Forum » Strojna oprema » Tezava z 3GB rama
Tezava z 3GB rama
Microsoft ::
Skratka, imam osnovno plosco 8K3A+, katera po specifikacijah podpira 3x1GB. Do sedaj sem imel 2x1GB in je delalo vse normalno. Prav tako dela tudi kombinacija 2x1GB+256MB. Zdej sem si pa kupil se enkrat 1GB, torej imam 3x1GB. In ne dela. Ko se racunalnik prizge, se niti RAM ne zacne presteva.
PC se ustavi pri Post kodi 49h, kar pomeni Calculate total memory by testing last double word of each 64K page. Kaj zdej to pomeni? Prav tako imam nalozen zadnji bios.
by Miha
PC se ustavi pri Post kodi 49h, kar pomeni Calculate total memory by testing last double word of each 64K page. Kaj zdej to pomeni? Prav tako imam nalozen zadnji bios.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
jan01 ::
Ko spreminjaš količino rama je dobro v biosu disablirati quick power on self test. Pa probaj še ročno nastavit frekvenco rama. Kaj pa če sprobaš tisti ram premakniti na mesto prvega?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jan01 ()
Cveto ::
To pomeni da se žal rami "tepejo" med sabo oziroma s plato. Take kombinaceje 2+1 in 2+2 so vedno bolj občutljive na take nekompatibilnosti. Meni je recimo 2+1 kombinacija ne eni plati delala, na drugi plati pa ista kombinacija ni delala. Probaj se zmanit na kašnem servisu da poizkusijo še z kakšno drugo palčko ali pa pač imej samo 2 giga. Jest itak nisem opazil neke razlike med delovanjem sistema z 2, 3 ali 4 giga rama, tudi pri zahtevnejših aplikacijah kot je recimo Solidworks, Photoshop itd...
Microsoft ::
Resil tako, da sem najprej nastavil na najpocasnejso delovanje (Normal) ter da sem eno nastavitev, ki je bila Avto, nastavil manualno. Kasneje sem se nekaj spreminjal nastavitve iz T3 na T2 in T6 na T5. So pa bile se neke druge nastavitve (enable/disable), katere so takoj spravile sistem v nedelovanje.
Se ena zanimivost, katere nisem kaj prevec vesel je ta, da imam 2,75GB in ne 3GB. Cveto, Exchange 2007 ti popaca 1GB se preden se zavedas, da ti zaradi tega inbound mail ne dela. Jst bi pa rad poganjal vsaj dva naekrat plus en DC. Tko da tale ram mi bo kar prav prisel.
by Miha
Se ena zanimivost, katere nisem kaj prevec vesel je ta, da imam 2,75GB in ne 3GB. Cveto, Exchange 2007 ti popaca 1GB se preden se zavedas, da ti zaradi tega inbound mail ne dela. Jst bi pa rad poganjal vsaj dva naekrat plus en DC. Tko da tale ram mi bo kar prav prisel.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
opeter ::
Pač Windows je drek, sploh pa to, da ti 32-bitna verzija v osnovi ne podpira celih 4 GB-ov. Recimo MacOS in Linux (v 32-bitni obliki) teh problemov nimajo.
Celo /3GB switch v boot.ini-ju kaj dosti ne pomaga...
Celo /3GB switch v boot.ini-ju kaj dosti ne pomaga...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje o dual channel RAMu?Oddelek: Kaj kupiti | 2234 (1063) | Mitja358 |
» | Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 20343 (10428) | bobi1992 |
» | Zamenjava za P5KC !Oddelek: Kaj kupiti | 1665 (1498) | s1m0n |
» | 4GB rama na operacijskem sistemu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9029 (7838) | opeter |
» | 4x1gb ddr2 ali 2(kit)x2gb ddr2 ? (4gb ddr2 rama)Oddelek: Strojna oprema | 2287 (1715) | CheapShit |