» »

Mobile MSN preko GPRS je ceneje kot SMS ?

Mobile MSN preko GPRS je ceneje kot SMS ?

Pesimist ::

Ali bi se splacalo MSNjat preko GPRSa napram SMSom? Oz ve kdo kolko ena seansa MSNja torej cirka 50 sporocil stane, oz kako veliko je 1 MSN sporocilo?

Cena GPRSa na kB 1,00 SIT(0,0042 €)/kB do 1MB, 0,10 SIT(0,0004 €)/kB od 1MB

kar da 50 SMS sporocil po 20Sit je enako 1000Sit
kar da x MSN sporocil po X kB je enako 1000Sit/1Mb

Reje podam v SIT drugace se pogovarjamo v preniskih decimalkah :D

ales85 ::

Jaz skoraj vsakodnevno uporabljam MSN preko mobitela. Uporabljam aplikacijo Mig33, ki mi je zelo všečna, zagotovo pa porabi mnogo manj podatkov (denarja) kot pa 50 sporočil. Mesečno porabim približno 5-10 MB (60-70% za MSN). Sploh pa je ugodno preko paketa Itak, pri katerem imamo tudi prvih 10 MB v mesecu zastonj, torej imam celo zastonj pogovore.

Upam da sem pomagal :)

Pesimist ::

zanimivo :D

Edino vseeno bi se me zanimalo kolko to znasa torej kolko sprocil lahko poslem in sprejemem z 10Mb. Paket itak pravis. No jaz sem o simobilu razmislal ce pa ma mobitel 10MB vsak mesec pa wow :D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

;-) ::

kolko sprocil lahko poslem in sprejemem z 10Mb


Ogromno:D Napiši v beležnico za 10 mega podatkov-crkneš zraven.

DonPierre ::

Ko je že ravno tema in ko je bilo že ravno omenjeno 10MB. Nisem si ravno na jasnem, al je to vsak mesec znova, al samo na začetku, kot nek bonus, ko podpišeš pogodbo. Ker men kar veselo štepa cente na računu ob uporabi gprs-ja, tud če je manj kot 10 MB (al je kaj drugega - razsvetlite me prosim). Aja, itaq, paket je itak:)

Tnx

Pesimist ::

EWEER: verjamem to samo ce mislim uporablat kot MSN torej meti to java aplikacijo na nokiji 6131 zaenrkat vkluceno v ozadju. A ne pomeni to da bo zrlo kB/s tudi ce idlam? posiljanje, sprejemanje podatkov do servera da sem se ziv?

Vglavnem zaj sem instaliro java verzijo zgoraj omenjenega programa, vklopo GPRS na mobipaketu. V kratkem pa mislim it po N95 in itak paket te :D. Mobitel ma drazjo nokijo samo ce mi dajo 10Mb zastojn vsak mesec so me prepricali :D

Pesimist ::

ales85: ce si se tu. A mi lahko poves nastavitve za mig33. Sem instaliro mig33 Version 3.02 Lite ampak al dam IP al http. Vedno failne conekcija na nokiji. GPRS definitivno deluje.

SynTax64 ::

|Sawyer|: Daj naj se prek TCP konekta.

Sem raziskal kar se tiče Itak paketa, da dobiš 10MB gratis podatkov in mislim da to nebo držalo, NA ŽALOST.
Če se pa motim, pa me naj nekdo popravi ;)

Pesimist ::

sem probal vse nix se ne konekta. Error vedno fukne hm... pa wap in planet definitivno dela. Pa se bil sem na njihovi wap strani pa probal tam resit in dal na 9119 port. Pa tudi ni sans noce se povezat. Vbistvu sem ze enih 4 MSNje sprobo pa se doben ne poveze. ;(( Java aplikacije se enostavno nocejo povezat zaj pa nevem. Mam pa tisti E znak gor. Ko pa wap dela pa se okol njega kvadrat postavi. Pri java aplikacijah pa niti pokaze nena Eja.

