» »

Težave s SD kartico SanDisk 2 GB

Težave s SD kartico SanDisk 2 GB

jak0b ::

Pozdravljeni!
Ravnokar sem kupil omenjeno kartico in jo vstavil v čitalec prenosnika (Acer aspire 1694).
Težava je v tem, da mi kartice ne zazna. Zanima me, če kdo ve v čem je težava in kako naj jo odpravim?

Najlepša hvala za pomoč!!!

antireal ::

Najprej preveri če ti kartico prebere kje drugje (fotoaparat, telefon itd.). Preveri gonilnike za čitalec v prenosniku. Poročaj..

Kartico zazna čitalec na drugem prenosniku in prav tako tudi fotoaparat.
Čitalec na acerju pa zazna ostale kartice, tako da ni v okvari...

bond007 ::

Moj nasvet je, da probaj naredit low level format kartice. Vsaj na canon digitalcih imaš to možnost.

Sam sem imel podoben problem - namreč slikal sem v RAW na canonu A620 - zaporedno, da bi testiral, kako hitra je kartica. No in po ene 30 slikal sem končal, nato pa prehitro vzel kartico iz digitalca (ni še spraznil bufferja na kartico) - digitalec je zapiskal, kartice pa kasneje računalnik ni prepoznal. NAto sem jo dal nazaj v digitalca in naredil low level format in od takrat dela spet super.

Lahko, da imaš drug problem - namreč da preprosto card reader in sd kartica nista kompatibilna.

Mislim da bo to drugo...
S kartico je namreč vse vredu, ker jo zazna digitalc in tudi čitalnik na drugem laptopu.
Me pa čudi, da očitno ni univerzalnih kartic in čitalcev, ker namreč čitalec na mojem laptopu prepozna druge kartice.
Bo treba kupit usb čitalec očitno!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jak0b ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programje za poslovno E-bančništvo (Halcom & stuff) - nejasnosti

Oddelek: Programska oprema
125167 (4500) aigmt
»

SD kartica čuden problem