» »

Hardwareska napaka?

Hardwareska napaka?

Matthew ::

Kupil sem nov računalnik, ga sestavil in se spravil inštalirati Visto. Vista je originalna, dobil sem jo na MSDNAA. Vendar je žal med inštalacijo prišlo do naslednje napake:

Prvič se je to zgodilo skoraj takoj po začetku inštalacije, ko so se datoteke prekopirale na disk in začele extractati. Potem sem poskusil še enkrat, in tokrat se je praktično že vse poinštaliralo. Računalnik se je restartal, kot je potrebno in prišel do napisa Please wait while Windows starts for the first time. Potem pa po nekaj sekundah spet zgornji screen!

Predvidevam, da napaka ni softwareskega izvora, ampak gre najbrž za hardware. Pomislil sem na disk, lahko pa bi bil tudi RAM ... Sem pravilno razmišljal? Kakšna druga ideja? ... ?
  • spremenilo: bastadu ()

texno ::

vrjetno je ram!

refosk ::

Pred začetkom instalacije naredi full format diska. (dolgo formatiranje)

Kje naj pa naredim full format? Ko bootam iz DVDja, se zažene inštalacija, kjer izberem kam naj se namestijo Windowsi. Tam lahko dam tudi format disk, kar sem tudi dal. Kakšnih različnih možnosti formata pa tam nisem opazil.

#000000 ::

Ne vem za visto, ampak xp ima na voljo quick in full format.

Pejt na stran od proizvajalca diska in si dol cukni kak tool za testirat tvoj disk, al pa najd hiren boot CD tam mislm da so gor za vse firme diskov. Aja kak low level format je tud za probat. LP

Če mi memtest v 10 minutah najde 2000 errorjev, potem je RAM najbrž fuč ane?

Takle je rezultat po dobri uri laufanja:

http://shrani.si/files/memtest110h86.jpg

Je to dovolj, da lahko naredim zaključek, da je krivec RAM?

Aja, errorji se pojavljajo na obeh paličicah RAMa, sem sprobal samo po eno, ju zamenjal, vedno isti rezultat.
Se mi pa zdi, da je napaka vedno na predzadnjem bitu gledano z leve.

SasoS ::

že eden je preveč :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po novi inštalaciji ne dela mreža

Oddelek: Pomoč in nasveti
161828 (1448) AnotherMe
»

Zunnanji HDD počasen (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema