» »

GeForce4 - napihnjeni kondenzatorji

GeForce4 - napihnjeni kondenzatorji

Matrin ::

Mam GF4 mx440, pa se je pred kratkim začel računalnik hecno obnašat (glede prikaza slike). Pa sem odprl škatlo potegno grafično vn, in opazo, daso trije kondenzatorji kar precej napihnjenih. To so ta veliki kondenzatorji (1000uF in 6.3V). Stvar sem si malo pogledo, in vido da tudi če bi se mi splačalo menjat kondenzatorje sam tega verjetno ne bi zmogel, saj je prostora za lote zelo malo (pri enem gre še posebej na ozko). Zato me zanima a se kondenzatorji na grafičnih dajo menjat, in a se mi to sploh splača. Kolko pa pridejo trije takšni kondenzatorji?

SloMusty ::

En kondenzator 1000uF ali pa 1500uF 6,3V (10V je ok tudi) te pride nekje 90centov. Mogoče bi bilo dobro, če stvar poslikaš in objaviš link, da vidimo kako na tesno je z prostorom.
Svetujem, da si prebereš temo menjava koncenzatorjev na matični plošči, saj gre za skoraj enako stvar ( tudi kondenzatorji so navadno taki na matični)


lp
Freestyle wind riders!!!

Matrin ::

Tu je slika. Moje fotografkse sposobnosti so omejene. :D




Najbolj ozko je tako pri spodnjem, kjer je na eni strani pol milimetera prostora med lotom in vodilom na čipu (al kakrkoli se reče prevodni poti na čipu). Loti so tudi zelo mali, dober milimeter premera.

[Prenesel sliki na S-T strežmik, moderator]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

SloMusty ::

slika ne dela

lp
Freestyle wind riders!!!

Pšenični ::

Meni so menjali tri kondenzatorje na fg4ti4400 pri agt -ju.Grafa še danes po treh letih dela bp z modificianim biosom-navita .Če je grafa veliko vredna se splača ,vendar odločitev je tvoja.Če maš kakšnega kolega ki ima dober spajkalnik.........

Azrael ::

Pravzaprav je prostora obilo, spajkalni otočki so tudi normalno veliki, menjava ne bi smela biti problem. Samo mirno roko, dober in dovolj močan spajkalnik, pa bo. Največji problem je očistiti luknjice stare spajke.

Ko boš iskal nove kondije, glej, da bodo enakega premera (mislim, da so tvoji 10mm). Cene precej varirajo od trgovine do trgovine, HTE ima take cene.

Reciklirani komdiji iz pokvarjenih matičnih plošč so še cenejši, samo je rizik, da bo popravilo z njimi bolj kratkega veka.

Pa še članek.
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen kondenzator je to ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
283189 (2232) cortez
»

Kako popraviti mamaplato, kjer so crknili kondenzatorji? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
10314907 (10587) Pyr0Beast
»

Napajalnik za TEC element

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
453775 (3033) Pyr0Beast
»

IR reciever

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
151698 (1521) Lio
»

Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
608419 (7078) Pyr0Beast

Več podobnih tem