» »

Kater keylogger, je dopustno? kako naj opozorimo nanj?

Kater keylogger, je dopustno? kako naj opozorimo nanj?

;-) ::

Zdravo!

Recimo da postavim 3 računalnike na neko koliko toliko javno mesto (lokal, kjer se zbirajo mladi-bolj kot ne privat)...Ker bodo računalniki povezani na internet in rabmo nadzor nad njimi me zanima kater keylogger naj se uporabi in kako se ponavadi opozori nanj...(kako nalepko na monitor? ali na wallpaper v kotu?)

To je prvi del... Drugi del je da bi moral imeti možnost da podatke pošilja na mail, najbolj primerno se mi zdi da bi naredil gmail acc, ker ima veliko prostora in ko bi bilo kaj narobe točno veš kam moreš iti iskat, ko ni drugih stvari vmes... problem pa se pojavlja pri tem da nekateri nočejo pošiljat itd.

Na kompih bo tud VNC.

Kaj priporočate?
Je možno kak free keylogger dobit? Ali predlagajte kakega cenejšega...
Potem bi še prosil če kdo kaj opiše pri nastavitvah za mail, ker mamo probleme z tem.

Hvala lepa!

poweroff ::

Pozabi. Zadeva je nezakonita, tudi če opozoriš. Ti lahko beležiš kaj nekdo obiskuje, lahko zahtevaš, da se ti identificira (npr. z osebno izkaznico), ne moreš pa od njega zahtevat njegovih gesel.

Tudi VNC je precej vprašljiva varianta. Nimaš namreč pravice gledat npr. vsebine njegovih mailov (če je logiran na GMail account).

Če boste zadevo dejansko izvedli pa upam, da vas bo nekdo prijavil zaradi poiskusa pridobitve neupravičenega dostopa do informacijskega sistema.
sudo poweroff

;-) ::

Uf sam res...VNC totalno odpade torej. Sam čisto brez nadzora je pa mal rizično pustit vse skupaj...

Zakaj pa sploh programirajo keyloggerje potem?

mihec87 ::

omg eweer keyloggerje pac ne programirajo za to da ga das na javni računalnik in belezis username pa passworde ljudi ki se prijavljajo na mail..ne vem pa kaj ti bo to pomagalo pri zaščiti računalnika?
Pa tut vnc ne vem kaksno vlogo bi naj to imelo, pa da ves kaj gdo obiskuje..

Lahko samo omejiš uporabniske račune..ali pa naredis tako da ko se računalnik resetira se vse vrne v prvotno stanje neke vrste zaščita diska..ter kaksen firewall..tuki pac odpade neka kao live zascita..oz zascita pod pretvezo pridobivanja podatkov..

;-) ::

Jah nevem ne...kaj pa če dela kdo pizdarije po internetu? pa pač pogledaš kdaj se je to zgodilo...kdo je reko za username pa passworde? to je pač sam 1% kaj zmore keylogger.

zdobersek ::

1%, kar zmore keylogger, ter 99% njegove uporabnosti.

bolj bi bil uporaben logger, ki bi si zapisoval uporabo programov, naslove URL, ki jih je nekdo obiskal.

bzp ::

To kdo je bil na računalniku ob določenem času ti key logger niti ne omogoča. Verjetno človek ki bo počel traparije na netu (namerno) ne bo najprej vtipkal "jaz sem janez novak" in potem začel delat traparije, ane? To kar ti iščeš je dežurni + zvezek v katerega zapisuje kdo je od-do na računalniku oz. elegantnejša varianta, eno izmed mnogih orodij za postavitev cyber-caffe računalnika skupaj z generiranjem omejenih gesel itd.

poweroff ::

Hja, cel promet lahko spelješ preko proxya in tam nadzoruješ kaj počne, ne da bi mu ukradel u/p ali prestregel maile v nekriptirani obliki.

Ampak zadevo se bo najbolj elegantno rešilo tako, da se pač vsakega vpiše v poseben zvezek, magari da mora pokazati osebno izkaznico.

Samo vseeno malo preveč kompliciraš. V Kiberpipi te nihče nič ne vpraša, celo WLAN je free, pa ni kakšnih velikih piz**arij.
sudo poweroff

;-) ::

Jah no:D eni hodjo v knjižnce domene naročat..iz tujih accjev...pa maš hitr kako težavo lahk an?:D

Matek ::

Pa saj so ti povedali, da lahko nadzorujes promet recimo s proxyjem ali podobnimi zadevami. Pac trackas katere urlje/ipje obiskuje oseba, s cemer obenem njegova zasebnost ni pretirano krsena (raznih passwordow, mailov in podobnih stvari ne mores dobiti), vseeno pa lahko v primeru, kot si ga ti navedel, posredujes. Torej od uporabnikov zahtevas, da se identificirajo in jih vpises v zvezek, ce nekdo prijavi kako pizdarijo, recimo narocanje domen iz tujih accjev, bos ti lepo pogledal, kdaj se je obiskovala stran tega registrarja, kdo je bil ta cas na racunalniku in tako nasel krivca.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Gwanaroth ::

Prvi zadetek na googlu.

Sicer bi se pa jaz bolj posluževal "linux kiosk" varjant, kjer se da kar precej omejit uporabo.

Bolje preventiva kot...
Lights often keep secret hypnosis..

darkolord ::

tut na "win kiosk" se da :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gmail kako dovoliti "low port" maile.

Oddelek: Informacijska varnost
172189 (1165) poweroff
»

Vohunjenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
708949 (6580) Mesar

Bivša punca = ukradena gesla (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16123838 (19389) Gandalfar
»

geslo v gmailu

Oddelek: Pomoč in nasveti
3113284 (12552) tomaz-
»

Kateri keylogger

Oddelek: Programska oprema
133595 (3192) MihaFirst

Več podobnih tem