» »

Resnična resničnost: Avtomobili in računalniki

Resnična resničnost: Avtomobili in računalniki

Slo-Tech - V torek (danes) 8. maja ob 18.00 na prvem programu TV Slovenija nikar ne prezrite Resnične resničnosti. Tokrat bo beseda tekla o povezavi sveta bitov in bajtov s svetom motornega olja.

Gost v oddaji bo Žiga Colja, ki v Tistega lepega popoldneva pripravlja rubriko o štirikolesnikih Osmi potnik. Govorili bomo o navigaciji v avtomobilih, pa o svetu zabave, ki ni več rezerviran zgolj za zadnje sedeže in še čem.

Prikazali bomo tudi malce nekonvencionalne načine zaščite proti kraji in se namerno izgubili nekje v naši deželi. Manjkala ne bo niti Kaja s spletnimi stranmi, seveda na temo navigacije in avtoakustike. V kolikor ste katero od prejšnjih oddaj zamudili ali pa nameravate kakšno od prihodnjih pa vam je na voljo video arhiv.

Pridirkajte pred televizorje, danes ob 18.00!

19 komentarjev

Phoebus ::

Kul, problem colje je samo eden- nima pojma o avtomobilizmu; njegova rubrika pa je ne review avta ampak frajerisanje kaj on vozi. Že pri samem opisu mu ni jasno kam avto cilja (ter seveda kaj take stranke pričakujejo); kaj šele ko govorimo o reviewu tehnike / vožnje.

Če toliko ve tudi o računalnikih toliko kot o avtomobilizmu, bo oddaja zelo poučna >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phoebus ()

elfin ::

problem colje je samo eden- nima pojma o avtomobilizmu

Saj je glih rekel, da nima avta.

roli ::

Bljak!
Tole je bilo totalno zanič.Tisti človeček pa tudi nima pojma o avtih.Z tistim,da zna samo navodila brat pa je to še potrdil.
http://www.r00li.com

christooss ::

Kaj je bla una prva igra za ena?

Samo OMG

Gost je bil pa povsem nepotreben. Večino stvari, ki jih je Tori omenil sploh ni vedel tisto kar je pa vedel je pa vedel res samo površno.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

mito1 ::

Bolje bi bilo, če te oddaje nikoli ne bi naredili. S takim gostom delate iz sebe nekompetentne cepce, zdraven pa še žalite gledalce. Predvidevam, da je povrh vsega Colja dobil še honorar. OK, se zgodi. Saj drugače ste prav uredu.

balocom ::

Ka če bi povedal in omenil vse stvari ke jih kažete.... ....recimo mercedesov sistem za razpoznavanje pešcev v temi...
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

C_maniak ::

jao, dejte se mal zresnit, no ... edini v redu pripravljen in uporaben prispevek je bil sergejev, ker ko sem videl coljo spet na ekranu s svojim bluzenjem in krnekimi odgovori: "oooooooooo, neeeeeeee spet!". tori bi sam povedal kar je pac povedal pa bi po mojem vec zvedli brez motečih vmesnih prekinitev. aja, pa nova voditeljica? kul. svetla točka oddaje. ;>

karafeka ::

Pa madona, pa sej je Colja pred oddajo verjetno dobil vprašanja in bi se lahko malo pripravil in se pozanimal, če že ne ve kaj o elektroniki in so njegova edina dobra točka stoenke.

robert512 ::

Tale colja je en teleban na n-to potenco !!!

Nima niti tolk pojma o avtomobilizmu kot povprecen uporabnik avtomobilov ;(
Kogarkoli bi tja povabl, bi znal kej povedat o stvareh kot so esp, abs, asr, ebd, radarji, tempomati, elektronski vbrizg, ... tale gumpec pa nima treh cistih :O

dzinks63 ::

karafeka ::

Ja dobro no, se zgodi, da imaš kako nesrečo (pubec je še mlad in neizkušen, sem gledal takrat tisto oddajo - verjetno je želel probat, če se odpre airbag :)),
ampak, da sem v RR od njega zvedel samo, da stoenka nima nobene elektronike je pa mal mimo.

