Forum » Omrežja in internet » Sosedova brezžična povezava
Sosedova brezžična povezava
Ezg3ta ::
Vedno več ljudi dandanes ima doma brezžični router, zato ni čudno da se sosedi teh ljudi včasih priključijo na njihovo povezavo.
Tudi jaz bi rad to storil
Torej, v Portorožu v našem vikendu imam čez celo poletje le povezavo preko mobitela, tak da če hočem nekaj na hitro pogledat na internetu rabi celo večnost. Ima pa neka hiša v bližini očitno brezžično omrežje, ki mi ga računalnik zazna. Ta povezava sploh ni zaščitena z WEP key-jem in kar kliče da bi se povezal na njo. Ampak mi računalnik žal ne more vzpostaviti povezave do interneta
Signal ima ponavadi najmanj 2 črtici, včasih 3. Router nima nastavljen DHCP, tako da mi sam ne nastavi pravega IP naslova. Mi lahko torej kdo pove, kakšen IP naslov naj nastavim oz. kaj naj naredim da bom lahko vzpostavil povezavo do interneta?
ps. tega ne gledat kot krajo interneta, ker bi njihovo povezavo čez poletje uporabljal le 10 ali 15min na dan (niti ne vsak dan) tolko da pogledam mail in novice. Tak da bi se temu lahko reklo izposoja interneta ^^.
Tudi jaz bi rad to storil
Torej, v Portorožu v našem vikendu imam čez celo poletje le povezavo preko mobitela, tak da če hočem nekaj na hitro pogledat na internetu rabi celo večnost. Ima pa neka hiša v bližini očitno brezžično omrežje, ki mi ga računalnik zazna. Ta povezava sploh ni zaščitena z WEP key-jem in kar kliče da bi se povezal na njo. Ampak mi računalnik žal ne more vzpostaviti povezave do interneta
Signal ima ponavadi najmanj 2 črtici, včasih 3. Router nima nastavljen DHCP, tako da mi sam ne nastavi pravega IP naslova. Mi lahko torej kdo pove, kakšen IP naslov naj nastavim oz. kaj naj naredim da bom lahko vzpostavil povezavo do interneta?
ps. tega ne gledat kot krajo interneta, ker bi njihovo povezavo čez poletje uporabljal le 10 ali 15min na dan (niti ne vsak dan) tolko da pogledam mail in novice. Tak da bi se temu lahko reklo izposoja interneta ^^.
Gwanaroth ::
Ne moreš vedet, kateri ip nastavit. Lahko le poizkušaš.
Nekaj v stilu 192.168.[0-255].[0-255]
Možnosti je kar precej.
Nekaj v stilu 192.168.[0-255].[0-255]
Možnosti je kar precej.
Lights often keep secret hypnosis..
Ezg3ta ::
pa obstaja mogoče kak program, da bi sam to preizkušal? kr je ful zamudno delo it vse skozi..
bond007 ::
Verjetno ima tudi zaklenjeno na MAC naslov. Jst ti vseeno svetujem, da greš do tega soseda, mu razložiš situacijo, mogoče stisneš par € v roko in s čisto vestjo veselo surfaš.
Je še druga varianta - ampak mislim, da za njo nujno rabiš linux...
Je še druga varianta - ampak mislim, da za njo nujno rabiš linux...
T(he) Boss ::
V teoriji bi moralo delovati tako:
Iz neta potegnes programcek ethereal, se povezes na brezicni AP ter vklopis zajemanja prometa na tej mrezni kartici. Malo pocakas, da dobis nekaj prometa (ne prevec) pa takoj lahko ugotovis kateri IPji obstajajo v omrezju. Ker teoreticno lahko ima router 2^32 mozni naslovov (no nekaj je rezerviranih vmes), kar bi kar nekaj casa trajalo, da bi vse popingal pa se mrezo bi zafilal in bi se lahko switch || hub|| router obeso. Zal je v mojem dosegu samo eno omrezje, ki ima WPA enkripcijo ker drugace bi se sam malo pohecal in porocal, kak je v praksi, mogoce poleti
Iz neta potegnes programcek ethereal, se povezes na brezicni AP ter vklopis zajemanja prometa na tej mrezni kartici. Malo pocakas, da dobis nekaj prometa (ne prevec) pa takoj lahko ugotovis kateri IPji obstajajo v omrezju. Ker teoreticno lahko ima router 2^32 mozni naslovov (no nekaj je rezerviranih vmes), kar bi kar nekaj casa trajalo, da bi vse popingal pa se mrezo bi zafilal in bi se lahko switch || hub|| router obeso. Zal je v mojem dosegu samo eno omrezje, ki ima WPA enkripcijo ker drugace bi se sam malo pohecal in porocal, kak je v praksi, mogoce poleti
shock ::
No zadnjič sem malo bral zanimiv članek na nezaklenjene WLAN-e. Skratka nekateri to zanalašč pustijo odprto, da lahko prebirajo podatke mimoidočih uporabnikov, ki recimo grejo na kako pošto ali kaj podobnega. Na tak način se zlahka dobi kaka uporabniška imena in gesla, tako da se malo pazite tega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 572033 (323) | blink |
» | Openvpn (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 14737 (6304) | Blisk |
» | Legalnost povezovanja v odprta WiFi omrežja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 30659 (28090) | BlueRunner |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23439 (22355) | MTB |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4917 (4436) | SasoS |