» »

Web browsing špijunaža

Web browsing špijunaža

JamesBond ::

Zdravo! Nekaj razmišljam.. če mamo mrežo, ki je pod nekim "kuplenim" ruterjem ranga 100€ z factory firmware-om, a lahko kdo z enega random računalnika v mreži špijunira HTTP promet? Z windows networking monitorjem npr. vidiš samo kaj browsaš na lastni mašini, na od ostalih nič ne pride v log.. tak čist iz firbca me zanima, ker se mi zdi, da je to pač treba vedeti, če se da al ne :)

Edit: Ok, to se ziher da, kaj pa, če je ena mašina še za enim ruterjem, se da videti, kaj browsa?

bzp ::

Odvisno od routerja.
Če imaš dostop do linije, po kateri tečejo podatki, lahko špijuniraš.

Najlažji način, da se izogneš špijunaži je potem verjetno browsanje preko kakega počasnega public proxija?

Bakunin ::

>kakega počasnega public proxija? :\ :\ :\

kaj pa TOR ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bakunin ()

Ej, saj če kaka kul zadeva obstaja toliko bolje :) Do zdaj pač nisem dosti razmišljal o tem, če me kdo špijunira, saj tako daleč niti nimam kaj skrivati, ampak vseeno..

bzp ::

Ne. Če se hočeš izognit špijuniranju, moraš najprej zakupit oseben link do vsakega serverja posebej. Ker drugače te lahko ISP špijunira :D
OK resno, zato da sosed ne bo bral tvojih mailov se uporablja serverje s kodirano povezavo. S proxyjem ne dosežeš nič.

Ja, kaj pa, da nebo gledal, da na slo-techu forum čitam? :) Oni TOR z Firefox pluginom bom probal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amnesty International in partnerji izdali protiprisluškovalni program Detekt

Oddelek: Novice / Zasebnost
207801 (4755) zmaugy
»

Kako postati neviden na internetu?

Oddelek: Omrežja in internet
253869 (2952) Kamran
»