Phoebus ::

Hehe, glede na komentarje sem pravilno predvideval da ve o elektroniki in računalništvu toliko kot o avtomobilizmu >:D


Ampak nekaj pa moramo priznati- prodati se pa zna, prodati; čeprav ga vsi kurcajo in se držijo za glavo ko ga gledajo, ga še kar kupujejo in rolajo. Fantje to je umetnost- znati prodati NIČ. Dejansko smo tisti ki kaj vemo in se ne prodajamo tako dobro tapravi papki >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phoebus ()

CaqKa ::

minmax tukaj si poglej kaj je elektronka:
Elektronka @ Wikipedia
Vacuum tube @ Wikipedia

tam ko imate ono novo napovedovlko.. jaz bi reko da se ozadje prehitro giblje (tiste navpične črte)

drugače pa imate na netu neko ful slabo kvaliteto.. ni bila prej boljša komrepsija?
ups.. glih kar vidim da je zgoraj gumb za višjo kvaliteto pa tudi za wmv obliko... zdaj je slika vredu :>

pri onem tipu.. colja.. jaz prvič slišim za tega človeka..
tak pavšalno privzameš da ga vsi že poznamo.. hkrati pa ga podrobneje niti ne predstaviš (predstaviš ga s tem da opisuje tehniko v avtih) ... kdo je ta tip, ki mu postavljaš vprašanja v tonu, kot da jih postavljaš bogu avtomobilizma. v sami oddaji se pa poleg vsega tip obnaša totalno nezainteresirano in zbija šale na račun stoenke... mislim da bi sam prispevek bil boljši če bi te zadeve sam povedal, namesto da on tako nezainteresirano in vzvišeno pleya.

moj prispevek k izboljšanju oddaje.

Loki ::

je bil kaj omenjen Darpa Challenge v oddaji?
I left my wallet in El Segundo

dzinks63 ::

lukanium ::

Ja, se strinjam s predhodniki, da je Colja samo znižal kvaliteto tokratne oddaje. Mimogrede, a se je še komu zdelo, da je bilo minmaxu nekoliko nerodno po nekaterih butastih odgovorih Colje? Meni je bilo ...

In kot je nekdo že omenil - a ni pred oddajo dobil (vsaj okvirnih) vprašanj, na katere bi naj odgovarjal? Minmax? Ker to je nekako običajna praksa pri tovrstnih oddajah, a ne? Za Coljevo neprimerno vedenje, nekompetentnost in neodgovornost (če si morda res ni vzel časa za pripravo na predhodno pripravljena vprašanja ...) seveda ne krivim ustvarjalcev oddaje - vi ste krivi le za njegovo izbiro kot "strokovnjaka".
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

C_maniak ::

Ja, je nekaj omenjal to (oz. Vsaj mislim si, da je imel v mislih to; konkretno itak ni povedal).
Glede minimaxovega odziva. Se je odzival še dost dobro glede na to, da postavis vprasanje, katerega razlaga bi lahko obsegala najmanj par stavkov, on ti pa prbije neko foro brezvezno. Itak si lahko mislis sam wtf?! Te pac preseneti, ker moras it dalje takoj.
Tudi ce je dobil vprasanja, se mu po mojem ni blo vredno pripravljat, ker je itak vseved in nasplosno sproscen komik. :\
ze takoj na zacetku tisti "ne nism tega reku! " (al neki v tem smislu) po tem, ko ga je minimax vprasal logicno vprasanje in bi colja lahko povedal dost vec uporabnega in dejansko primernega za prvotno vprasanje, je nakazal njegov odnos.

Eh, skoda za rr. Je pa res, da ste ostali izpadli zdej dost boljsi. ;)

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

minmax ::

Na vprašanje o tem kaj gostje dobijo v naprej. Gostje dobijo že ob povabilu teme (npr gps, parkiranje, varnost...) ter dan pred oddajo še podrobne teme, ne pa čisto natančnih vprašanj. Natančna vprašanja povzročijo, da se preveč hočejo držat tistega kar so si zamislili v naprej in potem lahko izpade gost po nepotrebnem nespontan.

Drugače pa hvala za komentarje, ja tale oddaja je bila malce drugačna kot običajno. Tema naslednje pa bo troboj MS Office, OpenOffice in Google Apps.

BigWhale ::

Meni je bila pa oddaja vsec.

Se pa vidi, da po novem voditelji posameznih rubrik berejo texte. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

s.p. ob delu

Oddelek: Loža
82581 (2161) NonPlusUltra
»

Več kot šestina Estoncev voli prek interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9836486 (31934) SkipEU
»

Diablo III guest pass (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
699194 (7426) tattoo
»

Danes se začenja CeBIT 2009

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
104047 (3154) nurmaln
»

Resničnost: Tehnologije seksa

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
325122 (2923) Tero

Več podobnih tem