» »

Vrednost predmetov v zavarovalniškem svetu

Vrednost predmetov v zavarovalniškem svetu

Go-ahead ::

Ni mi jasno, kako zavarovalnice določajo vrednost stvari, od avtomobilov do gospodinjskih aparatov,...

V primeru totalnega uničenja stvari je namreč ta vrednost pomebna. Če je to tržna vrednost, me zanima na kakšen način jo določajo??

Saj imam tudi sam določeno predstavo, kako naj bi to potekalo, vendar me zanimajo vaša mnenja.

paljer ::

Zavarovalnica za par tisoč zavarovancev, ki zavaruje enako stvar ( npr. hišo ) izračuna povprečno škodo na zavarovanca, pribije določen del še zase in tako dobiš velikost premije, ki je vplačana. V primeru, da ti hiša zgori boš dobil maximalno škodo vrnjeno, ostalim tisočim se ne bo ugodilo nič, zavarovalnica bo pokrila vse svoje izdatke + imela bo določen profit. Tako nekako deluejo te zadeve, če odštejemo možnost, da se zavarovalnica še dodatno zavaruje pri pozavarovalnici.

perci ::

Eno je eurotax, drugo je pa lasten softwer zavarovalnic, ki vsebuje podatke o vrednosti novega vozila od katerega se odšteje letna amortizacija (ne vem po kakšni stopnji). Zdej za določeno vozilo se predvideva, da ima pri določeni starosti določeno število kilometrov. Na podlagi št. kilometrov se torej tudi lahko naredi določen odbitek (če je število km večje od predvidenega).

Go-ahead ::

Ali vam je kakšen zavarovalni zastopnik že dal konkreten odgovor, kako bi se v primeru škode obračunala določena škoda?

Tody ::

Pri kraji avtoradia so zahteval originalen račun in od tega odštel 10 % letne amortizacije (radio je bil leto star)... Je pa dost odvisno od tega kakega zavarovalnega agenta imaš :)

Go-ahead ::

Se mi je kar zdelo.

Stvari zavarujemo, nihče pa ne ve kaj bo v primeru popolne škode dobil plačano.

Vikking ::

go-ahead: to je zato ker veliko ljudi mislijo da so zavarovalnice dobrodelne ustanove, in na okencih komaj čakajo da bodo lahko vsakemu izplačale škodo. Recimo ko zavaruješ hišo imaš zelo veliko opcij kako zavaruješ, zakaj lahko zavaruješ hišo za 100€ ali pa 1000€ se boš spraševal ko bo prišlo do škodnega primera. Prej se itak nobeden ne vpraša, samo da je najceneje, potem pa folk ugotovi da sploh neve kaj je zavaroval.

Če imaš veliko vprašanj si piši na list, ko pride zav. agent pa z listom na plano in ga vpraši vse možne varjante četudi se ti zdijo neumne. Recimo kaj se zgodi če pade z moje strehe strešnik na moj avtomobil ali na sosedov avtomobil za nesrečo pa je kriv veter, kako to zavarujem....

Pri teh vprašanjih boš hitro ugotovil sposobnost agenta, pripravljenost agenta da ti posreduje informacije.. rabiš agenta ki ti bo SVETOVAL ne pa prišel pobirat denarja, kar se prepogost zgodi, sami pa imamo velikokrat napačne predstave o tem kako smo dejansko zavarovali.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Na cesti
854214518 (205) jeremenen
»

Ciganija sklepanja zavarovanj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12215911 (12209) solatko
»

avtomobilsko zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5012625 (7801) BCSman
»

Prometna : naredil škode za 80€, sedaj moram plačat 300€ več zavarovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8018087 (14902) dj_uro
»

Zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5224420 (23038) igor37

Več podobnih tem