» »

računalnik se ugaša ob up/downloadu

računalnik se ugaša ob up/downloadu

r0x ::

imam problem... računalnik se mi ugasne če kaj downloadam ali uploadam.... drugace dela vse lepo, le v takem primeru se po nekaj minutah izklopi. Včasi je še tako da moram računalnik oz napajalnik za nekaj minut izklopit, saj se drugace noce prizgati.
hvalezen bi bil za vsako pomoc :))

add: spremenil sem naslov teme... v prihodnje teme s takim naslovom brišem
  • spremenil: gkovac ()

333333 ::

Pregrevanje procesorja ali napajalnik najverjetneje. Poglej v biosu temp za procesor ce ni to poskusi z drugim napajalnikom.
Spiritual

John Abruzzi ::

Downloadaš, upload...? Razloži.

Dva programa za merjenje temperature: KLIK1 KLIK2

Zgodovina sprememb…

evo take so temperature:
System:36 , CPU:35, AUX:35, HD0:40, Core: 27 (vse v stopinjah)

sem tudi formatiral racunalnik in probal z napajalnikom od prijatelja a je vseeno ugasnil...
ko downloadam ali uploudam pa mislim tako da ponavadi crkne ko dam kaksen film da se downloada...

a res noben ne ve kaj bi lahko bilo?

amigo_no1 ::

Bootaj z live linux ploščka (knoppix ...) da vidiš ali so krivi windowsi.

John Abruzzi ::

A ne vidš da je formatirov že. Blo bi dobr če bi na servis pelov.

___ ::

ena stvar. nalož si drug program. ta ti laže. da je temperatura diska višja kot temperatura procesorja??:):) dj no mir. ni možn. če maš kao tko super hlajenje da ti proc ohladi na 35 stopinj...kar ti ne verjamem. potem bi ti tudi hdd hladilo. jaz naprimer ga imam skos okol 30 stopinj.( trdi disk mislim) procesor ima pa skos okoli 55 stopinj......pa imam na ohišju 2 krat 12 cm ventilatorja, na napajalniku 12 cm ventilator, na ram mi piha ventilator, na proc močan ventilator......pa mi procesorja pod 40 stopinj ne uspe ohladit..tud če dam vse ventilatorje na max( imam kontrole obratov...)

pojdi v bios pogledat.al pa si nalož drug program.al pa odpri škatlo pa poglej kako je kaj vroče okol hladilnika za procesor, hdd, matične, napajalnika......tudi mrežne kartice. če si formatiral zadevo in se ti ševedno pojavlja ta problem je skor zihr problm v hardweru. neki se ti pregreva pomojm. tisdte temperature k si jih navedel so garantirano napačne. če imaš v sobi 22 stopinj...kar je povprečje...je enostavno nemogoče da bi imel procesor le 35 stopinj s hlajenjem na vetr in hladilna rebra...razn če je kakšen prastari pentium.kar pa dvomim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ___ ()

___ ::

če se ti računalnik ugasne sam od sebe. in moraš počakat nekaj časa...potem morš počakat da se nekaj ohladi. pomojm. napajalnik si rekel da si že menjal.torej ostane procesor ali matična. v biosu imaš verjetno zaščito....če se ti zadeva pregreje, potem se pač ugasne. poskusi s kakšnim testom...ali pa kakšno igro požen.uglavnem karkol da obremeniš računalnik. tako da se ti bo proc segrel. če se ti ugasne...potem 100% veš da se zadeva pregreva.

ni mi jasno zakaj se ti ugasne ko kaj vlečeš oziroma nalagaš na internet? kaj pa ko brskaš po internetu? ti deluje normalno?
jaz bi na tvojem mestu poskusil še kakšno drugo mrežno kartico. si sposodil kakšno od prijatelja al karkoli.mogoče je kaj narobe z njo?

mogoče imaš mrežno kartico v bližini toplotnega vira....naprimer grafične kartice s slabo urejenim hlajenjem?al pa tv kartice?