Jaz sem tudi raziskal nikjer nix ne pise o 10MB free. Verjetno kaksna stara akcija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

ales85 ::

Smrkec007 to drži glede brezplačnega prenosa podatkov do 10 MB. Ko presežem to mejo mi pa računajo po 0.1 nekdanji SIT na 1 KB. Na račnu še vedno piše koliko znese podatkov za plačati, vendar je zadnja postavka ponavadi po tem 10 MB popust GPRS za ..... nekaj takšnega in ti tam odšteje znesek kakršen je pač do vrednosti 10 MB.

|Sawyer| res to deluje, ker sem zadevo uporabljal tudi že pred Itak paketom na Študentskem in je bilo isto. Samo popust so dali tudi na Itak paket.

SynTax64 ::

Hmmm tale Itak paket mam že dobri dve leti pa še nisem na računu zasledil tega.
Pri naslednjem računu bom bolj pozoren na popust, upam da je res, meni bi ugajalo.

Reaper ::

ravnokar sem klical na mobitel in stvar preveril. Ta ugodnost je veljala v določenem promocijskem obdobju ŠTUDENT NAJ BO, ki je zajemala mobilne aparate MOTOROLA E1070, MOTOROLA V975 in SONY ERICSSON Z1010. Če ste sklenili naročniško razmerje takrat in vzeli enega od teh telefonov, potem vam velja prvih 10MB podatkov zastoj.Meni to žal ne velja

LP

Pesimist ::

se mi je zdelo. :O Nasledni je torej za 2000Sit/ 8.25Euro in ma 100Mb prenosa vracunano. No zdaj bi pa ze rabo podatke kolko sporocil je to oz v tem smislu :D. Z tem se verjetno lahko z 10 ludi vsakdnevno pogovarjas pa nebos zapuno ne? Mogoce ma simobil te kaj nizje ponudbe hehe.

Anyway moj problem se je vedno da doben program noce delovati oz se povezat na net. A moja N 6131 ni kompatibilna z takii zadevami al kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

PaX_MaN ::

En link, kjer je polno messengerjev za telefone Nokia serije 60, pa še link za serijo 60v2 (ker ne vem katera serija je 6131). Sicer pa je na www.getjar.com veliko aplikacij za telefone, če bo kdo rabil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

blre ::

A ima kdo izkušnjo, če deluje mig33 tudi na SE K610I?
www.aktivnadieta.si

iskra ::

Jaz uporabljam mig33 (na Nokii 6230) in je super za tistih par debat na teden, ko sem kje na poti. Edino je malo hudo, če je oseba na drugi strani pred računalnikom :D

S tem programom imam en sam problem: ne morem menjati gesla za MSN. Enkrat sem ga spremenil iz varnostnih razlogov (my computer has been compromised) in ga potem nikakor nisem mogel spremenit na mig33 serverju... Štala v glavnem, sedaj imam spet staro geslo in sicer ********* - vsaj tako mi napiše :\
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iskra ()

Pesimist ::

hm malo sem nokija forume bral in tam pise baje da negre uporablat teh programov oz so naredli neki proxy blabla za njga. Ki pa nevem kaki IP, wap, password in usernaame bi nej fstavo da zacne delovat.

Kolko zgleda je to Series 40 z telefon ker to ven fukne ko 6131 dam searchat na nokija.

SynTax64 ::

bIre :
A ima kdo izkušnjo, če deluje mig33 tudi na SE K610I?


Jaz mam SE k610i pa imam kar se tiče programa Mig33 kolikor toliko slabe/dobre izkušnje.
Slabe : zato ker ko ti pri MSN-ju kdor odpiše se ne vidi celoten text (pri kratkih besedah):|
Dobre : gre prav lepo pošiljat SMS-e brez zakasnitve.

Sam uporabljam za MSN na telefonu quickIM ;)

PaX_Man : Tebi pa najlepša hvala za ZELO uporaben link.

