» »

kako zapeči DVD

kako zapeči DVD

rs1975 ::

.mkv file hočem zapeči na DVD5. zato moram v nerotu uporabiti možnost DVD-ROM UDF, ker je pač file večji od 2GB.
sedaj pa moj problem: ko sem zapekel dvd sem ga za foro hotel zalaufati iz dvd-ja: ni šans, ne dela! kar pa je še huje se ga tudi prekopirati ne da na HDD, ker mi javi nek error (data error: cylindric chunk)

ima kdo kako rešitev? se za peko fajlov večjih od 2 GB uporablja kateri drug program ?

nima nobeden kakšne ideje? :(

R33D3M33R ::

Kaj pa če je DVD rom enostavno zanič? Speci datoteko na novega. Z UDF bi moralo delati bp.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

TRIROG ::

Pa nasplošno se bolj priporoča za pečenje DVDjev UDF ali ISO format?

sem rešil težavo taKO da sem dvd rom flashal z novim firmwarejem.

TRIROG,
udf dvd se uporablja takrat ko imaš za zapečti file, ki je večji od 2GB. navaden ISO DVD tega namreč ne podpira.

TRIROG ::

Vem ja ...

ampak glede na to da sta oba zapisa namenjena pisanju na DVD me zanima kateri je bolj kompatibilen ... ISO naj bi bil bolj zastarel ... UDF pa oh in sploh dober ... pa me ma da bi vse DVDje peku v sistemu UDF ... problem je le, ker nisem nikjer našel kaj se na splošno bolj priporoča, in ne bi rad imel problemov čez kakšnih 5 let ko bom probl brat DVDje posnete v ISO oz. UDF formatu ...

StratOS ::

Standard DVD standard ISO podpira podporo fajlom do 1 GB, dokar UDF podpira fajle tudi večje od 1 GB.
Kakšni predvajalniki ( bolj stari ) lahko imajo hude probleme predvsem z DVD video ali DVD audio zapisom v UDF obliki.

Prepričan sem, da bodo čez 5 let standardni DVD-ji in standardi zapisa in datotečnega sistema kot jih poznamo doslej že zastareli.

Kompatibilnost je predvsem na strani osnovnega standarda ISO, izpopolnjeni standardi niso kompatibilni za nazaj predvsem pri predvajalnikih.

Pri UDF imaš na izbiro tipe particije in različne datotečne verzije sistema datotečnega zapisa.
Pri ISO imaš tipična dva moda za obliko podatkov ter omejitve datotečnega sistema, tipično TOC strukturo ipd ...
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

ko sem v nerotu pekel filme v UDF formatu sem zasledil tudi opcijo za XBOX. po moje se še vedno bolj splača peči v standardnem ISO formatu. UDF je kvečjem izhod v sili, ko drugače res ne gre- primer snemanja .mkv filov.

jan01 ::

Iso (9660) je najbolj razširjen standrt, tako da se ga kar splača držati. Kakor vem iso podpira do 2GB
Glede udf. Že sedaj so dvd filmi v bistvu na udf v 1.02. Za sigurnost prenosljivosti uporabljaj kar to verzijo. Itak imajo višje verzije le izboljšave pri prepisljivih(rw) dvdjih...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 boot

Oddelek: Pomoč in nasveti
406640 (5961) s6c-gEL
»

pomoc pri burn programu

Oddelek: Pomoč in nasveti
91038 (960) fosil
»