» »

Ugašanje računalnika

Ugašanje računalnika

Matthew ::

Dogaja se mi relativno beden problem. Bratu sem sestavil nov računalnik. Na prvi pogled vse deluje tako kot je treba. Ampak očitno to ni res. Nekajkrat na dan se namreč kar sam ugasne brez kakršnegakoli razloga. Brat medtem ne počne ničesar posebnega - igra eno namizno igro, ki je tehnično gledano nekje na nivoju pasjanse. Sama igra za problem ni kriva, ker se je dogajal že preden jo je inštaliral. Raznih virusev in podobnega na računalniku ni, ker je bil antivirus naložen preden je internet sploh začel delovati, težava pa se pojavlja že od samega začetka delovanja kompa.

Je možno, da bi imela mreža oziroma domač server prste vmes? Namreč: doma imam ruter in nanjga so priključeni moj namizni komp, komp od matke, bratov komp in server, ki je ves čas prižgan in na njem laufa Debian. Na serverju laufam Sambo in kadar hočem z bratovega kompa dostopat do datotek na serverju, se komp v tistem trenutku ugasne. Je torej lahko server na kakšen način vzrok vseh težav? Dostop do serverja iz mojega in matkinega kompa drugače dela brez težav že 2 leti.

Upam, da bomo skupaj našli kakšno idejo! Če kaj še ni jasno, lahko še natančneje obrazložim ...

amigo_no1 ::

Zamenjaj mrežno kartico/kabel na njegovem računalniku.

Hja, mrežna je integrirana na matični. Kabel pa lahko probam.

Drugače pa temperatura procesorja je dobrih 40 stopinj, tako da pregrevanje izključujem. Pozabil pa sem še napisati, da ko se komp ugasne (kot da bi ga izklopil iz elektrike), se ga ne da nazaj prižgat. Potem ga je potrebno izklopit prav ven iz štroma in nazaj, da se ga da spet prižgat sploh.

Kar sem gledal starih tem na to tematiko, bi bil možni krivec tudi napajalnik. V kompu je drugače LC6550 550W. SpeedFan pokaže take meritve:

http://shrani.si/?voltazapos0.jpg

Carmack ::

Kar velika nihanja v napetosti...Teli LC Powerji bojda niso ravno zgled stabilnisti ob obremenitvah...
Bi te prosil če napišeš konfiguracijo računalnika.
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

jest10 ::

Velika nihnaja? Le kje jih ti vidiš? LC na tej sliki daje napetost z nihanjem 0,05V
Za nihanje napetosti na CPUju pa je krivo napajanje na plati. In tudi to nihanje ne more biti krivo za ugašanje sistema, če laufa na privzeti frekvenci.

Konfiguracija:
AMD ATHLON 64 X2 3800+
MSI K9N ULTRA 2F
Corsair DDR2 1GB PC5300 667MHz
GIGABYTE PCI-E Nvidia Geforce 7600GS 256MB

Vse laufa na privzetih frekvencah.

gfighter ::

Možno da imaš nesrečo in da si dobil staro verzijo plošče, ki ima še shutdown bug. Poglej tole, tole(AMD64 nVidia Based board -> K9N Motherboard trouble info) in tole, preveri serijske cifre in nesi zamenjat če je tvoja plošča med prizadetimi serijami. Če pa si računalnik kupil nedolgo nazaj, pa zraven še napizdi e-misijevce, zakaj prodajajo robo za katero vedo da ima napako. Napaka je namreč znana že skoraj pol leta, simptomi so pa enaki kot jih imaš ti...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Serijska od plošče je res med temi, ki so navedene, da imajo napako. Očitno smo našli problem.

angelusice ::

Imam en problem-kupil sem namreč nov namizni računalnik par dni nazaj in takoj se mi je začela pojavljati ena težava, sliši se namreč čuden zvok, kot da bi nekaj strugalo znotraj račanalnika-zvok je tako nadležen da moram računalnik potem ugasniti. Sej ga bom nesel na servis, ampak me vseeno zanima, kaj bi lahko bil vzrok ker iamam 2gb ram-a, core 2 duo procesor 2.4Ghz, 8500GT 512mb grafična-sistem ni tako slab da ne more prenesti normalnega predvajanja filmov in brskanja po spletu, pa tudi kako slabšo igrco-prosim za nasvet!
In kaj pomeni tole 75 stopinj?
http://www.imagehosting.com/show.php/18...

mesoreznica ::

To kar slišiš je najverjetneje drgnjenje ventilatorja ob nekaj. Imaš nalepko na računaliku ali lahko pogledaš v notrajnost? Če lahko ko se bo pojavilo ropotanje poglej v ohišje in z prstom ustavi posamezne vente, boš hitro našel krivca. Če imaš nalepko nesi nazaj na servis.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

angelusice ::

To kar slišiš je najverjetneje drgnjenje ventilatorja ob nekaj. Imaš nalepko na računaliku ali lahko pogledaš v notrajnost? Če lahko ko se bo pojavilo ropotanje poglej v ohišje in z prstom ustavi posamezne vente, boš hitro našel krivca. Če imaš nalepko nesi nazaj na servis.

LP

Hvala za hiter odgovor, očitno se dobro spoznaš na računalnike!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Črn ekran po 30s igranja...

Oddelek: Pomoč in nasveti
81026 (901) drzni86
»

Menjava RAMa med hibernate

Oddelek: Strojna oprema
161718 (1483) martinc
»