Vanquish ::

kaj mi lahko kdo pove kak aktiviram mig33? Namreč registriral sem se, dobil kodo po SMS, sedaj pa ne vem kaj dalje. Loginat se ne morem na aplikacijo, mi napiše invalid username al nekaj takega, activate opcije tudi nikjer ne vidim. Prav tako sem se probal prijaviti na spletni strani, kjer se načeloma lahko prijavim, dobim pa malo za tem tudi sporočilo, da se ne morem prijaviti - lahko pa gledam svoj profil etc.

Vanquish ::

mi že dela, očitno so rabili nekaj časa da se registrira moj username.

Sem pa zdaj uspešno naložil voipdiscount, ki mi tudi kliče kot je potrebno. Glede na to da je tukaj pošiljanje sms-e nekaj ceneje kot pri ostalih ponudnikih me zanima, če je kakšen način da tudi preko gsm-a pošiljam preko tega voip in ne preko običajnega - mobitel?

Pesimist ::

ma kdo GPRS mini od vas? Edini program na svetu ki bi mogoce mojo nokijo enejblo stran ze par dni nedela, ovi user se pa ne javi picko!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

kurjač ::

Za MSN v telefonu lahko uporabite tale link:
http://mob.ebuddy.com
Ne potrebuješ nobenega programa na telefonu. Samo link vpiši na URL pa dela ko raketa.

Zadevo se da sprobat tudi preko PC-ja:)
http://www.ebuddy.com/mobile/

Pozdrav

Pesimist ::

Meni je uspelo nastavitve v nokija ki nima teh funkcij z pomocjo onega finega decka na nokija forumah. Deluje odlicno :D pa testiranje kolko pride par sporocil in signin :D

edit: sign in + 7 sporocil prislo le 4 Sit. Sama prijava pa 2 Sit. Tak da 7 sporocil ce pride 2 sit grobo receno lahko za 20Sit cene SMSa poslem okrog 70 sporocil preko MSNja vec ali majn.


Kurjac ta zgleda zanimiv link hm, bom probal kasneje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

uh uh. Ne morem priporocat ebuddya lol. Samo signin je stal 21 SIT!!!!!!!! JAva aplikacija rox!!!!

Pesimist ::

QuickIM tudi porabi prevec z loginom 13Sit. :\


Do zaj mi je ThumbXP IM se najugodnejsa zadeva http://www.sharewareplaza.com/ThumbXP-I... . Cim majn grafike. Celi ekran okno za pogovor in vse prek pisejo v eno okno. Signin pa samo 2Sit po Mobi ceniku. Sicer cim majn grafike je relativna zadeva sej nebi smelo meti vpliva na java ppse instalirane na telefonu. Zato me se dodatno cudi od kak QuickIM tolko pozere.


Webmail ebuddy, QuikIM porabita ze samo z signupom prevec v kolikor mas taki telefon ki nemore konstantno laufat MSN seveda.

Kaj ma kdo taki telefon v kerem se samo logina potem pa zadeva laufa v backgroundo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

kurjač ::

Dejte prosim rajš napisat kolk KB se porabi, da se skonektaš na MSN. Zaradi različnih naročnin so razlike v ceni ogromne.
Evo, če se jaz z ebuddy-jem samo skonektam na MSN mi števec GPRS zabeleži: Prejeto 8,2KB in poslano 3,6KB. V mojem primeru z naročnino Itak me stane slabih 1,2 SIT
Če bi uporabil Izimobil (prvi 1MB =1300 SIT) pa slabih 16 SIT

Pesimist ::

To so samo signupi brez nadaljenega sarjenja, niti odpiranja oken pogovorov sej nevem ce se to steje pri ebuddyu ki deluje bol kot kaki direkt stream z neta.

ThumbXP IM : poslano 603 B, prejeto 662 B. Zadeva pa je bila povezana celo noc od 00:00 do 6:10. Medtem doben sicer ni nic poslal.
Ebuddy: poslano 5095 B , prejeto 6384 B
QuickIM: poslano 2628 B , prejeto 6724 B


To so vsi do zdaj kaj sem sprobal. Je pa res, da ThumbXP IM ima zelo malo podobnosti z pravim MSNjem. Bol 3 groba okna. V prvem imena kjer selektas pogovor, v drugem vsa sporocila, v tretjem kjer pises.
Ampak vseeno je za mene Thumb XP pravi zmagovalec, sej je preglednost res super in nerabis menjavat oken.

Zelo me je pa razocaral QuickIM saj pise na njihovi strani da je specificno dizajnan za malo porabo podatkov. Da direktno konekta na MSN servere in nic mimo proxijev and so on. Ce je to res kak lahko porabi 10x vec kot ThumbXP samo z signupom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

However. Danes sem mel moznost spobati vse te MSN cliente. Doben ne deluje zadovoljivo. Vse mi cirka cez 20 min idlanja avtomaticno z servera vrze. Kot da ne daje znakov da je se ziv. Ebuddy pa tolko Kb porabi da je ze skoraj kriminal. :D

Edino kaj je jmirc zadovoljivo deluje lol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

kurjač ::

Sawyer lepo, da si si čas uzel. Hotel sem namestiti ThumbXP pa žal mojega Sagem-a MyX-8 ni v podpori pri njih tak, da nisem niti poizkušal z namestitvijo. Včasih sem imel naložen IMHere (MSN) pa mi je vedno pri konektu težil z nakupom iger. Poraba je bila vsaj 2X večja samo za signup od ebuddy-a.
Mi lahko priporočiš kakšen dober brskalnik? Sedaj imam Opero mini.

Pesimist ::

probaj vseeno. Kompatibilnost je relativna pri javi. Zdaj sem probal se Nimbuzz in samo signup je tak dragi da mi mine. Program pa zgleda da edin od teh se deluje po 20 minutenm idlu. In tudi fenomenalno je izveden.
No sej ce mas tisti mobitelov itak paket je napram 20sit ko pri meni 2Sit login za tebe. Tak da ni tak boleca zadeva.

Moram napolnit mobi racun spet jutri ker sem dans enih 3 euro pokuro z raznim experementiranjem lol.

glede brskalnikov pa nimam pojma. Jaz se trenutno zanimam samo za chat. Irc in MSN. Irc ze mam in zgleda da super deluje. MSN se pa iscem. Ampak dokler nebom itaka vzel bo ocitno MSN se pocival ker davat 20-30Sit za login je ze mala kriza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

Zgleda da edino Nimbuzz drzi konekcijo v nedogled.

Porabi pa cirka 30kB za signi kar je po itak paketo samo 3Sit. po mojem trenutnem pa 40Sit lol. Za vsaki drugi paket kot 100MB za 2000Sit je pa zanemarljivo bilo kolko je pomoje.
Plus zna se uporablat Vocie call od MSNja. PAc mislim da je najbolsi program od vseh na razpolago in se dobro zgleda.

Torej za zacetek bom oba uporablal. ThumbXP za hitre pogovore, Nimbuzz za dalsa idlanja in always on client.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

Kaj ve kdo ce uporabla mobitel kaksen timelimit za GPRS prenos? Recimo 20min nix podatka pa prekine zvezo? To zgleda da je problem pri QuickIM in ThumbXP. Numbizz pa ostaja konektan v nedogled samo je zelo pozersni program. Zdaj se edino Mig33 testirat treba ko prav tako zelo malo porabi za signin.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Takojšnje sporočanje zamira (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5310140 (7568) bf4ed
»

Posiljanje iz (na) MSN-Telefon

Oddelek: Pomoč in nasveti
51790 (1678) ttommy
»

Mobitelov začetek leta – videotelefonija nič več brezplačno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
509466 (6756) CaqKa
»

Opera Mini 4 beta

Oddelek: Novice / Brskalniki
285008 (3891) jest10
»

Hipno sporočanje na mobilnih telefonih

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
314508 (3565) KoKi

Več podobnih tem