Hitri internet na podeželju" , to pa je tudi vse (če mene vprašaš je tole kar obljubljajo precej zavito v meglo).
Lahko pa jih seveda tudi osebno pokličeš in vprašaš iz prve roke.
Nekje proti koncu sem nalepil en link za dvosmerni dsl
Za vse željne satelitskega interneta
Na njihovi strani (www.alppeca.si) je samo naslov "Hitri internet na podeželju" , to pa je tudi vse (če mene vprašaš je tole kar obljubljajo precej zavito v meglo).
Lahko pa jih seveda tudi osebno pokličeš in vprašaš iz prve roke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
ChelseaFan ::
No ta internet od ALP Pece bi tudi jaz imel, ker nimam nobene možnosti za drug dostop, razen za satelitski, ki pa je malo zasoljen s ceno
Na njihovi strani sedaj že piše, da je to zadevo možno dobit s tem da je priključnina 395€, to je pa za mene še vedno malo preveč!
Upam, da bo cena kaj padla kajti potem bi se ta internet splačalo vzet! Me pa res zanima če so kakšne omejitve z downloadom pa s tem? Mogoče ve kdo kaj?
Na njihovi strani sedaj že piše, da je to zadevo možno dobit s tem da je priključnina 395€, to je pa za mene še vedno malo preveč!
Upam, da bo cena kaj padla kajti potem bi se ta internet splačalo vzet! Me pa res zanima če so kakšne omejitve z downloadom pa s tem? Mogoče ve kdo kaj?
ChelseaFan ::
Kar tak sem mislil, če kdo slučajno že ima ta internet in če ima kakšne izkušnje s tem. Se bom kar pozanimal!
dolenc ::
Jst sem imel brezžični internet, pri drugem ponudniku, sicer sem bil zelo nezadovolen z delovanjem, sam lahko bi se reklo da sem mel pa zelo ugodno ceno.
Tehnologija je čisto ql, centrala je itak adsl, vdsl ali od kogarkoli že imajo vode, ker sem siguren, da svojih nimajo, do uporabnika pa namesto da bi po bakru prišlo pride brezžično.
Da imaš lahko ta internet more biti v tvoji bližini postavljen oddajnik, to se seveda pri njih pozanimaj. Z vremenom ni nobenga problema, kar nekateri mislijo, pingi so vredu (pri meni sicer samo kratek čas ) tud drugače uporabnik ne opazi razlike napram barku.
Zdej kašen je pa ponudnik, to pa ne vem, moj ni bil ravno najboljši, več si lahko prebereš tu.
Tehnologija je čisto ql, centrala je itak adsl, vdsl ali od kogarkoli že imajo vode, ker sem siguren, da svojih nimajo, do uporabnika pa namesto da bi po bakru prišlo pride brezžično.
Da imaš lahko ta internet more biti v tvoji bližini postavljen oddajnik, to se seveda pri njih pozanimaj. Z vremenom ni nobenga problema, kar nekateri mislijo, pingi so vredu (pri meni sicer samo kratek čas ) tud drugače uporabnik ne opazi razlike napram barku.
Zdej kašen je pa ponudnik, to pa ne vem, moj ni bil ravno najboljši, več si lahko prebereš tu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezžični internet - brez omejitve prenosa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 37018 (17489) | modelno1 |
» | 2-way SAT.NET: edina trenutna rešitev za 'pozabljene'Oddelek: Omrežja in internet | 2816 (2395) | zee |
» | simobilov internetOddelek: Mobilne tehnologije | 2295 (2155) | Ice-Heki |
» | Internet pri notesnikih!Oddelek: Omrežja in internet | 1523 (1213) | 'FireSTORM' |
» | Kako met ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1799 (1193) | Jinto |