Forum » Omrežja in internet » Web browsing špijunaža
Web browsing špijunaža
JamesBond ::
Zdravo! Nekaj razmišljam.. če mamo mrežo, ki je pod nekim "kuplenim" ruterjem ranga 100€ z factory firmware-om, a lahko kdo z enega random računalnika v mreži špijunira HTTP promet? Z windows networking monitorjem npr. vidiš samo kaj browsaš na lastni mašini, na od ostalih nič ne pride v log.. tak čist iz firbca me zanima, ker se mi zdi, da je to pač treba vedeti, če se da al ne :)
Edit: Ok, to se ziher da, kaj pa, če je ena mašina še za enim ruterjem, se da videti, kaj browsa?
Edit: Ok, to se ziher da, kaj pa, če je ena mašina še za enim ruterjem, se da videti, kaj browsa?
- spremenilo: JamesBond ()
Najlažji način, da se izogneš špijunaži je potem verjetno browsanje preko kakega počasnega public proxija?
Ej, saj če kaka kul zadeva obstaja toliko bolje :) Do zdaj pač nisem dosti razmišljal o tem, če me kdo špijunira, saj tako daleč niti nimam kaj skrivati, ampak vseeno..
bzp ::
Ne. Če se hočeš izognit špijuniranju, moraš najprej zakupit oseben link do vsakega serverja posebej. Ker drugače te lahko ISP špijunira
OK resno, zato da sosed ne bo bral tvojih mailov se uporablja serverje s kodirano povezavo. S proxyjem ne dosežeš nič.
OK resno, zato da sosed ne bo bral tvojih mailov se uporablja serverje s kodirano povezavo. S proxyjem ne dosežeš nič.
Ja, kaj pa, da nebo gledal, da na slo-techu forum čitam? :) Oni TOR z Firefox pluginom bom probal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amnesty International in partnerji izdali protiprisluškovalni program DetektOddelek: Novice / Zasebnost | 7801 (4755) | zmaugy |
» | Kako postati neviden na internetu?Oddelek: Omrežja in internet | 3869 (2952) | Kamran |
» | PROXY vprasanjaOddelek: Omrežja in internet | 1622 (1420) | HellRaiseR |
» | Tor 0.0.9.1. - orodje za zagotavljanje anonimnosti na internetuOddelek: Novice / Zasebnost | 8482 (7968) | CaqKa |