Forum » Pomoč in nasveti » pogled mape v oknih, xp
pogled mape v oknih, xp
Beezgetz ::
Živjo,
Malo me moti, da vsakič ko odprem kakšen folder, pa naj bo to moj računalnik, moji dokumenti, ali karkoli drugega (razen raziskovalca(explorerja)), se mi na levi strani okna prikažejo sistemska opravila, druga mesta in podrobnosti.
Tako moram vsakič kliknit na gumbek mape, da se mi prikaže explorerjev pogled.
A lahko to naštimam, da se mi vsakič ko zaženem folder , prikaže kot explorer?
Hvala!
Malo me moti, da vsakič ko odprem kakšen folder, pa naj bo to moj računalnik, moji dokumenti, ali karkoli drugega (razen raziskovalca(explorerja)), se mi na levi strani okna prikažejo sistemska opravila, druga mesta in podrobnosti.
Tako moram vsakič kliknit na gumbek mape, da se mi prikaže explorerjev pogled.
A lahko to naštimam, da se mi vsakič ko zaženem folder , prikaže kot explorer?
Hvala!
Zdravo Divja Svinja
No, nimam tok zmožnega kompa,
Če misliš da si s tem kaj pomagal se motiš....
To je u tem stilu kot bi jaz tebi napisal:
raje se , prosim ,odpravi v gozd po želod...
No, nimam tok zmožnega kompa,
Če misliš da si s tem kaj pomagal se motiš....
To je u tem stilu kot bi jaz tebi napisal:
raje se , prosim ,odpravi v gozd po želod...
carcar ::
zdravo!
prvo si naštimaš da maš tak poglej kot ga hočeš, nato pa greš v:
orodja>možnosti mape>poglej> uporabi za vse mape
se mi zdi da je to, kar ti želiš
lp
prvo si naštimaš da maš tak poglej kot ga hočeš, nato pa greš v:
orodja>možnosti mape>poglej> uporabi za vse mape
se mi zdi da je to, kar ti želiš
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: carcar ()
Zdravo Carcar
hvala
Sem to že probal;;
Naštimal sem tak pogled kot ga hočem, sem sel na ta pogled in uporabil za vse mape.
zaprem, odprem in ne dela...
A imaš še kakšno idejo?
Še enkrat hvala
hvala
Sem to že probal;;
Naštimal sem tak pogled kot ga hočem, sem sel na ta pogled in uporabil za vse mape.
zaprem, odprem in ne dela...
A imaš še kakšno idejo?
Še enkrat hvala
carcar ::
Si probal ponostavit vse mape in nato še enkrat tisto kar sem predlagal?
Drugih idej nimam...
Drugih idej nimam...
živjo Bethrezen,
prosim te za natančnejša navodila.
Care,
provkar sem probal,ne dela.
hvala obema!
prosim te za natančnejša navodila.
Care,
provkar sem probal,ne dela.
hvala obema!
bosmla ::
Ma si ti sel na Folder Options -> General pol pa izberes "Use Windows classic folders" ???
Živjo Bosmla,
Ma ne, evo sem probal tut to. ampak ne gre...
sem vrnil nazaj na Pokaži običajna opravila v mapah.
Se mi zdi , da to be bo na samem oknu, nekje drugje mora bit...
Folk, ne za******, ampak sem hvaležen še za kakšno idejo!
tenks
Ma ne, evo sem probal tut to. ampak ne gre...
sem vrnil nazaj na Pokaži običajna opravila v mapah.
Se mi zdi , da to be bo na samem oknu, nekje drugje mora bit...
Folk, ne za******, ampak sem hvaležen še za kakšno idejo!
tenks
Bethrezen ::
odpri recimo moj računalnik, klikn z desno miškino tipko tm kjer ni mape (beu prostor), dj miško čez view (pogled) in prtisn details (podrobnosti). men se zdi da je to to
bozicek ::
Kar nekaj casa sem gruntal, da sem zgruntal kaj zelis.
Ko ti odpres "Moji Dokumenti", "Moj racunalnik", "Moja Omrezna Mesta" in podobno nesnago, se ti pokaze Uporaba Obicajnih opravil, namesto Folders (leva stran drevesa)
Hja to kar zelis mislim da se ne da kar tako resiti (vsaj da bi jaz vedel ne).
