» »

Je takšna temp. grafične normalna?

Je takšna temp. grafične normalna?

trek@s ::

Gre za gigabyte 7300gs in ima v "mirovanju" ~60°C 8-O Je to normalno ali je kaj narobe? Gledal v biosu in dvema programoma, pa je povsod enako. Drugače so pa hladilna rebra na otip čisto mlačna...:\

nonenone ::

potem ni dober stik med rebri in čipom, demontiraj in namaži ponovno, lp

hladilnik sem vzel dol, očistil staro pasto in dal gor novo, pa ni nobenega izboljšanja.:\ Npr. v eni igrici mi je pod max grafičnimi nastavitvami šla tudi do 90°C8-O Zdaj sem dal gor en ventilator na 5V da je čisto tih, temperatura je pa v "idle" ~52°C v "full load" ~68°C. Upam da bo zdržala do takrat ko crkne.:D

nonenone ::

52-68 je že kr OK, bi rekel znosno normalno, lp

Azrael ::

Če je ta grafa po defaultu pasivno hlajena, take temperature, kot si jih izmeril na začetku, niso nič čudnega. Pravzaprav so še zelo nizke.

Dodaten zračni tok pa ne škoduje, GPU prenese še precej več, ampak so problem ostali vroči elementi v bližini, ki jim dodatno gretje ne koristi.
Nekoč je bil Slo-tech.

No, saj se mi je zdelo da so tale pasivna hlajenja bolj tako, sploh pri moji grafični, ki je bolj kot ne podn.|O Je pa zanimivo, ko potipam hladilna rebra - tik pod gpu-ju je precej vroča, npr. na koncu pa dosti hladnejša; bi reku na oko 10°C. Zgleda da slbo prevaja toploto hladilnik, iz česarkoli je že - najbrž aluminija.

Azrael ::

Pri pasivnem hlajenju je vedno tako, kot si opisal - stvar je hudo vroča, drugače ne gre. Zrak slabo prevaja toploto in zato mora biti hladilnik zelo vroč, da lahko odvede nastalo toploto.

Še primer, Vulcano7Cu. Hladilnik, ki je sposoben hladiti marsikateri vročekrven CPU, se kar prijetno segreje (nad 60°C), če je brez ventilatorja in je pod njim kakšen Celeron na S370 , čeprav velja, da se ti procesorji komaj kaj grejejo.

Nizke temperature pri pasivnem hlajenju, so samo v primeru, če se temeljiito pretirava z maso in velikostjo hladilnega telesa in zelo skrbno načrtuje obliko, samo današnja rač. roba in kilogrami high-tech hladilnhi teles pomeni dvoje povsem nezdružjivih svetov.
Nekoč je bil Slo-tech.

zcetrt ::

Nvidia 5700 go, v prenosniku... idle 50-60 stopinj. Za pozimi prijetno. Poleti pa... Ne grem na, kolena...
4.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Račnualnik nerazumljivo počasen

Oddelek: Pomoč in nasveti
402712 (1951) legice
»

Družinski server / HTPC za v dnevno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10613145 (9853) CoreySteel
»

hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
717775 (5614) M-XXXX
»

Lahko odstranim ventilator na 133MHz Pentiumu?

181288 (1031) Vlady
»

Vroča rebra na r8500 gpu

91013 (853) SkyNet

Več podobnih tem