Forum » Pomoč in nasveti » Pomagajte! Nevem kako ustimat printer preko LAN-a
Pomagajte! Nevem kako ustimat printer preko LAN-a
David1994 ::
Imam prenosnika ki je brezzicno povezan na dostopno tocko, ta je povezana na switch, v katerem je preko kable povezan namiznik, ki ima printer
Rad bi ustimal, da bi jaz preko mojega prenosnika dal namizniku komando da mi neki sprinta, pa nevem kako
Tukaj je se en diagram da bo bolj razvidno kako in kaj:
Rad bi ustimal, da bi jaz preko mojega prenosnika dal namizniku komando da mi neki sprinta, pa nevem kako
Tukaj je se en diagram da bo bolj razvidno kako in kaj:
- spremenilo: David1994 ()
amigo_no1 ::
Daš printer v "Share" na namizniku (control panel/printer and faxes / model tiskalnika -> sharing )
Če se prenosnik in namiznik vidita ("File and printer sharing" vkllopjen) potem bo delalo.
Mora pa biti namiznik pričgan če hočeš tiskati na prenosniku.
Če se prenosnik in namiznik vidita ("File and printer sharing" vkllopjen) potem bo delalo.
Mora pa biti namiznik pričgan če hočeš tiskati na prenosniku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
kajzer ::
ponavadi jih samodejno skopira iz tistega računalnika na katerem je printer priklopljen oz naložen... vklopi skupno rabo datotek in tiskalnika, dodaj tiskalnik v skupno rabo, poizkusi če grejo datoteke kopirat iz enega v drug računalnik. če to dela na prenosniku klikneš dodaj tiskalnik - omrežni tiskalnik oz. tiskalnik priklopljen na drug računalnik in ga poišči...
jan01 ::
Ne bo šlo tako hitro, ker ima switch, ne router, tako, da obstoječo povezavo(ne mislim kabla ampak "softwarsko" povezavo, če povem po domače) ne moreš uporabljati(no lahko s hamachijem...)
V network connection rabiš narediti novo povezavo. Čarovnik te enostavno pelje čez postopek...
V network connection rabiš narediti novo povezavo. Čarovnik te enostavno pelje čez postopek...
David1994 ::
jan, bi mi lahko bolj podrobno opisal pot, ker se jaz ne spoznam prav dosti na povezave
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WIN7 priključitev tiskalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1158 (1076) | FiDeK |
» | Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XPOddelek: Omrežja in internet | 5674 (3640) | arozma |
» | Reševanje povezave s tiskalnikom Vista - XPOddelek: Strojna oprema | 2123 (2003) | nejcek74 |
» | LAN XP+Ubuntu (PROBLEM!)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1611 (1467) | bibip |
» | se da deliti printer?Oddelek: Omrežja in internet | 1318 (1127) | OSA |