» »

Firmware za netgear WGR614

Firmware za netgear WGR614

#000000 ::

A obstaja kak firmare, ki omogoča da vsakemu ki se hoče priklopit brezžično na net, pokaže login ?? Nekdo se mi proklopi vsake tolk časa, in mi gre na živce, ker tega original software ne podpira.

Zorro ::

Sej ne rabiš software za uštimat to stvar. Nastavljanje ruterja lahko urediš kar direkt s tem da greš na njegov IP (npr. http://10.0.0.1/) in se logiraš (glej navodila od ruterja). Po logiranju boš na levi strani dobil meni, kjer pod "Setup" izberi "Wireless Settings". Tu nato izberi "WPA-PSK (Wi-Fi Protected Access Pre-Shared Key)", v polju spodaj - "Security Encryption (WPA-PSK)", pa pod "Passphrase:" vtipkaj poljubno geslo, ki bo v bistvu geslo za Wireless dostop do omrežja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

#000000 ::

Ja to imam, ampak a obstaja kej za ta ruter kjer bi mogu uporabnik vsakič vpisat Uname in pass ko bi se hotu povezat. Al bi blo boljš kak AP nabavt, recimo kr fonero ?? ker ta naj bi to imela.

Zorro ::

Poleg tega lahko v meniju "Advanced-> Wireless Settings" določiš seznam wireless mrežnih kartic, ki lahko dostopajo do ruterja -> "Wireless Card Access List", oziroma gumb "Setup Access List". Tu pač izbereš, da do omrežja lahko dostopa le tvoj comp.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

#000000 ::

Tud to imam, ampak sem najdu da je bila priklopljena še ena mašina, katere ime mi je neznano, vsaj mojih ga nima nihče.

Zgleda pa pri meni stvar tkole, imam PC linux router, nanj so priklopljene vse žične mašine + ta tragični negear, netgar ima določen nek lokalni ip naslov preko katerega sploh lahko pride na net v bistvu dela kot AP, nanj pa je proklopljen (brezžično) samo en računalnik in občasno kak prenosnik.

Clarkconnect pa mi pokaže vse prikopljene mašine in tam sem sploh vidu da imam vesolčka 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Zorro ::

Pošteno povedano, od mene ni za pričakovati, da bi ti lahko kaj pomagal. Nisem neki poglobljeni poznavalec omrežnih povezav, sploh pa ne Linux-a, oziroma Clarkconnect-a.
No, ne glede na to, če se v samih nastavitvah NetGear-a ne da preprečiti zlorabe, potem ne vem kako bi ti lahko pri tem pomagal kakšen software zanj. Mogoče bi bilo edino kaj storiti na relaciji Clarkconnect - NetGear, in sicer, da bi se nekako omejilo IP-je iz NetGear-a z dodatnim logiranjem. Upam, da nisem bleknil kaj trapastega!:8)

Zadnji FW za NetGear WGR614v6 pa imaš tukaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wireless ne dela splj0h :D

Oddelek: Omrežja in internet
122228 (1916) burka
»

Wireless router vs. AP (Acces Point)

Oddelek: Kaj kupiti
182100 (1757) Ballau
»

netgear WGR614 kot AP na T-2 ?

Oddelek: Omrežja in internet
202288 (2089) trnvpeti
»

Kateri router?

Oddelek: Kaj kupiti
141704 (1444) kiFni
»

Katerega od teh 4 routerjev naj vzamem?

Oddelek: Kaj kupiti
303253 (2230) malinavc

Več podobnih tem