» »

2 zočni kartici naenkrat ?

2 zočni kartici naenkrat ?

cjen ::

Zanima me če je možno, da bi obe dve kartici (integrirana in PCI) delali hkrati, npr. v Winampu, MSNju, VirtualDJu. Skratka, ali obstaja dodatek za windowse oz kakšen trik, ker meni lahko dela samo ena naenkrat, oz vsaka drugače, ne pa obedve enako. :(

lp

sajmon ::

Pred časom sem zadevo prakticiral. V Winampu je delovalo brez problema. V nastavitvah Winapa si določil, da se zaženeta program dvakrat, potem pa v vsakem oknu posebaj določil, na katero zvočno kartico naj predvaja zvok.

wooted ::

možno je recimo da imaš na integrirani slušalke, na drugi pa recimo zvočnike...če se ukvarjaš z mixanjem uporabi Traktor...se lepo naštima v nastavitvah

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wooted ()

Izi ::

Vse je odvisno od BIOSa.
Lahko imaš dve ali več PCI kartice brez problema. Kako pa bo z integrirano zvočno pa se vedno odloči BIOS, kjer pa je na voljo nekaj nastavitev.
Torej niso važni driverji ali Opearacijski Sistem ampak BIOS, ki je ponavadi narejen tako, da če je integrirana zvočna vklopljena ne bodo delovale zvočne na PCI oz. obratno.

Poglej katere naprave ti Windows najde v "Device Managerju" in ali tam vidiš obe zvočni kartici, potem se igraj z nastavitvami v BIOSu. Poglej kakšne možnosti imaš na razpolago za integrirano zvočno. Najbolje je da je nastavljeno na "Avto", če taka nastavitev obstaja.

V "Device Managerju" moraš videti obe zvočni kartici in za obe moraš imeti naložene driverje (za vsako svoje). Šele potem se lahko začneš igrati z nastavitvani v programih. Vsak program, ki uporablja zvok ima nastavitev, katero zvočno kartico naj uporablja. Seveda pa lahko vsak program uporablja samo eno ali pa drugo zvočno kartico in ne obeh hkrati.
Lahko pa istočasno drug program uporablja drugo zvočno kartico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

cjen ::

Ja saj to sem hotel...da bi obedve hkrati delali, mislim, da bi oddajali čisto isti zvok, drugače mi pa obe dve delata kot je treba, imam tudi npr. pri MSNju tako naštimano da imam mikrofon na integrirani, zvočnike pa na PCI, to pa zato da mi ne piska če dam zvočnike naglas 8-) , drugače sem pa razmišljal, kaj sploh kompliceram, kupim razdelilec in to je to. Drugače pa za Traktorja vem da se da uporablajati več zvočnih.

tnx vseeno

lp

wooted ::

ni problema:D

SaXsIm ::

cjen, zato pa res ne rabiš dveh zvočnih.
SaXsIm

skerjanc ::

Kaj mi lahko negdo razloži kako v traktorju nastaviš da na eno zvočno gre zvok za zvočnike na drugo zvočno pa da gre zvok na slušalke?
Jaz ko sm probavu na traktorju pod nastavitvami sem lahko samo eno ali pa drugo zvočno kartico vklopil in nikoli obe na enkrat.

Lp. Skerjac

Naabo ::

Mislim da gre to lahko samo preko ASIO4ALL driverja (ASIO driverji od posameznih zvočni kartic tega ne podpirajo, razn kakšne redke izjeme istega proizvajalca - med tem ko na OSX dela to že po defaultu).

skerjanc ::

Hvala, uštimal vse in dela kot je treba :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki in slušalke istočasno?

Oddelek: Zvok in slika
494808 (4401) eric_cartman
»

2 zvočni kartici naenkrat?

Oddelek: Zvok in slika
91092 (1010) ql1max
»

2 zvocni kartici

Oddelek: Pomoč in nasveti
121069 (938) Urc
»

2 zvočni na 1x

Oddelek: Zvok in slika
191368 (1001) juhartg
»

dve zvočni kartici obenem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
192150 (1841) kokoon

Več podobnih tem