uglavnem kakor sem že prej rekel. odpri škatlo in zalaufaj sistem. dj neki downloadat in ko se ti ugasne poglej kje je najbol vroče.seveda prej ne pozabi odklopit električni kabel da te nebo zrukalo! potipaj vse komponente. praviloma se nebi smel pri nobeni spečt. če pa je katera zeloooooooooo vroča..potem si skoraj sigurno našel krivca.sporoči kako je šlo..

evo sem si instaliral se everest pa mi pokaze take temperature

jan01 ::

Downloadaš in uploadaš s kom? kakšno imaš zaščito(antivirus, firewall, antispyware/trojan)?

ThinMan ::

Za hec, res malce banalno sm res probaj zamenjat oz. dodaj mrezno kartico. Mrtib je in v njej problem. Imel par primerov.

lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Matthew ::

Pa mal za info še napiš katere komponente maš v kompu (predvsem proc, plata).

MSI MS K9N Ultra
AMD ATHLON 64 X2 3800+
Leadtek NVIDIA GeForce 7900GT
TAGAN TG-480-U22 480W
SEAGATE 320Gb SATA300 Barracuda 7200
DDR2 1GB GeIL PC6400 800 DualChannel

Mislim, da imaš tole težavo:
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=100766.0

Sam imam namreč isto težavo in isto konfiguracijo (MSI K9N Ultra in AMD X2 3800+) . Očitno si nekje dobil malo starejšo plato, ki ima še shutdown bug. Poglej na zgornjem linku, če je tvoja serijska med tistimi, ki so prizadete. In če je, potem je pomoje edina rešitev, da jo neseš zamenjat za novejšo serijo - serijska ne sme biti tam na seznamu.

ombre ::

Če imaš MSI-jevo plato:

Mel sem par takih primerov. Pri priloženih nVidia gonilnikih (CD ki ga dobiš zraven plate) ne namesti gonilnikov za IDE in USB.In potem dela.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Sc0ut ::

Jap, zelo verjetno je bug s plato.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Slash83 ::

Jaz mam dokaj podoben problem...
V zadnjih par dnevih se mi je računalnik delno ugasnil parkrat - ekran postane črn, na monitorju utripa lučka kot da ni signala, kišta pa še laufa - ventilatorji.. Ko ga z tipko power ugasnem in zalaufam se tudi včasih zažene samo napajalnik in pa ventilatorji, slike pa ni.. če pa ugasnem napajalnik in zalaufam pa je vredu (večinoma)..

Ugasne pa mi tudi v kaki igri..

Računalnik sem sestavil februarja, težava pa se mi pojavlja zadnje 3 dni...
Temperatura procesorja ne pride preko 40C, plošča pa še malo manj

Mam pa AMD X2 4200+, Asus M2V, 1gb ram, 160gb IDE disk, Palit GF 7600gt,...

Ombre, pa ti potem dela USB, če ne naložiš gonilnikov? Ali naložiš kakšne druge?

Snegec ::

Večina plat bi morala zaznati USBje že ko naložiš SP2 XPje. Že dolgo nisem srečal plošče, katera po SP2 nebi zaznala USB naprav. Večina plošč ima itak v samih navodilih ali instalaciji, da so driverji za USB samo če imaš SP1 ali predhodne windowse. Kako sicer gre to pri Win2K sranju, ne vem.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

jst mam serijsko 601-7250-040k0605004103 in kokr razumem ma ta napako ane?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

računalnik se kar ugasne...

Oddelek: Strojna oprema
152134 (2006) seljo
»

Ugašanje računalnika

101402 (1141) angelusice
»

ugasanje_racunalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
121502 (1236) kubanc
»

Problem z osnovno ploščo MSI K9N Platinum

81212 (1106) BendeR
»

Katero plato AM2 priporocate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
524111 (2908) asus

Več podobnih tem