» »

Kako met ADSL

Kako met ADSL

Ex0rC|5t ::

Torej, sem oddaljen 5104m od centrale za adsl...siol mi noče delat, češ da sem predaleč in čeprav bi mi delali, bi imel slabe pinge (važni so mi bolj pingi kot max download), kabelske tudi ne bo ker nas je premalo zainterisiranih, satelitska pa je vse bolj čudna ko jo spoznavam in se mi zdi da je sploh ne moram jemat resno...rabim širokopasovni internet (ADSL, Kabel,itd) z majhnimi pingi, pa bom najsrečnejši človek na svetu.

Če ima kdo kake veze pri siolu ali pa telekomu in bi mi lahko pomagal priti do interneta, bi ga zelo zelo lepo prosil če tukaj odpiše.
Lp vsem

Sami ::

Moja punca ima ISDN je pa 16km od centrale, hotela je tudi ADSL in rekli so, da si za ADSL lahko oddaljen največ 11km od centrale.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

nikooo ::

Pri nas je blo tko občina je morala zbrat 30 prijav in ko je blo so priključili! Jaz sem čakal na ADSL 1 leto pa pol... Probi se z kom ki je v bližini tebe doma in tudi hoče met adsl dobit in ukrepajta skupa :) .

Ex0rC|5t ::

tudi jaz zaj čakam kako leto in pol, na naši vasi pa je samo 33 hiš, pa še od tega so sami stari ljudje, ki sploh ne vejo kaj je internet, ostali pa ne bi bili pripravljeni plačat toliko za internet.
Meni je osebno rekel admin na SiOLovi strani, da bi nas moralo biti vsaj 20, da bi se jim splačalo delat centralo.

Ex0rC|5t ::

že obstaja kaka povezava, kot je satelitska, recimo skydsl ali pa kaj takega, le da bi bilo dvojesmerno in za to ne bi rabil rabit imzulzov, ko bi šel na internet?

Ali pa wlan?:\

iNN ::

Jest sm 13 KM od centrale pa mi vseeno dela, mors pozna taprave ljudi, tut men so prej tezil kao da ne morem met ... , pol sm pa zvedu da od sosolca fotr dela na telekomu, sm ga poklicu a uprasu, nasleden teden so zrihtal, povezava dela tko kot je treba !

Keyser Soze ::

Če maš veze se da marsikaj zrihtat. Ampak strojne omejitve so še vedno glavne. Imaš lahko povezavo. Ampak je ta minimalna oz. nekakovostna. Kakše hitrejši ADSL odpade, ravno tako Siol TV, ipd..

Jaz sem oddaljen 1km od centrale, ta pa 7km od centrale, kjer je že ADSL, pa ga še vedno nimamo. Vsi samo govorijo, bo že, še kakšen mesec, je treba samo nekaj preklopit v centrali pa bo... Bull. Ta Telekom je za en drek.

Satelitska povezava pa ni OK. Predrago + prešvoh.

P.S.: A kdo ve, če bo v Slo ADSL morda bil brez ISDNja kot predpogoj, ali lahko samo ubogamo in šaltamo na ISDN ter nato še na ADSL??? Čisto slovensko.:|
OM, F, G!

OldSkul ::

Eni bi že lahko vedeli, da je problem velikokrat tudi kabel, ki je položen pod zemljo, se pravi ali je kaj štukan in ostale zadeve.

sajhika ::

Evoga moj nasvet greš na njihovo stran izpolniš 30 prijav za tvoj kraj in evola :D

Pri men je delovalo;)

fRiK0 ::

Najdi nekoga blizje centrali pa naj on vzame dsl, pa se preko wireless povezita...
Hvala

LP Tadej

Tody ::

ti::a dejte mi priklopit adsl
siol: ne nemormo ste predaleč
Ti: dej te no...
siol: ne mormo...
// in tako nekaj časa
siol: okey vam damo ADSL osnovni paket...
ti čez 2 dni: pi**e zaj** siolovske tok jim plačam pa nč ne dela....

nauk zgodbice nemoreš premagati fizičnih omejitev :D

iNN ::

Ze res ampak (vsaj mislim tako) so oni te fizicne omejitve rekl tko mal z rezervo zato k oni nekako morjo garantirat da tm kjer postavjo ADSL pac naprava dela, no in ce bi oni dal cisto uno fizicno mejo ki je dejanjska in je na nevemkolk metrih od centrale bi tvegal da pac neki procentov ADSL paketov, ki bi jih postavl ne bi delovalo zaradi razlicnih razlogov (slaba zica... ) in dejavnikov tko da bi pol mogl to oni pospravlat in to bi bli spet dodatni stroski (pac njihovi delavci rabjo placo (tolk visjo ce naredijo tolk nad ur)) in to bi se jim mislim da ne izplacalo torej so pametni in so dali rajsi nekoliko krajso mejo kot pa je dejanska in tko nimajo takih problemov oz. ce jih majo jih nimajo tako veliko kot pa bi jih imeli v takem primeru k sm ga navedu zgoraj
==

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: iNN ()

Mavrik ::

Fak... če je preslab signal za ADSL potem lahko poznaš papeža osebno pa ti stvar ne bo delala. Priklopijo te že lahko, samo potem se ti modem sihronizira pod 1Mbit, mel boš neprestane izpade, velike odzivne čase.

SiOlovci te ne zavračajo zato ker te ne marajo... :\
The truth is rarely pure and never simple.

a1b6d7 ::

a bi mi lahko kdo malo razlozu kk je s to satelitsko povezavo
-kolk priblizn stane pa kk deluje, kk je ce mas prenosn racunalnik pa kaksne so se druge moznosti brezzicne povezave.
(sm neki slisala da lahk imas kartico ki jo vstavis v rac, pol ti pa internet dela-lahk da je to satelitska povezava)

prosim ce mi kdo to mal razlozi-prednosti in slabosti
hvala ze vnaprej!!!8-)
xxx_wanaknow

Jinto ::

EDIT: Opazil zdaj - ne obujat 2 leti stare teme :). Satelistka povezava ponavadi potrebuje uplink povezavo(dial-up, gprs...), dvosmerni satelitski internet v Sloveniji ponuja sensolink, cene pa gredo od 30.000 sit na mesec za internet dostop + 300.000 začetni strošek opreme.
Za brezžični internet obstajata tudi GPRS. GPRS ponujajo mobilni operaterji, dela pa povsod kjer je GSM signal, je pa počasen.

Če imaš možnost ADSL, vzemi ADSL(oziroma VDSL po novem). Alternative so ponavadi bolj bedne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jinto ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj mi Telekom ne omogoči ADSL-a?

Oddelek: Omrežja in internet
382979 (1724) Pyr0Beast
»

Siolov ADSL 2+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9113734 (7737) Jan987
»

Adsl - v našem kraju sploh ne nikoli

Oddelek: Omrežja in internet
382354 (1356) JeRcO
»

Adsl in oddaljenost od centrale

Oddelek: Omrežja in internet
463775 (2736) PROTOTIP
»

Za vse ki imate Siol TV

Oddelek: Omrežja in internet
222310 (1192) pujsek_

Več podobnih tem