Lahko pa probas ta trik (ceprav ne vidim nobene koristi):
Naredi si bliznjico od raziskovalca na namizju. v CILJ dodaj (napisi) tako (user zamenjaj s svojim):
C:\WINDOWS\explorer.exe /e, C:\Documents and Settings\Bozicek\My Documents
Sedaj ti bo odprlo Moje Dokumente tako da imas tudi folder zraven. Za Moj Racunalnik in podobno bos pa ze sam zgruntal, kako vodijo
Ko ti odpres "Moji Dokumenti", "Moj racunalnik", "Moja Omrezna Mesta" in podobno nesnago, se ti pokaze Uporaba Obicajnih opravil, namesto Folders (leva stran drevesa)
Hja to kar zelis mislim da se ne da kar tako resiti (vsaj da bi jaz vedel ne).
Lahko pa probas ta trik (ceprav ne vidim nobene koristi):
Naredi si bliznjico od raziskovalca na namizju. v CILJ dodaj (napisi) tako (user zamenjaj s svojim):
C:\WINDOWS\explorer.exe /e, C:\Documents and Settings\Bozicek\My Documents
Sedaj ti bo odprlo Moje Dokumente tako da imas tudi folder zraven. Za Moj Racunalnik in podobno bos pa ze sam zgruntal, kako vodijo
Darila letos samo za poredne
Kdor išče, ta najde...
Torej, za vse ki vam gre na kakšen organ dejstvo, da vam od odpiranju My Computer, My Doculents in ostalih folderjev, na levi strani prikazuje 'kao' uporabne stvari ala copy in paste, je tu resitev. (Z drugimi besedani; če želite da se vam folderji odpirajo kot Windows Explorer, torej na levi strani da se vidijo mape):
Odpri My Computer,
Odpri Orodja (ok, od tu Slovenim...) in klikni Opcije Mape (možnosti Mape, ), da se odpre novo okno.
Odpri Vrste Datotek (NE POGLED!!!), počakaj da se seznam napolni,
Izberi Folder (pozor, ne izbrat podobnega File Folder!!!)
Zdaj klikni gumb Napredno ali Dodatno (v ang.: Advanced). Odpre se bo nov okenček.
Tam sta na izbiro Explorer in Odpiri opciji. Za naše potrebe izberemo Explorer. (Odpri opcijo damo, ko hočemo spremeniti nazaj)
Kliknemo gumb, na katerem piše Privzeto (v ang.: Set Default). Zdaj bo Explorer izpisan s krepkimi črkami. Poklikamo OK-je in Zapri-je in probamo. Ma da dela!
Torej, za vse ki vam gre na kakšen organ dejstvo, da vam od odpiranju My Computer, My Doculents in ostalih folderjev, na levi strani prikazuje 'kao' uporabne stvari ala copy in paste, je tu resitev. (Z drugimi besedani; če želite da se vam folderji odpirajo kot Windows Explorer, torej na levi strani da se vidijo mape):
Odpri My Computer,
Odpri Orodja (ok, od tu Slovenim...) in klikni Opcije Mape (možnosti Mape, ), da se odpre novo okno.
Odpri Vrste Datotek (NE POGLED!!!), počakaj da se seznam napolni,
Izberi Folder (pozor, ne izbrat podobnega File Folder!!!)
Zdaj klikni gumb Napredno ali Dodatno (v ang.: Advanced). Odpre se bo nov okenček.
Tam sta na izbiro Explorer in Odpiri opciji. Za naše potrebe izberemo Explorer. (Odpri opcijo damo, ko hočemo spremeniti nazaj)
Kliknemo gumb, na katerem piše Privzeto (v ang.: Set Default). Zdaj bo Explorer izpisan s krepkimi črkami. Poklikamo OK-je in Zapri-je in probamo. Ma da dela!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win7 - problem z predogledomOddelek: Operacijski sistemi | 3076 (2778) | Cold1 |
» | Windows explorer se hoce zapreti ko naredim toleOddelek: Operacijski sistemi | 1455 (673) | jan01 |
» | kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dvehOddelek: Omrežja in internet | 3334 (2756) | Pyr0Beast |
» | Presnete fore XP- jev!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1543 (1177) | tx-z |
» | RAZISKOVALECOddelek: Pomoč in nasveti | 1199 (1027) | Kriko |