Forum » Elektrotehnika in elektronika » Nakup spajkalnika
Nakup spajkalnika
bluefish ::
Sicer nisem prepričan ali ta tema bolje sodi v Kaj kupiti, ampak vseeno.
Torej, odločam se za nakup spajkalnika. Ker se gre za bolj začetniško rabo, ne potrebujem neke vrhunske opreme. Če se le da, pa bi bilo dobro, da ima spajkalnik izmenljivo konico.
Kaj priporočate? Kakšno moč?
Torej, odločam se za nakup spajkalnika. Ker se gre za bolj začetniško rabo, ne potrebujem neke vrhunske opreme. Če se le da, pa bi bilo dobro, da ima spajkalnik izmenljivo konico.
Kaj priporočate? Kakšno moč?
teedy ::
Jaz mam Erso 30W, ko sem ga jaz kupu je bil okol 8.000sit, sem zelo zadovoljen s tem spajkalnikom.
kekz ::
Saj, lahko pa gre za lotanje 35 mm2 kablov.
Kot začetnike so nam v srednji šoli najprej dali za scinit vkup eno kocko iz 3mm debele bakrene žice. Za ta namen sem jaz uporabljal 125W lotkolben.
Drugače pa zdaj največ uporabljam: Ersa Multi-TC (regulacija v ročaju).
Kot začetnike so nam v srednji šoli najprej dali za scinit vkup eno kocko iz 3mm debele bakrene žice. Za ta namen sem jaz uporabljal 125W lotkolben.
Drugače pa zdaj največ uporabljam: Ersa Multi-TC (regulacija v ročaju).
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: madviper ()
madviper ::
Lahk pa nabaviš kaj domačega - Iskra 30W. Čudovita stvar, poceni in konjice dobiš povsod (tud doma si jo lahk narediš, če maš orodje ).
I'd like to do something crazy!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen spajkalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 56473 (4772) | matobeli |
» | Spajkalnik, watti in temperatura (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19150 (18074) | [D]emon |
» | Orodje za spajkanje/odspajkanjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4410 (3677) | BlaY0 |
» | Spajkalnik ISKRAOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5423 (3605) | balocom |
» | Kater spajkalnik?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4185 (4185) | Pyr0Beast |